Coca de xocolata amb cireres

Un mes sense obrir el blog!!!!!  

I no podem dir que no cuini, simplement faig cuina del dia a dia, amanides senzilles, verdura, coses que ja coneixeu...cap novetat... però com que de tant en tant algun extra cau no tinc excusa per estar tant de temps sense passar per aquí ... vinga... que demà és la revetlla de Sant Joan i encara estem a temps de fer una coca bona i diferent.

Necessitem per fer la massa:
  • 150 ml d'aigua
  • 100 ml d'oove
  • 20 g de llevat
  • 50 g de sucre
  • Una cullerada de matafaluga
  • 400 g de farina de força
Per a la coca:
  • Una rajola de xocolata 70% cacau mínim
  • Cireres espinyolades 
  • Sucre
  • Oli
  • Anís
Comencem fent una infusió amb la matafaluga i l'aigua. Quan sigui freda la colem.
Desfem el llevat en aquesta infusió i ho posem al bol de la amassadora junt amb l'oli i el sucre.  
Afegim una tercera part de la farina i ho posem a amassar. Quan la massa comenci a estar lligada hi posem una altra tercera part i deprés la farina que queda.
Ho fem amassar fins que queda una massa totalment llisa, que s'estira sense trencar-se i no s'enganxa a les mans.
Si volem fer una coca grossa en fem dues boles, si les volem més petites quatre. Les tapem amb un drap de cotó i deixem que doblin de volum.
Posem el forn a preescalfar a 200º.
Estirem la massa, donant-li la forma de coca, i la posem en una safata de forn damunt de paper sulfuritzat.
Ratllem la rajola de xocolata i l'escampem per damunt de la massa. La cobrim amb una altra capa de massa (si pot ser una mica més primeta).
Tanquem els costats perquè no s'escapi la xocolata quan es fongui i posem al damunt les cireres, espinyolades, tres o quatre cullerades de sucre ben escampades per tota la superficie de la coca, un bon raig d'oli i la posem al forn, ja calent, a 200º uns 25 - 30 minuts.
Quan vegem que està cuita la traiem i immediatament la ruixem amb una mica de licor d'anís.

La deixem refredar damunt una reixeta i ja la tenim a punt per a la revetlla.

He de dir-vos que ha agradat molt, però qui la va tastar tenia aquesta coca i la coca de cireres ... i  em va dir que com la de cireres CAP!

Comentaris

  1. Aquesta coca ha de ser...deliciosa! La combinació xocolata-cirera és molt bona!. Quina sort ha tingut qui l'ha tastat😉
    Bona revetlla! 🎉🎉🎉
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Sin duda esta coca tiene que estar tremendamente rica con esos ingredientes ya que las cerezas y el chocolate hacen una buena combinación. Feliz noche de San Juan. Besinos

    ResponElimina
  3. Quin gust una coca cassolana per la revetlla! Ben bona i amb fruita fresca com m'agrada!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  4. Hola Gloria. He visto por lo que me has comentado que utilizas más los pimientos choriceros que las ñoras, los dos están igual de ricos 😂😂.
    Y muy rica tiene que estar está coca que nos propones porque llevan dos ingredientes fabulosos, chocolate y cerezas. Una combinación estupenda y que hace de está coca una tentación. Exquisita.
    Un abrazo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides