Caneló d'alvocat amb llamàntol @Cooking The Chef

Aquest mes de maig  la xef triada és la Mey Hofmann, una dona que a més de xef de  restaurant ha creat escola i té alumnes i seguidors per tot el territori. I un d'aquests alumnes, el Marc amic de la meva filla, és qui em va fer  arribar unes receptes i ràpidament vaig decidir quina faria per un dinar de celebració.
Em vaig fer amb dos llamàntols ben macos i vaig tenir tema culinari per a tot el cap de setmana ja que per a la recepta d'avui només em van caler les cues i, és clar, caps i potes van ser per a l'arròs del diumenge (molt likat a instagram)

Primer hem de preparar el llamàntol. Necessitem:

  • Dues cues de llamàntol
  • Agua i sal en abundància , per bullir-les
  • 100g de ceba
  • 250g de tomàquet
  • Un raig d'OOVE 
Bullim les cues  en abundant aigua salada (a la recepta hi posa 8 minuts, jo només ho vaig bullir entre dos i tres minuts). Les refredem en aigua gelada i les traiem de les closques.
Triturem la ceba i el tomàquet, ho colem , hi afegim una raig d'oove i hi posem les cues a marinar una hora, com a mínim.


Per a fer dos canelons necessitem:

  • 2 alvocats
  • Les cues dels  dos llamàntols cuites i marinades
  • 80g de  ceba tendra 
  • 80g de tomàquet
  • Una culleradeta de julivert picat
  • 15ml de vinagre Paula Coll
  • 30ml d'OOVE
  • Sal i pebre blanca mòlta
Tallem les cues de llamàntol a daus menys, dues rodanxes de cadascuna que les farem servir per a decorar el plat.
Tallem fines làmines d'alvocat amb un ganivet fi i les posem damunt un paper film que haurem pintat lleugerament amb una mica de vinagre. Les làmines han de quedar lleugerament sobreposades la una damunt l'altra.
Tallem la resta d'alvocat a dauets, igual que la ceba tendra , i el tomàquet que haurem escaldat per treure'n la pell. Ho posem tot en un bol i ho amanim amb l'oove, el Paula Coll, la sal i el pebre.

 Posem aquesta farciment damunt les làmines d'alvocat i ho enrotllem com si fos un caneló. Ho premem bé amb el paper film i ho posem una estona a la nevera mentre muntem el plat.

A la recepta hi diu d'acompanyar-ho amb unes làmines d'alvocat en tempura, dues rodanxes de llamàntol i les pinces, però jo hi he posat unes fulles de diferents enciams i les dues rodanxes de llamàntol, amb un raig d'oove i unes escates de sal damunt el caneló a darrera hora. 
M'ha agradat que hi diu "disponer todos los elementos con elegancia y sobriedad" frase que s'adiu moltíssim a la persona  i a la cuina de Mey Hofmann.
No sé si la meva presentació està a l'alçada però us puc dir que vam dinar un plat boníssim, equilibrat, sense que cap gust dominés per sobre  l'altre, suau... si aquesta és la cuina de Mey Hofmann he de dir que m'ha agradat molt.

I si voleu veure la resta de receptes que entre tots hem cuinat de la Mey Hofmann  aquí les teniu.

Comentaris

  1. heeeeeeeeey quina cosa mes bona m'encantat . me emporto la recepta

    ResponElimina
  2. molt original i sens dubte molt bó
    petonets
    Rosa

    ResponElimina
  3. Glòria, una pinta exquisita, me encanta el aguacate. Ha sido una elección estupenda tu receta y esta chef. Para mí una casi desconocida. A partir de ahora tendremos muchas más recetas para hacer con confianza, no sé porqué pero a veces no las explican muy bien. Besos y buena semana

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi también me ha pasado Patty, ha habido pasos que los he tenido que intuir ya que estavan poco claros. Pero el resultado final ha valido el esfuerzo 😉
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. No conocia esa cocinera, esos canelones con bogavante se ven divisimooooooooos .seguro que estaban de muerte relenta no lo siguiente,te ha quedado un plato de relujo.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una cocinera excelente con unas recetas espectaculares. Sólo tienes que ver lo que ha salido de nuestras cocinas ��
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. Espectacular y delicado el plato que has elegido, me encanta como te ha quedado y me encanta el plato en sí, ya me gustaría poder probarlo ahora mismo.

    B7sssss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Carmen, pues a la busqueda de un buen bogavante y podrás provarlo cuando quieras!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  6. Una recepta de luxe! Eeeii.....tenies "enchufe" per trobar receptes!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siiiii Olga, tenia "enxufe" però petitet heheh
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  7. Que bons!!! Quan he vist el títol no me'ls imaginava així, però a la foto fan una "pinta" espectacular!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Neus, a vegades els noms de les receptes ens despisten heheh
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  8. Que bueno este canelon y te ha quedado como decía ella con con elegancia y sobriedad el plato.
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sé si m'hi ha quedat molt elegant però ho he intentat Miquel.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  9. Hola Gloria. La verdad es que a medida que te iba leyendo el asombro hacía acto de presencia al ver el montaje del plato. No me cabe duda de que eres una artista sensacional. Ese canelón de aguacate te ha quedado para enmarcarlo jj aunque dudo mucho que pudiera llegarse a ese extremo ya que debieron transcurrir pocos segundos entre ponerlo en el plato, fotografiarlo, y desaparecer jj.
    Cosa rica este canelón. Espectacular plato.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Juan, siguiendo una receta de una cocinera tan brillante como Mey Hofmann es facil que salgan platos como este.
      Gracias por tus halagos
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  10. Vaya canelón que te has marcado, dan ganas de asaltar el plato nada más verlo, es una receta bien atractiva

    Petons!!

    ResponElimina
  11. Hooola
    de caneló a caneló te digo que este que has hecho es de primera , lujo el llamántol con abriguito de aguacate. Muy maja la receta!!
    Petonets
    Marisa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marisa, lujo de receta...y al precio que iba el llamàntol lujazo 😂😂😂
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  12. Mmmm, m'agrada molt! Crec que te la copiaré algún dia ;-) Té una pinta deliciosa

    Blanca

    ResponElimina
    Respostes
    1. Blanca, un dia que vulguis quedar molt bé...èxit assegurat
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  13. te han quedado unos canelones estupendos ,una receta espectacular ¡
    bss

    ResponElimina
  14. o_O wau que pasada de canelones, con lo que me gusta a mi el aguacate...que pintaza más rica!
    enhorabuena, un besete!

    ResponElimina
  15. Madre mía, cómo me ha gustado tu elección. Me encantan estos canelones. Me has obligado a hacerlos. Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si los haces ya verás que cosa más exquisita Belén
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  16. Que receta tan interesante porque el bogavante me encanta y con aguacate ya no tengo más que decir... ¡me rindo!

    ResponElimina
  17. Pues no está nada mal esta idea....me chiflan los aguacates así que -si consigo en su punto justo de maduración- me pongo a probar esta maravilla.
    Besitos y nos vemos en la próxima.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues si, Mar, en lo que tuve más dificultad fue con los aguacates. Para aprovechar dos estropeé 6😱
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  18. Una recepta amb ingredients magnifics. M´agrada!!! Ens retrobem en el proper repte. Petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Joaquina, fins el proper repte!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  19. Perdona, ancara no havia passa't per casa teva i això es imperdonable. I mes amb aquesta maravella de plat.... Deu meu, imagino lo que vareu disfrutar..... Quina gana me has fet entrar.
    I si, la cuina de la Mey es com dius. Equilibrada, sobria i espectacular
    Petons i cuida't

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vaig gaudir fent-lo i vam gaudir menjant-lo.
      Perdonada...tard o d'hora sempre acabes passant Manu 😂😂😂
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  20. Mare meva quina pinta té aquest canaló, em sembla brutal. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Laura, un plat fi, equilibrat...elegant de presentació i de gust.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  21. Quin plat de festa!!! Per què no em vas convidar? que a casa no em deixen menjar alvocat!!! Quina pinta!!
    ptnts
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. I perquè no et deixen menjar alvocat???? Aaaiiix que hauré de venir a posar ordre 👮☝
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  22. Doncs jo crec que t'ha quedat molt elegant i ben segur que es boníssim aquets conjunt, te pinta de saboros i fresquet. A mi ja em pots enviar un tupper ;-)
    Petons

    ResponElimina
  23. Els canelons ja m'hagraden pero aquest ha d'estar boníssim!
    El prepararé encara que les meves filles protestin per l'abocat.
    Petons
    Albert

    ResponElimina
  24. Quina meravella de plat! I la presentació, fantàstica! Enhorabona!

    ResponElimina
  25. Llego tardísimo, mil perdones!, la primera foto nos crea esa sorpresa y expectativa por ver cómo serán!!, luego de leerte y ver ese enorme canelón tan bonito y delicioso quedo maravillada y provocada... si no fuera porque por estas latitudes encontrar este tipo de productos de mar es un lujo... sería una receta que haría con seguridad. Pero la guardo, que mimo y que bonito te ha quedado el emplatado, un placer ver esta deliciosa receta y te ha quedado muy Mey elegante y sobría ;)

    besos!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides