Coc d'oli, farina d'ametlla i llimona.
Vam fer menjablanc i com sempre em vaig quedar amb la farina de fer la llet d'ametlla. Ja sabeu que em sap greu no fer-ne res i acabar llençant-la així que em vaig animar a fer aquest coc.
Necessitem:
- 4 ous
- 150 g de sucre
- 100 g de farina
- 1 culleradeta de llevat químic
- 125 d'ametlla molta (en el meu cas tota la que va sobrar de fer el menjablanc)
- 7 cullerades d'oove
- 1 llimona sencera
- 3 cullerades de limoncello
- Un motlle d'uns 20 cm de diàmetre
Posem el forn a preescalfar a 180º
Preparem el motlle posant-hi un paper i untant-lo amb una mica d'oli
Netegem bé la llimona i la triturem sencera, reservem.
Al TMX6 posem la papallona, posem al bol els ous i el sucre i ho posem V3.5 durant 4 minuts fins que estigui a punt de cinta.
Amb el batedor de varetes barregem ous i sucre fina aconseguir que estiguin a punt de cinta.
Al TMX6, anem afegint a poc a poc, pel forat de la tapa la farina i el llevat tamissats, a la mateixa V 3.5
Tamissem la farina i l'anem afegint a poc a poc mirant que no ens baixi el punt de cinta de la barreja
Hi afegim sense deixar de remenar a la mateixa velocitat la llimona, la farina d'ametlla, l'oli i el limoncello.
Posem la barreja al motlle i ho enfornem uns 20-25 minuts.
Ho traiem del forn, deixem que es refredi una mica dins el mateix motlle i després el traiem i el deixem refredar damunt una reixeta.
El posem a la safata on el vulguem servir, l'empolvorem amb una mica de sucre glas i ja el tenim a punt.
Temps:
Preparació- 10 minuts
Cocció- 20-25 minuts
Total: 35 minuts
Font d'inspiració: Aquesta recepta
Hola Glòria. Quina cosa més bona. El sabor serà d'espectacle. Tot el que porta ametlla, és una delicia. Com has aprofitat l'okara, si vols, pots penjar-la al meu projecte que ha començat hui de nou.
ResponEliminaBesets.
Buenos días Gloria!. He de confesarte que yo no he utilizado nunca la harina de almendra o de chufas que te queda al triturar ambas, viendo el resultado de tu coc lo voy a hacer tiene una pinta espectacular, que bueno.
ResponEliminaLo que si me ha picado la curiosidad es saber que era el menchablanc, tiene que estar muy bueno y con tu permiso me he llevado la receta también.
Un fuerte abrazo.
Pues la has aprovechado estupendamente, el resultado salta a la vista, te ha quedado genial y el corte se ve irresistible, de buena gana me comería ahora mismo un buen trozo
ResponEliminaPetons!
Hola Gloria. El aspecto de esta coca es fabuloso. Me da la impresión de que su sabor tiene que ser espectacular y de buena gana me comería un gran trozo porque debe estar exquisita.
ResponEliminaUn abrazo.
Hola, Gloria. Esta coca se ve de lo más tentadora. Ahora que el calor nos ha dejado, es el momento de encender el horno, y hacer ricuras como esta.
ResponEliminaFeliz martes. Bstes.