Amanida de bajoques amb pesto @MasdeStaCreu

Una amanida molt fàcil de fer, diferent i molt bona. Amb unes bajoques ben fines, acabades de collir i un pesto fet amb un oli excel·lent com és el de Mas de Santa Creu ens assegurem l'èxit d'una preparació modesta i molt senzilla. A vegades no calen massa floritures per gaudir d'un bon àpat!

Necessitem:
  • 400 g de bajoques fines
  • 100 g de pinyons
  • 100 g de formatge parmesà 
  • Salsa pesto

Comencem fent el pesto genovès:

  • 3 branques d’alfàbrega fresca
  • 1 polsim de sal
  • 1 dent d’all
  • 1 c.s. de pinyons torrats
  • 2 c.s. de parmigiano reggiano (uns 50g)
  • 5 c.s. d’oli d’oliva verge extra

Agafem les fulles de l'alfabrega, les separem de les tiges (les podem llençar) i les netegem bé.

Les posem en un bol, junt amb la sal, l'all, el formatge , els pinyons torrats i les 5 cullerades d'oove. Ho triturem amb la batedora, fins que ens quedi una pasta homogènia. Si la volem més fluida i menys densa hi podem afegir oli a poc a poc fins aconseguir la textura que ens agradi.

També podem fer-ho al morter, incorporant els ingredients de mica en mica a mesura que anem emulsionant la salsa però jo he anat per feina i ho he fet a la TMX

 

Netegem les bajoques, les tallem a trossos d'uns 5 cm i les bullim en aigua amb sal un quart d'hora.

Les traiem i les refredem amb aigua i gel o sota el raig de l'aixeta.

Les posem en un bol, ho amanim amb una bona quantitat de pesto genovès, hi afegim els pinyons i els encenalls de formatge en la quantitat que ens agradi, ho remenem bé  i ben fresc a la nevera ja ho tenim a punt.

Comentaris

  1. nunca he probado esta receta, y me ha parecido de lo mas interesante, gracies per la recepta, bon dia.

    ResponElimina
  2. Me encanta el pesto, así que esta ensalada me va a gustar mucho!!

    ResponElimina
  3. Ummm maravilla de plato, ❤️❤️❤️

    ResponElimina
  4. Un piatto semplice e delizioso, grazie!"

    ResponElimina
  5. Les bajoques així m'encanten!!! Tot i que jo faig un fals pesto...pel tema formatge d'algú de casa😉
    Un plat... excel·lent!
    Petonets i bona recta final de setmana!

    ResponElimina
  6. Hola maca¡¡¡¡ has fet un plat sencill però amb un bon producte tens una bonissima recepta. I les teves mans¡¡¡¡ petons.

    ResponElimina
  7. Desde luego que a veces no hacen falta florituras, con ingredientes de calidad y bien combinados obtienes un plato tan rico como este que nos traes hoy, particularmente la mezcla de piñones y este tipo de quesos me encanta

    Abrazos!

    ResponElimina
  8. Exquisita Gloria!!
    Una alternativa estupenda para comer más verduras.

    Besos

    ResponElimina
  9. Es veu bonissima! i amb bons productes :) petons!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides