Tàrtar vegetal #AcetumFlumen
I després d’un mes de vacances
avui reobro el blog amb una nova proposta de la mà d’oleumflumen
Des del seu blog oleumflumen i per una gastronomia bona, justa i sana han creat un club de blocaires per contribuir
a difondre les propietats saludables dels productes catalans i de qualitat
reconeguda.
La primera activitat que ens han
proposat és preparar una amanida amb Acetum Flumen, un vinagre agredolç,
ecològic i exquisit; un vinagre elaborat a partir de vi de raïm cabernet
sauvignon envellit durant 12 mesos en bóta de roure francès.
Per engrescar-nos a cuinar una
recepta original amb Acetum Flumen ens n’han fet arribar una ampolla a casa amb
una sorpresa afegida: una mostra d’oli d’oliva verge extra Oleum Flumen.
Vinagre amb unes notes
balsàmiques interessants que m’ha suggerit fer aquest tàrtar vegetal.
A veure què us sembla!
Necessitem:
- Un tomàquet cor de bou.
- La quarta part d’un mango
- Una ceba tendra, la part verda que toca a la ceba
- Brots germinats
- Fulles d’enciam
- Torrades de pa
- Vinagre agredolç Acetum Flumen
- Oli d’oliva verge extra Oleum Flumen
- Sal grossa.
Tallem el tomàquet, el mango i la
ceba a trossos petits i de la mateixa mida. Ho barregem bé. Omplim un motlle de
forma rodona. Al damunt hi posem un grapadet de brots germinats.
Traiem el motlle. A un costat hi posem un bouquet de fulles d’enciam: a l’altre
unes quantes llesquetes de pa acabades de torrar (perquè a casa ens agrada
posar el tàrtar damunt pa torrat)
Barregem dues cullerades d’oli
amb una culleradeta de vinagre i al moment de portar-ho a taula ho salem i ho amanim amb aquesta barreja.
Amb una copa fresqueta de vi negre
TREPAT, de la bodega Carles Andreu de la Conca de Barberà gaudirem d’una amanida
fresca, diferent i plena de contrastos.
I si voleu conèixer la resta de receptes que participen
en aquest projecte podeu ana robrint els següents enllaços:
Ara a esperar l’activitat 2 … a
veure quina serà !!!
Quin luxe de proposta!!!! Amb el toc del maridatge.....insuperable!!!!
ResponEliminaPetons, Dolça!!
Olga
Quina recepta més fresca i bona, m'agrada molt! Ha d'estar boníssim!
ResponEliminaPetons!!
Veig que han acabat les vacances per a tots, jejeje.
ResponEliminaAquesta amanida amb aquest vinagre segur que aquesta saborosíssima
M'encanta veure que ja estas en marxa!!!, a veure si trobo aquest vinagre i a la feina!!!
ResponEliminaBesets