Coc de xocolata i cervesa negra (73)
Dies enrera el JosepB va fer un pastís de xocolata i cervesa negra amb cobertura de formatge que em va cridar l'atenció pel molt esponjós que es veu.
He fet el coc, amb algun canvi, com posar oli enlloc de mantega i una mica diferent el procediment, i el resultat ha estat un coc suau, molt flonjo i no massa dolç.
Necessitem:
- 200 g de sucre
- 150ml de cervesa negra
- 150g de farina
- 125 g d'oli
- 1 iogurt
- 40g de xocolata de cobertura
- un ou
- una culleradeta i mitja de bicarbonat o llevat químic
- una culleradeta d'essència de vainilla
Agafem l'oli, la cervesa i la xocolata i ho posem a escalfar, sense que bulli (a uns 60/70 graus) fins que es desfaci la xocolata. Ho deixem refredar.
Amb un batedor de varetes barregem l'ou, el iogurt i el sucre. Després hi afegim la farina amb el bicarbonat. Al final incorporem la barreja que hem deixat refredar i l'essència de vainilla.
Preparem un motlle amb oli i farina i hi aboquem la massa. Ho posem al forn a 180 graus uns 20/25 minuts.
Tiene una pinta muy jugosa y seguro que el toque de la cerveza le da más profundidad al pastel.
ResponEliminabesazos
ResponEliminaGlória; ...qué... no està gens malament, veritat...?
El canvi que l'hi has donat, tampoc està gens malament, sembla ser, que també queda molt ben fet i gustós.
Salutacions cap a Reus i tú Glória, rep una forta abraçada des de Badalona¡¡ :O)
Oh¡ Com m'agradaria menjar un troç d'aquest coc, primer per els ingredients, els ingredients molt originals, segonament per què nomès començar a llegir he vist que no és massa dolç.
ResponEliminaUna abraçada, Agusti CAngrejo Grande.
Té una pinta genial, i es veu esponjós i humit com a mi m'agraden! hauré de provar aquest toc de cervesa, un petó!
ResponEliminaoriginal i sens dubte molt bo aquest coc.
ResponEliminaM'agrada molt el canvi de la mantega per l'oli! Ets la reina del cóc!!! Petons i bona setmana, Dolça!
ResponEliminaOlga
Esponjós és poc. Superesponjós!!!! A mi em fa una mica de por utilitzar la cervesa en els pastissos perquè.... deu donar una mica de gust, no?
ResponEliminaPetons
La combinació de xocolata negra i cervesa és una parella sensacional.
ResponEliminaVols dir que et queda algun cóc per fer??? :)
ha de ser ben bo amb el toc de cervesa! me l'apunto! petons
ResponEliminaMmm! Un altre coc!! i aquest fa molt bona pinta, Glòria, amb aquell punt humit que a mi m'encanta! Queda apuntada la recepta.
ResponEliminaBuenos días Gloria. Que bien te ha quedado este bizcocho o pastel de cerveza negra, se ve muy esponjoso y seguro que con el chocolate le da un toque espectacular.
ResponEliminaUn beso Paco
Encara que sembli estrany queda boníssim, oi? el vaig fer fa temps i va agradar molt! t'ha quedat molt esponjós!!!
ResponEliminaCerveza negra y chocolate combinan a la perfección y el resultado es un bizcocho tan rico como el tuyo....bsts guapa
ResponEliminaAquet coc, m' encanta la paraula, te una pinta estupenda i la cervesa negra li dona un gustet molt especial.
ResponEliminaTing una solució per a tu i els teus problemas de falta de cert motlle. La solució li he deijat a un comentarí al blog de la Gloria......
Mil petons estimadísima
El toque de la cerveza tiene que irle genial.
ResponEliminaMuy esponjoso y con chocolate, un vicio.
Besazos.
Un pastís deliciós!! La cervesa li ha de donar un toc especial. Petonets!
ResponEliminaLa cervesa a la cuina m'agrada més que beguda ;) I amb la xocolata formen un "team" perfecte: boníssim!!
ResponElimina