Bisque de gambes #INTERNATIONAL DAY #Crockpot
19 d'octubre, diuen que avui és el Dia Internacional del Bisque #BisqueInternationalDay... doncs fem-ne un i celebrem-ho!
Aquesta crema de peix la vaig coneixer anys enrere durant una escapada per La Bretanya francesa i vam tornar cap a casa carregats amb bisque de llamàntol de LA BELLE-ILOISE.
De tant en tant en fem, a la nostra manera, amb la Crockpot, us explico com la fem.
Coure amb la Crockpot vol dir aconseguir sabors molt intensos. A mi m'agrada fer-hi el fumet de marisc quan he d'aprofitar les closques que han sobrat d'altres preparacions.
El temps que es necessita és una mica llarg però el resultat val la pena.
Us començo explicant com fem el fumet.
- 200 g de crancs
- Els caps i pells de les gambes que necessitarem després.
- Un cap o espina de rap
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 1 ceba
- 1 tomaca
- Sal
Posem tots els ingredients a l'olla, els cobrim amb aigua (més o menys un litre-litre i mig) i ho posem a temperatura ALTA a l'slow cooker durant 4 hores.
Ho deixem refredar una mica, ho triturem tot i ho passem pel colador xinès.
Temps per fer el fumet:
Preparació : 45 minuts
Cocció : 4 hores
Total: 4h 45 minuts
500 g de gambes
2 pastanagues
La part blanca d'un porro un gra d'all
50 g de salsa de tomàquet concentrat
Pebre vermell dolç
Mig bitxo
100ml de vi blanc
50 ml de nata
50 g d'arròs
1 litre de fumet
Oli, sal i una mica de pebre negre
Posem les pastanagues, el porro, la salsa de tomaca, el pebre vermell, el bitxo, l'arròs a l'olla, amb un raig d'oli, i ho posem a temperatura ALTA durant 90 minuts,.
Ho triturem bé i si cal, ho colem. Ens quedarà una crema força espessa, que ja l'anirem aclarint més endavant.
Mentrestant salpebrem les cues de les gambes i les passem per la paella amb una mica d'oli.
Posem el fumet en una gerra i la crema de les verdures, amb la meitat de les cues de les gambes tallades petites, en una olla que posarem al foc, anem remenant enèrgicament a mesura que afegim fumet, hem d'aconseguir una crema ni massa líquida ni massa espessa. Quan tenim la crema amb la textura que ens agrada deixem de tirar- hi fumet i hi posem la nata, remenem bé i ja la podem posar als plats o a les tasses on ho volguem portar a taula.
Ho acabem posant unes quantes cues de gambes de les que tenim reservades al mig de la bisque i si es vol una mica de nata al damunt.
Temps per a fer la bisque:
Cocció: 90 minuts
Triturar i colar: 10 minuts
Emulsionar: 15 minuts
Emplatar : 10 minuts
Total: 125 minuts
Aquí podeu trobar totes les receptes que han participat al BisqueInternationalDay
Me encanta esta receta que nos traes... hay que darlen
ResponEliminacaña a la olla...
Hola Gloria. La verdad es que viendo la foto ya se intuye la delicia que uno va a llevarse a la boca.
ResponEliminaAunque lleva su tiempo el resultado salta a la vista. Una crema que es toda una tentación.
La boca se me ha hecho agua al imaginar como debe estar.
Un abrazo.
¡Hola, Gloria! Estar abiertos a una cocina internacional nos enriquece muchísimo. Pero yo quiero resaltar que en tu tierra se hacen unos platos maravillosos de pescado y marisco.
ResponEliminaTu propuesta de hoy es una delicia, tiene garantizado el disfrute en la mesa.
Feliz semana. Bstes.
Por los ingredientes que lleva y por la propia elaboración, imagino cada cucharada llena de sabor, tiene que estar de miedo
ResponEliminaPetons!