Terrina de pollastre
Tenim amics a dinar, fa calor, no volem estar pendents de la cuina... pensem en un plat fred, que no porti massa feina i que ens faci quedar bé.
M'agrada fer terrines, n'he fet de senglar i d'altres carns i sempre han agradat... perquè no fer-ne una amb ingredients "estiuencs"?
Necessitem per a 8 persones:
- 800g de carn de contracuixa de pollastre, sense os ni pell
- 500g de carn de porc picada
- 24 escalunyes o cebetes petites
- Bacó (que no sigui fumat)
- 10 tomàquets secs, conservats en oli
- 100 g d'avellanes crues, que siguin DOPavellana de Reus
- 4 ous
- 1 got de llet
- Sal
- Pebre
- Vermut
- oove
Posem a rostir en una cassola el pollastre tallat a trossos amb un bon raig de vermut i una mica d'oli. Quan estigui daurat el reservem i deixem que es refredi.
A la mateixa cassola posem les cebetes/escalunyes pelades i les coem a foc suau fins que estiguin cuites.
Piquem grollerament les avellanes.
Posem els tomàquets secs en un escorredor perquè perdin l'oli i els tallem a tires.
Trinxem el pollastre cuit amb la picadora o amb la TMX
En un bol posem la carn de porc picada, el pollastre, les avellanes, els ous batuts i la llet, salpebrem al gust i ho barregem bé.
Folrem un motlle amb les tires de bacó. Hi posem la barreja de carns i hi anem intercalant les cebetes i els tomàquets secs.
Ho tapem amb més tires de bacó i ho posem al bany maria, al forn a 180º, una hora més o menys.
Ho deixem refredar completament dins el motlle.
Desemmotllem, tallem i ho podem presentar amb unes cebetes caramel·litzades, acompanyat de torrades de pans variats.
O acompanyat d'una amanida
O amb compota de poma
O...
Temps:
Prèvies:
- rostir carns i cebes- 60 minuts
- Trinxar- 10 minuts
- Preparar motlle- 10 minuts
- Forn- 60 minuts
- Tallar i presentar el plat- 15 minuts
- Temps total: 2 hores 35 minuts
Recepta inspirada en SOM GENT DE PROFIT
Quina terrina més bona! Prenc nota!! Que bonaaaaaaa😋😋😋
ResponEliminaPetonets,
Olga