Coca de llanda (59)
Ja tocava fer un coc... ja són molts dies sense fer-ne cap de nou, i vet aquí que aquest és el 59!
El nom d'aquest coc ve de la manera de dir a València llauna. L'origen d'aquest coc /coca és de quan, força anys enrere, es feien servir com a motlles les llaunes de conserva reciclades, quan a les cases no hi havia armaris o calaixos plens de motlles de diferents mides, colors, materials....
Per fer-lo necessitem:
- 300g de sucre
- la pell d'una llimona
- 3 ous
- 250g de llet
- 250g d'oli
- 400g de farina
- un sobre i mig de llevat químic
Preescalfem el forn a 180º.
Preparem el motlle amb oli i farina perquè no s'enganxi el coc en coure's.
Ratllem la pell de la llimona i la barregem amb el sucre.
Hi afegim els ous i ho batem fins que ens quedi una barreja escumosa.
Hi posem la llet i l'oli i seguim barrejant.
Al final, i amb cura hi anem posant la farina barrejada amb el llevat.
Ho aboquem al motlle, ho enfornem i passats uns 30 minuts ja estarà a punt.
Surt un coc una mica humit, molt esponjós, ideal per als esmorzars, amb el cafè amb llet... i no ho vaig fer, però banyat amb xocolata pel damunt ha d'estar....mmm...ho deixo per una altra vegada :-)
Pensava que el nom era per aquell actor que t'agrada tant,com es diu...ah!!! l'Alfredo Llanda, xist fàcil :)
ResponEliminaEs veu molt tendre, ha d¡estar boníssim :)
ResponEliminaÒstres, 59 receptes de coc és tot un récord!!!! Aquest té una pinta deliciosa i molt esponjosa. S'assembla a la coca de iogurt, però amb llet enlloc de iogurt...
ResponEliminaPetonets!
Anna
ja estic desitjant veure el 60!! ;P es veu molt esponjós. petonets
ResponEliminaEstá molt be el nom de la coca,,,acabarem reciclan les llaunes i mes coses segur !!!!
ResponEliminaPetonets.
yo creí que las cocas eran saladas y ahora veo que no. me gusta lo esponjosa que quedó!
ResponEliminaSe ve muy esponjosa y rica, estas cocas me encantan.
ResponEliminaBesos
te a quedat perfecta,,,mmmmm.
ResponEliminaes veu boníssim...petons
ResponEliminaque flonja es veu!!! enhorabona!
ResponEliminaquè bona ací diem coca María,
ResponEliminam´encanta!!
quina pintassa!!! m'encanta aquest tipus de coc per esmorzar! petons
ResponEliminaRes millor que una bona coca!!!
ResponEliminaQuina coca més hermosa!
ResponEliminaLa veritat, es que fa una pinta genial!
ResponEliminaSalutacions :)
Kui_Netes
Que rica te ha salido, es de esas recetas de las de toda la vida, que son las que me vuelven loca. Besicos
ResponEliminacosicasdulces.blogspot.com
Ara un trosset per esmorzar m’aniria de perles, doncs ja tinc el cafè aquí preparat Ummmmm
ResponEliminaPetons
59 cocs???????? Nena, ja cal que m'hi posi si et vull atrapar...Ostres quin compendi de cocs. Aquest es veu superesponjós...
ResponEliminaNani
(Des d'una cafeteria a Tarragona a l'hora d'esmorzar)
Jo ja espero el fascicle 60 d'aquesta col·lecció :-)
ResponEliminaHola a tots i tot@s,
ResponEliminanomés dir-vos una coseta, si us agraden els cocs feu-ne qualsevol dels 59 que hi ha publicats, el 60 tardarà... vacancetes, calor, poques ganes de cuinar... ;-)
PTNTS
Dolça
Tot un clàssic sensacional.
ResponEliminaEl coc 60 serà especial, oi? Ja tinc ganes de veure quin faràs :)
Quina cuina tan deliciosa! Ja tens una seguidora més! Et convido a visitar la meva a: http://maramaruja.blogspot.com a veure si també t´agrada! Un petonet
ResponEliminaMolt bé, està molt bé tenir a mà les receptes bàsiques. Es veu tan esponjós...
ResponEliminaLes receptes més bàsiques sempre son les més bones. Fer una coca amb ingredients que tots tenim al rebost. En definitiva, amb poc fer contens als de casa. Petons.
ResponElimina