Coc de remolatxa i xocolata @ColorYSabordeTemporada

Si hi ha una cosa que m'agrada poc és la remolatxa i de tant en tant me n'arriba un manat. Això de tenir amics que tenen mas té aquestes coses. 
Tan fresques com m'arriben deuen ser boníssimes en amanida, crues, bullides, amb una vinagreta... Doncs no...sempre buscant receptes on amagar-les i que no es noti massa el gust...amb l'hummus he trobat una bona sortida...i amb aquest coc també!
A veure que us sembla.

Necessitem:
  • 200g de remolatxa crua
  • El suc d'una llimona
  • 2 cullerades de vinagre de poma
  • 125g de buttermilk
  • 125g de mantega en pomada
  • 200g de sucre
  • 2 ous
  • 125g de farina de blat
  • 125g de farina d'arròs Molí de Rafelet
  • Un sobre de llevat químic.
Per la cobertura:
  • 150 g de sucre
  • 1/2 dl d'aigua
  • 70 g de cobertura de xocolata negra
  • 10 g de mantega


Posem el forn a escalfar a 180-200º
Pelem i triturem la remolatxa junt amb el vinagre i el suc de la llimona fins que ens quedi una pasta ben fina.
Hi afegim el buttermilk i ho batem fins tenir una barreja el més homogènia possible.
En un bol a part barregem la mantega amb el sucre fins aconseguir una crema escumosa i gairebé blanca. Hi afegim els ous d'un en un (no afegim el segon fins que el primer s'hagiu integrat perfectament a la barreja)
Barregem les dues masses.
Tamissem les farines barrejades amb el llevat  i les anem incorporant a poc a poc  ajudant-nos d'una espàtula.
Posem la pasta en un motlle untat amb una mica de mantega i lleugerament enfarinat i el posem al forn uns 25-30 minuts.
El traiem, després de punxar-lo  per veure si està ben cuit i el posem a refredar damunt una reixeta.

Mentrestant fem la cobertura de xocolata.

Posem el sucre i l'aigua al foc i quan comencin a sortir bombolletes hi afegim la xocolata i la mantega. Remenem perquè es desfaci bé.
Posem el coc en una reixa alta i, a sota, hi posem una safata per recollir la glaça que caigui. 
Aboquem la glaça a poc a poc i amb cura per sobre el coc però no farem servir cap espàtulaDeixem que es vagi repartint i que caigui pels costats, d'aquesta manera ens
quedarà llisa i perfecta.
Si els costats no queden totalment coberts de glaça en posarem de la que ens ha caigut, aquesta vegada si, ajudant-nos  d’una espàtula o llengua de silicona.
Deixem que es refredi i quan el tallem tindrem una bonica porció amb un color que sorprendrà a tothom.




Comentaris

  1. Crues ens agraden moltíssim!!! Cuitez ja no tant però el coc de xoxolata i remolatxa a casa és tot un clàssic per jugar amb els nens!!!
    Petons

    ResponElimina
  2. La textura húmeda queda muy bien :-))
    Y el colorcito

    ResponElimina
  3. Hola Gloria. La remolacha cruda no la he utilizado, sí que lo he hecho con la remolacha cocida ya que la pongo mucho en ensaladas proporciona color y sabor jj, pero veo que a tí no te llama mucho.
    No obstante le has dado una estupenda salida al preparar este bizcocho y que a la simple inspección de las fotos ya se saca la conclusión de que tiene que estar delicioso.
    Con esa cobertura se convierte en una tentación.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  4. Delicioso, que color más bonito tiene, hace un tiempo hice un brownie de remolacha, ahora con esta delicia es tiempo de hacer otra receta dulce, se ve estupendo
    besos

    ResponElimina
  5. Es bonissim, a mi màgrada molt la remolatxa :) Ptnts.

    ResponElimina
  6. Molt bona opció per amagar-les, dins un coc! Jo sóc de les remolatxes si!
    Tinc pendent una recepta tipus gaspatxo... que estic esperant que faci una mica més de calor!
    Ptnts

    ResponElimina
  7. Saps? No he tastat mai la remolatxa...no m'hi atreveixo. Has fet una proposta molt original!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades populars