Tartar de secallona


Bon dia!
Arrenquem después d'un mes i una mica més d'aturada per vacances.  I com us vais prometre dies enrere per Instagram us porto aquesta recepta. Ha estar una recepta molt penjada a les xarxes aquest estiu pero jo la faig una miqueta diferent: primer asseco un bon tall de la llangonissa que ens agrada a casa i després confito la tomaca.


Aquí tenia la meva versió.



Necessitem per a quatre tartars:
- 3 pams de llangonissa
- Una culleradeta de tàperes en vinagre
- Mitja dotzena de cogombrets en vinagre.
- Sal
- Oli 
- Olivada negra

Agafem la llangonissa i la posem a assecar tres o quatre dies en un lloc el més fresc possible. Ha d'estar seca però no massa, al menys a nosaltres ens agrada així.
Una vegada ja la tenim a punt és hora de confitar els tomàquets, fem-ho tal i com  vaig explicar a la recepta anterior
Els deixem refredar, els pelem i tratem el màxim que puguem les llavors. Els posem en un escurridor perquè perdin el suc que els queda i después els tallem a daus petits.
Mentrestant tallem les taperes i els cogombrets a daus petits i els barrejarem amb els de tomàquet confitat.
Traiem el budell de la secallona i la desfem. A mi no em va caler tallar-la, però si estés més seca caldria ajudar-nos d'un ganivet ben esmolat per fer-ne daus.
Barregem la tomaca amb la secallona i amanim amb oli i sal (vigilem amb aquesta ja que tant la tomaca com la secallona ja en porten).
Amb un cercle d'emplatar muntem el tartar al plat i hi posem una mica d'olivada negra al damunt.


tartar de tomaca confitada i secallona

 Ens ho podem menjar amb  torradetes, amb pa de pita... o directament amb la forquilla... això ja va a gust del consumidor!

Comentaris

  1. Aquesta versió teva la tinc en les primeres posicions de la meva llista de receptes oendents de fer. Ha de ser una delícia!
    Petonets i molt bona setmana!
    Olga

    ResponElimina
  2. Holaaaa !!! quin vermutet me feia amb aquesta delicia !!!! mu apunto !!!
    Petons.

    ResponElimina
  3. Deu estar boníssim, crec que ho provaré i que fins i tot m'agradaria amb la llanginussa crua, a mi m'agrada molt, què et sembla?

    ResponElimina
  4. Segur que està bonissim, ho provarè.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  5. Si la combinación longaniza-tomate me gusta, cuando es confitado me gustará mucho más. Un tartar buenísimo para comenzar curso bloguero.
    Bss

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides