Cruixent d'escabetx suau de maduixes amb formatge jove de cabra.



 Dies enrere, amb motiu del dia del formatge em va arribar un lot de formatges artesans,,, no puc dir quin m'agrada més, tot boníssims, i aquest d'avui, el formatge jove de cabra de Formatges RIUDAVETS amb tomaca, a les amanides, dins una truita caragolada, sol... o com avui,,, amb unes maduixes escabetxades.

Què me'n dieu?

Necessitem:

  • Mig quilo de maduixes
  • Un got d'aigua
  • Una decima part de la mesura d'aigua d'un vinagre suau (de poma és perfecte)
  • Una cullerada de cafè de sucre
  • Una branca de farigola
  • Uns grans de pebre negre
  • Pasta fil·lo
  • Formatge.
Netegem les maduixes traient el peduncle i les tallem pel mig
En un pot posem l'aigua, el vinagre, el sucre, la farigola  i els grans de pebre i ho fem bullir un parell o tres de minuts, Apaguem el foc, hi tirem les maduixes, mirant que quedin ben cobertes i ho deixem infusionar, tapat.
Mentrestant tallem un full de pasta fil·lo de la mida  que vulguem  i el posem al forn perquè ens quedi torrat i cruixent. 
Tallem el formatge.

I ara ja podem muntar el cruixent
Posem uns quants fulls de pasta fil·lo, damunt unes maduixes ben escorregudes, encara tèbies, el formatge... hi molem una miqueta de pebre al damunt i unes gotes d'oli.
 Agafem un bon vermut i a gaudir!  

I si ens sobren maduixes les posem en un pot amb una mica d'oli i a l'amanida, barrejada amb enciams de diferents tipus hi donen un toc boníssim... amb pernil d'ànec tindrem un entrant de festa major.
I el vinagre... colem-lo i el tenim a la nevera... podrem amanir amb vinagre de maduixa durant uns quants dies                     

Comentaris

  1. Una recepta espectacular! La provarem segur!

    ResponElimina
  2. Hola Gloria. A la pasta filo le tengo bastante respeto porque la considero demasiado frágil para cocinarla pero me gusta mucho.
    Tal y como la has preparado y con esas fresas infusionadas estos crujientes tienen que estar tentadores y si además se acompañan con un vermú, el momento es sublime.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  3. El formatge no m'agrada gens però aquestes maduixes en escabetx amb mató també tenen que quedar fantàstiques!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides