recordant una recepta... per felicitar LA CUINA VIOLETA

La Cuina Violeta fa un any i ens enjogassa a fer una recepta amb melmelada que ens vol premiar amb un lot de la Bet i la Mireia dels Fruits Saborosos.

Ja li vaig dir a la Nani que això de posar deures a l'estiu... però li hauré de fer cas, sino em sentiré a dir   que no li faig cas per allò de Reus i Tarragona  ;-)

Els que em seguiu ja sabeu que jo de melmelades en faig sempre que puc, i que la meva "diferència" és que les faig amb el microones. Aquí podeu veure la melmelada de mores,  la melmelada de taronja i carabassa, la melmelada de maduixetes de bosc ( que ara ja se'n troben!), la de maduixes, de mandarina, de figues i pruna, de peres i de meló, i la melmelada de síndria que la vaig fer inspirant-me en una que van fer la Bet i la Mireia al programa Cuines de TV3.

I amb melmelada de figues, figues fresques i una mica de foei en surt un plat fàcil i molt bó. Un plat ideal per a sopars d'estiu. I a l'hora un plat de "luxe". Aquí el teniu:  carpaccio de figues amb encenalls de foie i vinagreta de figues.


Més fàcil impossible:
Només cal tenir unes figues coll de dama ben madures, foie congelat per poder fer els encenalls i una mica de melmelada de figues.
Agafem les figues i les tallem a rodantxes fines i les posem al plat. Damunt hi posem el foie ratllat el més primet possible.
Un quart d'hora abans de menjar-ho hi posem una mica de vinagreta de figues que haurem fet amb una cullerada sopera de melmelada, una mica de sal, vinagre (que sigui bo) i oli, tot ben remenat.
Bon profit!

Comentaris

 1. Això es deliciós !!!!!!!!
  petonets.

  ResponElimina
 2. Dolça, Dolça, m'has emocionat amb l'entrada que em dediques amb una recepta d'altíssima qualitat. Estic contenta, molt contenta. A més, quan vaig posar el blog en dança tu vares ser la primera en deixar-me un missatge i vaig estar tan feliç. Com avui amb aquesta dedicatòria. Moltes gràcies,
  Nani

  ResponElimina
 3. Aquests ensenalls de foie amb figues han d'estar brutaaaaaals!

  Petonets!
  Anna

  ResponElimina
 4. m´encanta fer melmelades, la próxima de figues, què bona!!!

  ResponElimina
 5. M'encanta quan feu servir productes de temporada. Fa una pinta espectacular!!

  Records,

  Roger

  ResponElimina
 6. Figues...ja tinc ganes que esclatin les de casa!!!!(de l'àvia!!!)
  Ptnts

  ResponElimina
 7. Ohhh boníssima! la de figues és de les meves preferides, no ho sabia això del microones!! ara miraré totes les altres. Una bona recepta per felicitar la Nani! jo encara l'estic pensant... :) petons!

  ResponElimina
 8. i tant que sí que m'hi apunto! avui mateix m'hi poso! ;)
  Cinta

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides