Terrina de pollastre

 Tenim amics a dinar, fa calor, no volem estar pendents de la cuina... pensem en un plat fred, que no porti massa feina i que ens faci quedar bé.

M'agrada fer  terrines, n'he fet de senglar i d'altres carns i sempre han agradat... perquè no fer-ne una amb ingredients "estiuencs"?



Necessitem per a 8 persones:

  • 800g de carn de contracuixa de pollastre, sense os ni pell
  • 500g de carn de porc picada
  • 24 escalunyes o cebetes petites
  • Bacó (que no sigui fumat)
  • 10 tomàquets secs, conservats en oli
  • 100 g d'avellanes crues, que siguin DOPavellana de Reus
  • 4 ous
  • 1 got de llet
  • Sal
  • Pebre
  • Vermut
  • oove
Posem a rostir en una cassola el pollastre tallat a trossos amb un bon raig de vermut i una mica d'oli. Quan estigui daurat el reservem i deixem que es refredi.
A la mateixa  cassola posem les cebetes/escalunyes pelades  i  les coem a foc suau fins que estiguin cuites.

Piquem grollerament les avellanes.
Posem els tomàquets secs en un escorredor perquè perdin l'oli  i els tallem a tires.
Trinxem el pollastre cuit amb la picadora o amb la TMX

En un bol posem la carn de porc picada, el pollastre, les avellanes, els ous batuts i la llet, salpebrem al gust i ho barregem bé.

Folrem un motlle amb les tires de bacó. Hi posem la barreja de carns i hi anem intercalant les cebetes i els tomàquets secs. 
Ho tapem amb més tires de bacó i ho posem al bany maria, al forn a 180º, una hora més o menys.
Ho deixem refredar completament dins el motlle.



Desemmotllem, tallem i ho podem presentar amb unes cebetes caramel·litzades, acompanyat de torrades de pans variats.
O acompanyat d'una amanida
O  amb compota de poma
O...


Temps:

Prèvies:     
    - rostir carns i cebes- 60 minuts
    - Trinxar- 10 minuts
    - Preparar motlle- 10 minuts
    - Forn- 60 minuts

    - Tallar i presentar el plat-  15 minuts

    - Temps total: 2 hores 35 minuts


Recepta inspirada en SOM GENT DE PROFIT

Comentaris

  1. Olga Casanova Martínez27 d’agost del 2024, a les 22:17

    Quina terrina més bona! Prenc nota!! Que bonaaaaaaa😋😋😋
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides