Tartar de secallona
Bon dia!
Arrenquem después d'un mes i una mica més d'aturada per vacances. I com us vais prometre dies enrere per Instagram us porto aquesta recepta. Ha estar una recepta molt penjada a les xarxes aquest estiu pero jo la faig una miqueta diferent: primer asseco un bon tall de la llangonissa que ens agrada a casa i després confito la tomaca.
Aquí tenia la meva versió.
Necessitem per a quatre tartars:
- 3 pams de llangonissa
- Una culleradeta de tàperes en vinagre
- Mitja dotzena de cogombrets en vinagre.
- Sal
- Oli
- Olivada negra
Agafem la llangonissa i la posem a assecar tres o quatre dies en un lloc el més fresc possible. Ha d'estar seca però no massa, al menys a nosaltres ens agrada així.
Una vegada ja la tenim a punt és hora de confitar els tomàquets, fem-ho tal i com vaig explicar a la recepta anterior. Els deixem refredar, els pelem i tratem el màxim que puguem les llavors. Els posem en un escurridor perquè perdin el suc que els queda i después els tallem a daus petits.
Mentrestant tallem les taperes i els cogombrets a daus petits i els barrejarem amb els de tomàquet confitat.
Traiem el budell de la secallona i la desfem. A mi no em va caler tallar-la, però si estés més seca caldria ajudar-nos d'un ganivet ben esmolat per fer-ne daus.
Barregem la tomaca amb la secallona i amanim amb oli i sal (vigilem amb aquesta ja que tant la tomaca com la secallona ja en porten).
Aquesta versió teva la tinc en les primeres posicions de la meva llista de receptes oendents de fer. Ha de ser una delícia!
ResponEliminaPetonets i molt bona setmana!
Olga
Holaaaa !!! quin vermutet me feia amb aquesta delicia !!!! mu apunto !!!
ResponEliminaPetons.
Fes-lo. És boníssim 😉
EliminaPtnts
Glòria
Deu estar boníssim, crec que ho provaré i que fins i tot m'agradaria amb la llanginussa crua, a mi m'agrada molt, què et sembla?
ResponEliminaSegur que està bonissim, ho provarè.
ResponEliminaUna abraçada.
Si la combinación longaniza-tomate me gusta, cuando es confitado me gustará mucho más. Un tartar buenísimo para comenzar curso bloguero.
ResponEliminaBss