Rotllo d'espinacs, versionant les SPANAKOPITTA gregues

Quan participes a sortejos a Instagram pot ser que et toquin... jo sempre havia pensat que no tocaven a ningú, però  pel #diamundialdelformatge  ACREFA.CAT va fer un sorteig i vaig ser una de les quatre afortunades... excel·lents formatges que m'han estat acompanyant durant gairebé tres mesos, els he gaudit sols, sense massa floritures, amb una copa d'un bon vi negre ... però també he fet alguna recepta com la que us porto avui... una versió de l' SPANAKOPITTA grega ... a veure què us sembla la meva versió.

Necessitem:

  • 4 fulls de pasta phyllo
  • 1 all porro
  • 1 all tendre
  • 500 g d'espinacs
  • Un tall de formatge blau, en aquest cas ha estat BLAU DE L'AVI TON de Formatges Camps
  • Oove
  • 2 ous
  • Unes quantes llavors de sèsam


Bullim els dos ous fins que siguin durs. Els refredem i tallem a trossos petits.

Tallem un tros de formatge a talls petits i el reservem (no poso la quantitat ja que això dependrà del vostre gust)

Tallem el porro i l'all tendre ben petits i els posem en una paella amb una miqueta d'oli fins que comencin a estar transparents.

Hi afegim les fulles dels espinacs que haurem netejat bé, sota el raig de l'aixeta.   Els coem el mínim, just que perdin la seva duresa i  hi afegim el formatge i l'ou, ho barregem bé i ho traiem del foc.

Preparem la pasta phyllo:
Posem una làmina damunt la taula, la untem d'oli, hi posem una altra làmina al damunt... i així ho fem amb les quatre.

Posem el farciment damunt la pasta i ho caragolem com si fessim un caneló, una vedada el tenim ben tancat li donem forma espiral, l'untem amb oli, hi posem uns trossets de formatge i unes llavors de sèsam i ho posem al forn, que tindrem calent a 180º, uns 10 minuts o fins que vegem que agafa color.


Es pot deixar fet i  menjat fred serveix per a un sopar informal, però us he de dir que tebi amb  el formatge una mica desfet encara és més bo... us animeu a fer-ho?







 

Comentaris

  1. Vas estar molt afortunada amb aquest sorteig i li has tret un bon profit...
    La teva versió...m'encanta!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Que suerte, es un regalo muy bueno sobre todo para quienes les guste el queso, a mi me gustan casi todos, me encanta esta versión que nos traes. Besinos

    ResponElimina
  3. Hola, Olga:

    Muchísimas felicidades por el premio. Los quesos me pierden y seguro que estaban para chuparse los dedos. Como este rollo de espinacas con queso y frutos secos. ¡Me ha encantado!

    Un beso enorme y feliz semana.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides