Labneh @ Làctics l'Esquella

El labneh no és exactament un formatge, és el iogurt al que hem tret el líquid mitjançant un temps més o menys llarg de repòs. 

Diem-ne formatge de iogurt i nosaltres el fem amb el iogurt de @Làctics L'Esquella.

Només amb  5 minuts de feina més 12 de repòs  aconseguirem una crema untuosa, que amb oli d'oliva i unes herbes és perfecte per acompanyar unes torrades. 

I si el deixem reposar  un parell de dies, en haver deixat anar més líquid, tindrà una consistència més espesa, que, moldejat fent-ne boletes i conservat en oli d'oliva a la nevera, és ideal per a les amanides.

 


Necessitem:

  • 1 litre de iogurt natural
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 drap de cotó fi
En un bol  posem al damunt un colador amb el drap de cotó.
Barregem el iogurt amb la sal i l'aboquem al drap.
Lliguem el drap, fent un farcellet, de manera que el iogurt quedi dins. I ho deixem dins la nevera (bol, colador i farcellet) unes 12 h.  
Passat aquest temps, si volem fer-lo servir com si fos formatge d'untar ja el tenim a punt. El podem posar en una carmanyola de vidre, amb tapa, a la nevera i  en un periode de  quatre o cinc dies el tenim a punt per fer-lo servir.

Si volem que se'ns conservi més temps el tenim a la nevera fins a 48 hores. Aleshores la massa resultant és més compacta i podem fer-ne boletes, ajudant-nos de dues culleres, que posarem en un pot amb un bon oli, herbes al gust, una mica de pebre...  podem tenir-lo un mes a la nevera i anar-nos-el menjant a poc a poc.

I ara que ja el tenim fet... com ens el mengem?
A l'Orient Mitjà, d'on és originari el labneh se'l mengen com aperitiu, amb pa de pita, espècies al gust i un generòs raig d'oli. L'hem tastat així i hem de dir que és boníssim... no pares fins que deixes el bol ben escurat.
També l'hem tastat en torrades, com si es tractés d'un formatge fresc, amb alvocat i tomaca, cogombre i ceba tendra... Aquí ja entra el gust i la imaginació de cadascú... o el que hi ha a la nevera😉
Damunt una torrada de pa de nous una capa generosa i un fil de mel... versió labneh de la mel i mató.

I el pot amb boletes de labneh... doncs nosaltres l'anem buidant a poc a poc en amanides, amb salmó fumat,  amb tomaca confitada, acompanyant l'escabetx d'albergínia.

Us animeu?

Comentaris

  1. Hola Gloria. Nunca he probado esto que nos presentas y viendo su aspecto no me cabe duda de que estará delicioso con cualquier cosa con la que se acompañe. La foto última en el tarro con aceite es tentadora, invita a coger una porción y dar buena cuenta de ella.
    Una estupenda propuesta.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  2. Tanto para picar, como en una tostada o las bolas de para las ensaladas se ve de lo más apetecible, increíble que algo tan sencillo resulte tan rico!

    Petons!

    ResponElimina
  3. No conocía esta receta, pero me ha encantado!!
    Con tu permiso me la llevo!
    Un abrazo!

    ResponElimina
  4. Qué rico se ve este labneh Gloría!!
    Gracias por la receta .

    Besos ♥

    ResponElimina
  5. ¡Qué buena pinta! Las fotos invitan a comer ¡Besos mil!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides