Presentació de la collita 2023-2024 de la DOP Siurana


Què em pot agradar més que una llesca d'un bon pa amb una mica de sal i un bon raig d'oli? Us  podeu pensar que no hi pot haver res millor, però sí... això es veu superat quan l'oli és del raig, oli nou, de la primera premsada. 

Consumidors d'oli d'oliva verge extra a casa ho som, i és ben conegut que quan arriba l'oli nou per a nosaltres és imprescindible la rosta... pa torrat i, quan encara és calent, ben sucat amb oli del raig... res més... assaborir aquest gust tan nostre... a vegades més afruitat, a vegades un punt amargant... depen de la collita, és un plaer  del qual no volem prescindir.



Fa uns dies, dilluns passat, 30 d'octubre,  als voltants del castell de Milmanda es va fer l'acte de presentació de la collita 23-24.


Ens vam enlairar en globus, convidats per la  DOP IGP CAT,  vam esmorzar entre oliveres  on , junt amb l'oli nou, vam poder degustar tot de productes DOP IGP (Avellana de Reus, Pa de pagès català, Llonganissa de Vic, Formatges de l'Alt Urgell i La Cerdanya) i vins del territori.
Tot seguit vam gaudir d'un tast del primer oli DOPSiurana, guiats pel Panell de Tast Oficial d'olis verges de Catalunya.



Es va fer el nomenament i presentació de padrí de la collita 23-24, el Dr. Eduard Escrich, oncòleg, professor de la UAB, autor d'estudis on l'oli és molt protagonista..., la xef Ada Parellada, padrina de la collita 22-23, va ser l'encarregada de fer el relleu, llegint-nos l'extens currículum del nou padrí.



Després d'escoltar el Dr Escrich sobre les bondats de l'oove, fent-ne un bon us, no ens queda altra cosa que gaudir-lo, continuar-lo tenint present en la nostra cuina i en la nostra dieta i seguir recolçant, com molts de nosaltres ja fem, els productes de proximitat, de temporada, que és la millor manera de recolçar la nostra pagesia i el productor local.

Agraïdíssima a la DOP Siurana per haver-me permés gaudir  d'aquest acte i endavant amb la feina que feu!

Comentaris

  1. Hola Gloria!. La verdad es que no hay como una buena rebanada de pan casero con el aceite que mencionas y un poco de sal, yo feliz no necesito mas acompañamiento. Tengo alguna garrafa siempre de aceite de primera prensada para tomar en ayunas en crudo (que llevo años con ello), para tostadas y ensaladas, no de super, de super soy poco. El que nos muestras tiene una pinta que sin comentarios, que bueno.
    De nuevo me traes recuerdos del pueblo de mi padre que como tenían mis abuelos olivos y había almazara llevaban las aceitunas, recuerdo luego la tinajas con el aceite en el rebost.
    Un fuerte abrazo.

    ResponElimina
  2. Hola Gloria. Es cierto que donde se ponga una rebanada de buen pan acompañada de un buen aceite y si a ello se le añade tomate y jamón eso se convierte en una delicatessen. Suerte que podemos disfrutar de esas delicias.
    A pesar de su precio yo sigo utilizando aceite de oliva virgen extra, es lo que hay. no se puede comparar. Pero como la tierra manda y los sentimientos también a pesar de que por esta zona hay muy buenos aceites me decanto por los de mi tierra de crianza, ya que aunque nacido en Llansá, y que por desgracia no conozco, me considero granadino ya que en aquella ciudad pasé mi niñez y parte de mi juventud.
    El aceite que nos presentas tiene un sensacional aspecto y no dudo de que debe ser estupendo.
    Un abrazo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides