Fals TIRAMISÚ de mató@Làctics l'Esquella

Volíem que la recepta per a la newsletter de primavera de Làctics L'Esquella portés mató.

Volíem que fos un dolç.

Volíem que fos amb productes molt nostres.

Volíem...

A partir de tot el que volíem i tenint damunt la taula mató, formatge d'untar, llet de Làctics l'Esquella i ratafia hem arribat a aquesta recepta... 



1.- Amb aquests ingredients fem dues planxes rodones de  pa de pessic de la mateixa mida.

  • 5 ous
  • 120 g de sucre glaç
  • 120 g de farina
  • Un pessic petit de sal

Barregem els ous amb el sucre i els muntem a punt de cinta.

Hi incorporem ben a poc a poc i amb moviments suaus, de sota cap  dalt, la farina tamisada.

Ho posem al motlle o safata de forn preparada amb paper de fornejar i ho fem coure 12 minuts a 180º.

Deixem que es refredin.


2.- Fem la crema :

  • 200g de mató Làctics l’Esquella
  • 200 g de formatge d’untar Làctics l’Esquella
  • 4 cullerades de llet  Làctics l’Esquella
  • 2 fulles de gelatina neutre
  • 90g de sucre 
  • 200ml de cafè 
  • 100ml de ratafia 
  • Cacau en pols

 

Posem a hidratar les fulles de gelatina en aigua freda i les desfem en la llet calenta, deixem que es refredi.

Fem el cafè i el barregem amb la ratafia.

        Amb un batedor de varetes emulsionem el sucre, el mató i el formatge d’untar fins que quedin perfectament barrejats i el mató hagi perdut el granet que el caracteritza. Hi incorporem la gelatina desfeta amb la llet i ho seguim barrejant un parell de minuts més fins que quedi  com una crema suau.

        Posem aquesta crema dins una màniga pastissera.


3.- Ara només ens falta muntar el pastís:

En un motlle rodó desmuntable posem una tira de paper de forn al costat per poder-lo desemmotllar fàcilment una vegada estigui ben fred.

Posem una base de pa de pessic i la mullem amb el cafè amb ratafia.

Amb l’ajuda de la màniga pastissera fem una bona capa de crema al damunt. 

        Hi posem l’altra planxa de pa de pessic que tornem a hidratar amb el cafè amb ratafia

        Ho acabem amb una capa primeta de crema i ho deixem a la nevera, un mínim de dues o tres hores, fins que estigui ben fred.

        Desemmotllem amb cura, traient el paper que hi ha al voltant i ho empolvorem amb cacau en pols al moment de portar-lo a taula.



Temps:
Pa de pessic- 40 minuts
Fer la crema- 30 minuts
Muntar el pastís - 20-30 minuts
Refredar- mínim dues hores



Font d'inspiració. TIRAMISÚ CATALÀ de Cal Jaum




Comentaris

  1. Wauu qué delicia!!
    ese corte habla por si solo.

    Besos ♥

    ResponElimina
  2. Hola Gloria!. Tanto la vista como los ingredientes exquisito, ya me imagino el bocado que dará.
    Un fuerte abrazo.

    ResponElimina
  3. Hola Gloria. Me encanta el tiramisú y este que has hecho tiene todo el aspecto debe estar exquisito. Si pudiera ahora me pondría un buen trozo en un plato para disfrutarlo.
    Una delicia.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  4. Hola Gloria. Te ha que tiramisú delicioso. Gracias por compartir. Besos 😘

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides