Peus de porc amb gamba vermella #InternationalDay


 21 de desembre, GambasInternationalDay!

Sembla posat aquí expressament perquè tenim Nadal a tocar i agrada que n'hi hagi a les taules de les festes.

Però jo us porto un plat que no és de Nadal, us porto un mar i muntanya uns peus amb gamba vermella, que els podeu fer amb qualsevol altra tipus de gamba, sobretot ara que, de vermella, no en trobarem al mercat. La gamba vermella dona al plat una intensitat que fa que gaudeixis garrupant els caps, però també escurant els ossos dels peus, i que necessitis d'un bon pa per deixar el plat ben net.


Necessitem per a dues persones:

  • 2 peus
  • 8 gambes
  • Una ceba 
  • Tres tomacons
  • Mitja cabeça d'alls
  • Una copeta de vi ranci
  • Una tassa de caldo de peix o de verdures.
  • Llorer
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Picada d'avellanes, un parell de carquinyolis, un all escalivat, la carn d'un pebrot de fer romesco, sal, pebre i una mica de julivert



Fem bullir els peus durant dues hores amb aigua i un parell de fulles de llorer. Si ho fem amb l'olla exprés necessitarem entre 45 minuts i una hora.

Els posem en un escorredor perquè perdin tot el líquid i els tallem en dos, pel mig, per la part llarga.
En una cassola, amb un bon raig d'oli fregim lleugerament les gambes i les retirem.
Al mateix oli  sofregim la ceba, els alls i els tomacons fent que es confiti bé. Hi afegim el vi ranci i quan agafi temperatura hi posem els peus, junt amb el caldo calent i ho deixem fent xup-xup uns 15 minuts. Salpebrem.
Fem la picada, la dexatem amb una miqueta de caldo i l'afegim a la cassola, junt amb les gambes.
Ho deixem 10 minuts més fent un  xup-xup  ben suau i ja ho podem emplatar i portar a taula.


Voleu veure  més propostes amb gambes? Pot ser que ara, ens donin alguna idea pels propers dies.






Cliqueu damunt aquest enllaç i les trobareu totes :    GambasInternationalDay

Comentaris

  1. Gràcies per la idea. Molt bones festes!!!

    ResponElimina
  2. Hola Gloria. Aunque ya han pasado las fiestas navideñas y también hemos entrado en un nuevo año, siempre es de agradecer ver una estupenda receta como esta que nos propones.
    He de decirte que las manitas de cerdo no es una de las cosas por las que pierda el sentido, pero te aseguro que con esa salsa y su acompañamiento no dudo de que daría buena cuenta si lo tuviera delante.
    Tiene que estar delicioso.
    Espero que hayas pasado unas estupenda feliz Navidad.
    Un abrazo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides