Pastís de poma, un altre pastís de poma
No us diré que és un pastís lleuger, perquè no ho és! Porta farina d'ametlla i el farciment recorda al massapà.
Si sou de massapà segur que el trobareu una delícia.
Per assaborir-lo amb tranquil·litat, sense presses, amb una copeta fresqueta de cava o un vinet dolç... ja s'albira la tardor amb pastissos com aquest veritat?
- 1 rotlle de pasta brisa
- 800g de pomes reineta
- 50g de panses sense pinyol
- 3 ous
- 200ml de llet vegetal
- 5 cullerades de farina d'ametlla
- 4 cullerades de sucre
- 100g de compota de poma
- 2 cullerades de rom
- Sucre llustre
Posem el forn a preescalfar a 200º.
Agafem el motlle i el folrem amb paper sulfuritzat. Hi posem la pasta brisa i la punxem del fons.
Escorrem la poma i les panses.
El suc que han fet el barregem amb els ous i la llet vegetal i ho batem bé. Hi afegim la farina d'ametlla, la compota de poma i ho barregem bé abans d'abocar-ho damunt la pasta brisa.
Repartim els talls de poma per tota la massa i al final hi posem les panses al damunt.
Posem el pastís al forn, ja calent, i el fem coure uns 30-35 minuts (fins que vegem que la pasta brisa està cuita.
El traiem del forn i el deixem refredar una estona dins el motlle. L'empolsimem amb sucre llustre i ja el podem desemmotllar i posar-lo a la safata on vulguem presentar-lo per portar a taula.
Recepta inspirada en aquest pastís de poma que vaig veure a cuina.cat
Tots els pastissos de poma m'agraden! I aquest amb ametlla amb punt de massapà sembla ideal per un berenar de tardor!! Apuntat ha quedat per quan anirem a collir pomes!
ResponEliminaPer cert la setmana passada vaig publicar la meva versió del teu carpaccio de carbassò amb albercocs. Genial!
Una abraçada i bona setmana,
Palmira
Holaaa !!!! con un cafetito....ummmm...con ese aroma tan rico,parece que lo huelodesde aqui !!!
ResponEliminaUn besito
Hem d’aprofitar ara q tenim reinetes! La millor poma per fer pastissos de poma!
ResponElimina(Ganes de tatin!!!) pttns
Jo segur que el trobaré bonísim! El massapà m’agrada molt! Amb una copeta de ratafia...
ResponEliminaPetonets,
Olga
Las imágenes hablan por si mismas, se me hace la boca agua, feliz lunes
ResponElimina