Coc d'oli, farina d'ametlla i llimona.

Vam fer menjablanc i com sempre em vaig quedar amb la farina de fer la llet d'ametlla.  Ja sabeu que em sap greu no fer-ne res i acabar llençant-la així que em vaig animar a fer aquest coc.



Necessitem:

  • 4 ous
  • 150 g de sucre
  • 100 g de farina
  • 1 culleradeta de llevat químic
  • 125 d'ametlla molta (en el meu cas tota la que va sobrar de fer el menjablanc)
  • 7 cullerades d'oove
  • 1 llimona sencera
  • 3 cullerades de limoncello
  •  Un motlle d'uns 20 cm de diàmetre

Posem el forn a preescalfar a 180º
Preparem el motlle posant-hi un paper  i untant-lo amb una mica d'oli


Netegem bé la llimona i la triturem sencera, reservem.

Al TMX6 posem la papallona, posem al bol els ous i el sucre i ho posem  V3.5 durant 4 minuts fins que estigui a punt de cinta.

Amb el batedor de varetes  barregem ous i sucre fina aconseguir que estiguin a punt de cinta.

Al TMX6, anem afegint a poc a poc, pel forat de la tapa la farina i el llevat tamissats, a la mateixa V 3.5

Tamissem la farina i l'anem afegint a poc a poc mirant que no ens baixi el punt de cinta de la barreja

Hi afegim  sense deixar de remenar a la mateixa velocitat la llimona, la farina d'ametlla, l'oli i el limoncello. 

Posem la barreja al motlle i ho enfornem  uns 20-25 minuts.


Ho traiem del forn, deixem que es refredi una mica dins el mateix motlle i després el traiem i el deixem refredar damunt una reixeta.

El posem a la safata on el vulguem servir, l'empolvorem amb una mica de sucre glas i ja el tenim a punt.


Temps:
Preparació- 10 minuts
Cocció- 20-25 minuts
Total: 35 minuts


Font d'inspiració:    Aquesta recepta


Comentaris

  1. Hola Glòria. Quina cosa més bona. El sabor serà d'espectacle. Tot el que porta ametlla, és una delicia. Com has aprofitat l'okara, si vols, pots penjar-la al meu projecte que ha començat hui de nou.
    Besets.

    ResponElimina
  2. Buenos días Gloria!. He de confesarte que yo no he utilizado nunca la harina de almendra o de chufas que te queda al triturar ambas, viendo el resultado de tu coc lo voy a hacer tiene una pinta espectacular, que bueno.
    Lo que si me ha picado la curiosidad es saber que era el menchablanc, tiene que estar muy bueno y con tu permiso me he llevado la receta también.
    Un fuerte abrazo.

    ResponElimina
  3. Pues la has aprovechado estupendamente, el resultado salta a la vista, te ha quedado genial y el corte se ve irresistible, de buena gana me comería ahora mismo un buen trozo

    Petons!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides