Coc d'oli, farina d'ametlla i llimona.
Vam fer menjablanc i com sempre em vaig quedar amb la farina de fer la llet d'ametlla. Ja sabeu que em sap greu no fer-ne res i acabar llençant-la així que em vaig animar a fer aquest coc.
Necessitem:
- 4 ous
- 150 g de sucre
- 100 g de farina
- 1 culleradeta de llevat químic
- 125 d'ametlla molta (en el meu cas tota la que va sobrar de fer el menjablanc)
- 7 cullerades d'oove
- 1 llimona sencera
- 3 cullerades de limoncello
- Un motlle d'uns 20 cm de diàmetre
Posem el forn a preescalfar a 180º
Preparem el motlle posant-hi un paper i untant-lo amb una mica d'oli
Netegem bé la llimona i la triturem sencera, reservem.
Al TMX6 posem la papallona, posem al bol els ous i el sucre i ho posem V3.5 durant 4 minuts fins que estigui a punt de cinta.
Amb el batedor de varetes barregem ous i sucre fina aconseguir que estiguin a punt de cinta.
Al TMX6, anem afegint a poc a poc, pel forat de la tapa la farina i el llevat tamissats, a la mateixa V 3.5
Tamissem la farina i l'anem afegint a poc a poc mirant que no ens baixi el punt de cinta de la barreja
Hi afegim sense deixar de remenar a la mateixa velocitat la llimona, la farina d'ametlla, l'oli i el limoncello.
Posem la barreja al motlle i ho enfornem uns 20-25 minuts.
Ho traiem del forn, deixem que es refredi una mica dins el mateix motlle i després el traiem i el deixem refredar damunt una reixeta.
El posem a la safata on el vulguem servir, l'empolvorem amb una mica de sucre glas i ja el tenim a punt.
Temps:
Preparació- 10 minuts
Cocció- 20-25 minuts
Total: 35 minuts
Font d'inspiració: Aquesta recepta
Hola Glòria. Quina cosa més bona. El sabor serà d'espectacle. Tot el que porta ametlla, és una delicia. Com has aprofitat l'okara, si vols, pots penjar-la al meu projecte que ha començat hui de nou.
ResponEliminaBesets.
Buenos días Gloria!. He de confesarte que yo no he utilizado nunca la harina de almendra o de chufas que te queda al triturar ambas, viendo el resultado de tu coc lo voy a hacer tiene una pinta espectacular, que bueno.
ResponEliminaLo que si me ha picado la curiosidad es saber que era el menchablanc, tiene que estar muy bueno y con tu permiso me he llevado la receta también.
Un fuerte abrazo.
Pues la has aprovechado estupendamente, el resultado salta a la vista, te ha quedado genial y el corte se ve irresistible, de buena gana me comería ahora mismo un buen trozo
ResponEliminaPetons!