Snickerdoodles

Les  snickerdoodles són unes galetes de mantega amb el sobre cruixent de canyella i el dins una mica esponjós.  Unes galetes que vaig estar buscant i preparant pensant en el pare, que no fossin massa dures i se les pogués menjar, que fossin dolcetes i amb un gust que a ell li agradés força (canyella)... I la massa preparada es va quedar a la nevera i va ser el primer que vam trobar quan ja havia passat tot i vam tornar a casa intentant "recuperar la normalitat". I dissabte a la tarda, mare i filla, vam encendre el forn i les vam fer.

Així que, a partir d'ara  les snickerdoodles seran sempre les galetes de l'avi.




Necessitem:

  • 200g de mantega
  • 300g de sucre
  • 2 ous grossos
  • 350g de farina
  • un sobre de llevat químic
  • Mitja culleradeta de sal
Per arrebossar-les : 

  • 3 cullerades de sucre i una de canyella
Amb  la batedora de varetes o robot de cuina barregem la mantega, en pomada, amb el sucre fins que tinguem una massa lleugera, escumosa i de color groc pàlid.
Sense deixar de batre incorporem els ous, d'un en un.
Barregem la farina, el llevat i la sal i ho anem incorporant ben a poc a poc a la massa. Quan tinguem la massa lligada ho deixem de treballar, ho emboliquem amb paper film i ho deixem refredar a la nevera, un mínim d'un parell d'hores.

Preescalfem el forn a 180º.
En un plat barregem la cullerada de canyella amb les tres de sucre.
Anem fent boletes, no massa grosses, les aplastem una mica i les submergim a la barreja de sucre i canyella.
Les anem posant en una safata de forn folrada amb paper sulfuritzat, una mica separades ja que creixen força, i les fornegem uns 10-12 minuts.
Les deixem refredar un parell de minuts damunt la mateixa safata, fora del forn i després les passem a la reixeta perquè es refredin.

Aquí teniu...unes galetes tendres, amb el gustet càlid de la canyella, unes galetes que estic segur que haguéssin agradat molt i que  per a nosaltres sempre seran les seves galetes.







Comentaris

  1. Un bonic homenatge al teu pare, Glòria!! Dolcet...dolcet! I bonic que les hagis pogut fer amb la teva filla.
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Donç que maco, és important recordar al pare pensant amb alguna cosa ben dolça. I a més molt bona. Petons.

    ResponElimina
  3. Un molt bon homenatge per l'avi i el pare. Una cos ben dolça per suavitzar la pena que poc a poc anirà disminuïnt. Però temps al temps.
    Una abraçada ben forta i molts ànims!!!!
    Palmira

    ResponElimina
  4. Un bonito y delicioso homenaje a tu padre Gloria y ademas acompañado de tu hija lo hace mas emotivo.
    Petons

    ResponElimina
  5. Hola Gloria. No me cabe duda de que a tu padre estas galletas siempre le sabrán a gloria porque seguro que allí se encontrará y más cuando se las has preparado con tanto cariño y amor. Espero que, aún con su recuerdo, tu ánimo ya se haya recuperado aunque solo hayan pasado pocos días de su ausencia. Pero lo que nunca te faltará será su recuerdo.
    Unas galletas que no tengo la menor duda tienen que estar de lujo. Exquisitas. Me las guardo con tu permiso.
    Un abrazo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades populars