Coca amb codony i avellanes

Producte de temporada, els codonys... sempre faig codonyat, a casa cada octubre/novembre l'esperen. 
Aquest any me n'ha arribat una segona tongada i he volgut fer alguna recepta diferent... de moment començo per aquesta coca de forner, amb codonys i avellanes. 
coca codony i avellana


La base l'he fet amb la recepta de la coca d'oli:
  • 150 ml d'aigua
  • 100ml d'oove
  • 20 g de llevat fresc
  • 400g de farina 
  • Una cullerada de matafaluga

Una vegada amassada la deixem reposar una hora, li donem la forma de coca, el més primeta possible i hi posem al damunt un llit de codony, que haurem tallat ben prim i ruixat amb una mica de llimona per evitar que s' "oxidi, i unes quantes avellanes torrades DOP Avellana de Reus escampades per tota la superfície.
Empolsimem, generosament amb  sucre i hi tirem un bon raig d'oli d'oliva verge extra per sobre.

Amb el forn, ja calent a 180º,  la deixem coure  uns 20/25 minuts, fins que vegeu que la massa i el codony ja són cuits. 

La traiem, la deixem refredar damunt una reixeta i... 
coca codony i avellana

Postres senzilles, de temporada, sense complicacions... BONES, MOLT BONES! 

L'oli... que sigui un bon oli d'oliva verge extra, en el meu cas he fet servir OLEAURUM 
Les avellanes, com sempre, DOP Avellana de Reus i si pot ser que siguin de Ca_Rosset.



Temps de preparació:
Fer la massa: 30 minuts
Repòs: 60 minuts
Preparar la coca: 15 minuts
Forn: 20/25 minuts
Temps total: 2 hores i 10 minuts



Comentaris

  1. Que adoecyo tan divino tiene esta coca. Se ve de lo más esponjosa y tierna. Un lujo para deleitarse!petonets!

    ResponElimina
  2. Hola Gloria. Hace bastante tiempo que no he comido membrillo, antes en su temporada sí, pero porque lo compraba mi madre jj. Ya la juventud pasó a mejor vida y el membrillo también ya que desde 2011 no he vuelto a prepararlo ni a utilizarlo, salvo el comercial y es que me gusta jj.
    De ahí que esta coca me esté llamando, iría rápido y me comería un buen trozo porque creo tiene que estar exquisita.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  3. Pintaza la de tu coca, ha de estar bien buena. Si las avellanas son de la zona como dices que buenas, tengo ganas de probar algunas que sepan como antes porque ahora yo creo que la inmensa mayoría son de fuera, que pena.
    Un fuerte abrazo.

    ResponElimina
  4. Glòria, quina sort tindré codonys. Jo encara no he comprat cap i ja tinc gana.
    La coca em dona gana de botar la pantalla.
    Quina cosa més bona.
    M'encanta!😉😀😘

    ResponElimina
  5. Aquesta coca està molt bona i amb aquest farcit mès. Petons.

    ResponElimina
  6. Hola, quina coca més bona. Quin tall tan meravellós¡¡¡ A veure si em porten codonys aquest any del poble. Petons¡¡

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides