Amanida de bajoques amb pesto @MasdeStaCreu

Una amanida molt fàcil de fer, diferent i molt bona. Amb unes bajoques ben fines, acabades de collir i un pesto fet amb un oli excel·lent com és el de Mas de Santa Creu ens assegurem l'èxit d'una preparació modesta i molt senzilla. A vegades no calen massa floritures per gaudir d'un bon àpat!

Necessitem:
  • 400 g de bajoques fines
  • 100 g de pinyons
  • 100 g de formatge parmesà 
  • Salsa pesto

Comencem fent el pesto genovès:

  • 3 branques d’alfàbrega fresca
  • 1 polsim de sal
  • 1 dent d’all
  • 1 c.s. de pinyons torrats
  • 2 c.s. de parmigiano reggiano (uns 50g)
  • 5 c.s. d’oli d’oliva verge extra

Agafem les fulles de l'alfabrega, les separem de les tiges (les podem llençar) i les netegem bé.

Les posem en un bol, junt amb la sal, l'all, el formatge , els pinyons torrats i les 5 cullerades d'oove. Ho triturem amb la batedora, fins que ens quedi una pasta homogènia. Si la volem més fluida i menys densa hi podem afegir oli a poc a poc fins aconseguir la textura que ens agradi.

També podem fer-ho al morter, incorporant els ingredients de mica en mica a mesura que anem emulsionant la salsa però jo he anat per feina i ho he fet a la TMX

 

Netegem les bajoques, les tallem a trossos d'uns 5 cm i les bullim en aigua amb sal un quart d'hora.

Les traiem i les refredem amb aigua i gel o sota el raig de l'aixeta.

Les posem en un bol, ho amanim amb una bona quantitat de pesto genovès, hi afegim els pinyons i els encenalls de formatge en la quantitat que ens agradi, ho remenem bé  i ben fresc a la nevera ja ho tenim a punt.

Comentaris

  1. Me encanta el pesto, así que esta ensalada me va a gustar mucho!!

    ResponElimina
  2. Ummm maravilla de plato, ❤️❤️❤️

    ResponElimina
  3. Un piatto semplice e delizioso, grazie!"

    ResponElimina
  4. Les bajoques així m'encanten!!! Tot i que jo faig un fals pesto...pel tema formatge d'algú de casa😉
    Un plat... excel·lent!
    Petonets i bona recta final de setmana!

    ResponElimina
  5. Hola maca¡¡¡¡ has fet un plat sencill però amb un bon producte tens una bonissima recepta. I les teves mans¡¡¡¡ petons.

    ResponElimina
  6. Desde luego que a veces no hacen falta florituras, con ingredientes de calidad y bien combinados obtienes un plato tan rico como este que nos traes hoy, particularmente la mezcla de piñones y este tipo de quesos me encanta

    Abrazos!

    ResponElimina
  7. Exquisita Gloria!!
    Una alternativa estupenda para comer más verduras.

    Besos

    ResponElimina
  8. Es veu bonissima! i amb bons productes :) petons!

    ResponElimina
  9. Les coses senzilles són més bones! De sempre! Ahir menjava un plat de bledes amb oli del raig…ja està dit tot! Ptnts

    ResponElimina
  10. Les coses senzilles són més bones! De sempre! Ahir menjava un plat de bledes amb oli del raig…ja està dit tot! Ptnts

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides