Braç de gitano de patata @Agroalimentaria @MasMontagut @LaCuinaDeMariaPochConstantí


I ja hi tornem a ser, després d'un any sense publicar de manera "oficial" al Pànxing Cerdanya, engeguem una altra vegada la col·laboració amb Agroalimentaria
Avui cuinem amb trumfos del Pirineu, patates de Mas Montagut.

Abans de posar-nos a cuinar passegem una mica per Fontanals de Cerdanya i per Mas Montagut.

Parlem de l'espai rural La Trumferia de Cerdanya.
La Teresa Torner va al davant i ens parla amb aquest entusiasme de la seva petita  explotació:
PAGESIA-VALORS-SABORS
- Som els brots joves d'arrels pageses que cultivem en ecològic des de fa més de 30 anys; amb vaca Bruna i camps de cultiu en rotació donant valor afegit a les patates.
- Aquest any hem obert un nou espai per vincular persones i aliments, un espai on podeu visitar la finca,  collir trumfes i tastar-les a la mateixa terra de conreu,  on podeu gaudir d'unes xips acabades de fer amb salses,  cerveses i altres productes de la comarca, tot Km0.
Obrim durant la tardor en època de collita!
-Oferim als nostres clients patates de diferents varietats com la kennebec, la monalisa, l'agria ,la redpontiac i la buffet durant la tardor-hivern.
- A la comarca ens podeu trobar a  botigues  locals, com l'Agrobotiga Cerdanya i Bioconsum-Cuida't de Puigcerdà. 
- Podeu degustar les nostres patates i la nostra vedella a  restaurants de la zona com el Càmping de Prullans, el Boh de Bellver i l'Hotel del Prado.
Ens trobareu pels entorns del Mas Montagut , entre el ramat i els cultius.

Si voleu saber més sobre nosaltres:  www.latrumferia.cat 
I segueix-nos a:
Instagram @latrumferia
Twitter @latrumferia_ca

Salut i trumfes!🥔


I ara sí, anem per feina i fem un braç de gitano de patata.

.       📷 Mateu Salvat

Ingredients  per a 6 o 8 persones.

1,5 kg de patates
2 pebrots vermells escalivats
2 ous durs
1 tassa de maionesa
1 llauna de tonyina en oli
100 g d’olives 
Aigua
Sal
Pelem les patates, les tallem a trossos grossos i les bullim uns 20 - 25minuts  amb aigua amb una mica de sal. A la mateixa aigua hi bullim dos ous.
Tallem el pebrot escalivat a tires.
Fem una maionesa casolana.
Posem la tonyina, ben escorreguda de l’oli, en un bol hi afegim una cullerada generosa de maionesa i amb una forquilla ho treballem fins que quedi una pasta que ens recordi la textura d'un paté.
Traiem les patates de l’aigua, les deixem refredar i després les aplastem bé amb una forquilla mirant que no ens quedi cap trosset sencer.
Agafem un drap de cotó i hi estenem la patata al damunt. Ha de quedar una capa generosa de patata de forma rectangular.
Pelarem els ous durs, els tallarem a rodanxes, les quatre més maques les reservarem i la resta d'ou dur el tallarem petit i el barrejarem amb la tonyina amb maionesa.
Damunt la capa de patata hi posarem una capa d’aquesta barreja


Ajudant-nos del drap de cotó ho cargolarem donant-li forma de braç de gitano. Ho posarem damunt la safata que hagi d'anar a taula i començarem a decorar-lo, el cobrim totalment amb maionesa i amb el pebrot , les rodanxes d'ou dur i les olives. 




 






Comentaris

  1. No deja de ser una ensaladilla, solo que con una presentación más chula. Y lo rico que está después.
    Bss

    ResponElimina
  2. Ese brazo de gitano esta para dejar el plato limpio, me encanta!!
    Petons

    ResponElimina
  3. Hola Gloria. Este brazo que has hecho con patata y con su acompañamiento ya se ve lo rico y delicioso que tiene que estar. de buena gana me comería un buen trozo porque es tentador.
    Estupenda propuesta.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  4. Qué bonito y qué rico!!
    Ya que los ingredientes son casi como la ensaladilla rusa.

    Besos ♥

    ResponElimina

  5. Preciós paisatge el de la Cerdanya
    El pastís de patata espectacular. M'ha encantat.
    Bonica tarda.
    Sil-Thermomixil

    ResponElimina
  6. Que rico y me encanta la idea de este brazo gitano!!
    Besis

    ResponElimina
  7. Quina bona pinta te aquest braç farcit. Me'n porto un tronç.
    Un petò.

    ResponElimina
  8. El braç farcit era el plat estrella de la meva veïna quan erem nens ;o) I el teu em sembla deliciòs... quina gana!
    Bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  9. Saps que encara no he fet mai un braç de patata? Apuntada la teva recepta!
    Petonets😘

    ResponElimina
  10. Esta presentación tan chula lo hace aún más apetible, soy muy fan de este tipo de brazos de gitano salados, me ha entrado un hambre al verlo!!!

    Petons

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides