Cassola de carxofes, patates i cloïsses
Ja em pensava que no tornaria a engegar, però avui m'he dit...vinga! d'avui no passes! I aquí em teniu... amb un plat de xup-xup, totalment de temporada i, pel nostre gust boníssim!
Per fer aquesta cassoleta per a dues persones necessitem:
- 3 o 4 carxofes, depenent de la mida.
- 1 patata mitjana
- 250 g de cloïsses
- 1 ceba petita
- Un gra d'all o dos alls tendres
- Una fulla de llorer
-Vi blanc
- Oli
- Sal
- Pebre
Posem les cloïsses en aigua freda una bona estona perquè llencin tota l'arena que puguin tenir.
Tallem la ceba ben petita i la posem a sofregir amb una mica d'oli. Quan comença a agafar color hi posem l'all, també tallat petit. Ho barregem amb una espàtula de fusta i és el moment d'incorporar-hi les carxofes, que haurem netejat i tallat en quatre o sis trossos (depenent de la mida que tinguin). Tapem i ho deixem 5 minuts a foc baix.
Mentrestant pelem, rentem bé i esqueixem la patata. La posem a la cassola, salpebrem i hi posem el gotet de vi blanc.
Ho tenim 5 minuts tot junt fent xup-xup a foc baix amb la cassola tapada i hi afegim les cloïsses.
Tapem, aixequem una mica la intensitat del foc i quan s'hagin obert ja tenim el plat a punt per portar a taula.
Poca feina, complert i plat únic... què més podem demanar!
Me alegra verte de nuevo por aquí!. Yo que no soy para nada de carne (desde pequeña siempre le he hecho ascos) me has dado un plato diez.
ResponEliminaUn abrazo.
Benvinguda!!!, un plat amb verduras de temporada super bó
ResponEliminaSaluto.
A tots ens ha costat una mica tornar aquest any però apa, a cuinar i publicar :o) Una cassola excel.lent i complerta, com ens agraden en casa!
ResponEliminaUna abraçada ben forta i molt bon any!
Palmira
Hola Gloria. Me alegro mucho de verte publicar en este año jj y nada menos que con una receta de alcachofas. Y es que tratándose de ellas no puedo dejar pasar por alto y es que me encantan.
ResponEliminaYa ha comenzado su temporada así que bien venidas sean porque pronto comenzaré a prepararlas, son mi delicia jj.
Me guardo tu receta porque de esta forma no las he preparado y estoy seguro de que tienen que estar de vicio. Son tentadoras. Las haré.
Un abrazo.
Hola Olga. Jo, com Juan, enamorada de les carxofes i el teu plat amb les cloisses i creïlles, dels meus.
ResponEliminaPose pa.
Besets.
Me parece un plato de lujo aunque no sea yo mucho de alcachofas.
ResponEliminaPero para los amantes de esta hortaliza debe de ser todo placer en el paladar.
Besos ♥
Que plato tan completo y tan sabroso!
ResponEliminaBesos
Hola Olga, avui t'has lluit ¡¡¡¡ mira que m'agraden les alcachofes¡¡¡ però fetes així amb cloïsses és tot un luxe. Felicitats maca¡¡¡¡ Petons¡
ResponEliminaI pa per sucar, lo pide. Un petonàs.
ResponEliminaQue bueno, me encantan las alcachofas, pero es cierto que de momento no lo he probado con almejas ya que estamos en plena temporada de alcachofas en Murcia, toca hacer esta receta, os cuento😋👩🍳🤩
ResponElimina