Coc de kiwi (40)

La setmana passada van celebrar el sant les Conxites. I jo en tinc una al meu departament, a l'institut; així que demà, a la reunió de dilluns al matí celebrarem el sant encara que no sigui exactament el dia que toca, i així també encararem els temes dificils de la feina amb la panxa plena i de més bon humor!
Per fer-ho he preparat un coc de kiwi.

Necessitem:
  • 4kiwis ben madurs
  • 4ous
  • 200g de mantega en pomada
  • 200g de sucre
  • 200g de farina
  • 1 sobre de llevat químic
Comencem la preparació amb el "ritual" de muntar les clares a punt de neu ben fort i reservant-les.
A banda, triturarem els kiwis, pelats. I afegirem el sucre i ho anirem barrejant amb la batedora de varetes.
Hi anirem incorporant, a poc a poc,els rovells i la mantega, i al final de tot la farina barrejada amb el llevat. Ens quedarà una massa espesa que barrejarem amb molta cura amb les clares a punt de neu.
Ho posem en un motlle preparat amb mantega i farina , i al forn, ja preescalfat a 200º, uns 35/40 minuts.

És un coc saborós, humit i molt tendre, i el kiwi li dona un gustet "especial" sense dominar gens. Espero que a la Conxi li agradi, i a vosaltres també!

Comentaris

  1. Molt bo!!! Mai he preparat cap postre amb kiwi, però aquest coc fa molt bona pinta. Prenc bona nota.
    Un petó!

    ResponElimina
  2. Suposo que a la Conxi li va agradar, no? la pinta es bonisisma.
    si ets la reina dels cocs!!!

    Petons

    ResponElimina
  3. Segur que la Conxi flipa! es veu tan humit i tendre que fa venir mengera!! petons.

    ResponElimina
  4. I tant que li agradarà a la Conxi, de fet te molt bona pinta i me l'apunto! Muaks

    ResponElimina
  5. Si que estarà contenta la Conxita amb aquest coc que li has preparat.. Quin toc més original amb el kiwi! Que vagi molt bé.

    ResponElimina
  6. Amb aquest aspecte tan fantàstic, ves que els de casa no n'agafin un tallet i demà tinguis alguna sorpresa, je, je.

    ResponElimina
  7. Glòria, crec que no hi ha millor manera de començar la setmana!! De ben segur que la teva companya quedarà encantada amb un coc com aquest tan esponjós!
    Petons!

    ResponElimina
  8. quaranta ja? la xifra ja fa goig, eh? a veure si espabilo!!!

    ResponElimina
  9. Gloria, ets una sort per als que et rodejen preparant aquestes cosetes dolces en quant hi ha un motiu/excusa :))

    Que bó :)

    ResponElimina
  10. no he fet mai un coc amb kiwi, ja es veu que ha de ser molt bo.

    ResponElimina
  11. Molt bona idea!!!... ja diràs a veure que els hi ha semblat als teus companys!!!
    Petonets

    ResponElimina
  12. Sempre em fa molta mandra menjar kiwis, però així sembla que passa més bé ;-)
    En prenc nota!!

    ResponElimina
  13. ... a la meva feina els hi canvia la cara si porto alguna coseta així ... molt bo!! un peto de la vaca!!

    ResponElimina
  14. No he provat mai un coc de kiwi... de fet, crec que el kiwi sempre l'he menjat cru. Serà qüestió de provar-lo ;)
    Segur que la Conxita estarà encantada i a més, la reunió haurà anat molt millor, je je je...

    ResponElimina
  15. Bo? boníssim!!, n´estic segura, però des d´avui i fins....nosequan ( les vacances han fet estragos) deixo cocs, coques, pans i altres llaminadures, així que pèngem la foto de la bajoca i patata i truque´m dos cops al dia i em cantes la de " la vaca lechera...."
    petons

    ResponElimina
  16. Que bueno!Con kiwi nunca he probado, y se ve estupendo...seguro que tu compañera quedaria encantada,con este bizcocho tan original.
    Besets.

    ResponElimina
  17. Hola Dolça. Quizás no te lo creas pero esta mañana he pensado que tal saldría un bizcocho de kiwi y me he dicho, tengo que hacer la prueba y mira por donde te visito y me encuentro con esta delicia con lo que ya me has sacado de dudas. El próximo bizcocho que haga será este de kiwi.
    Te voy a calcar la receta con tu permiso porque tiene que estar delicioso. El corte es fabuloso.
    Saludos

    ResponElimina
  18. Aquests cocs ammb fruita que queden una mica humits, sempre queden bons.
    Segur que a la Conxi li encanta.
    Fins aviat!

    ResponElimina
  19. Que bo! Fa molt bona pinta aquest coc! Que us vagi de gust!
    Ruben

    ResponElimina
  20. Què original aqest coc de kiwi! Deu tenir un gustet molt bo!
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  21. Oh, quina bona pinta! i té cara de ser molt esponjós! Quina sort els de la feina!!

    ResponElimina
  22. Aquest coc el tinc de probar, m'agrada molt el kiwi...

    un petonet maca!!!

    ResponElimina
  23. Hola Dolça, seguro que les gusto mucho este coc, un saludo.
    JUAN

    ResponElimina
  24. molt original això de fer un pastis amb kiwis ... m'ho apunto!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  25. Quina bona pinta aquest coc! Veig que als instituts d'aquest país el personal s'alimenta bé, entre tu i la Gemma veig que la teca no hi falta mai.
    Ah! Ja he posat l'enllaç de la recepta de magdalenes a l'entrada. Perdoneu però a vegades em penso que tothom ja n'està al cas i no. Aquestes magdalenes són les que faig sempre i volten pel blog varies vegades. Us hi he deixat l'enllaç. Moltes gràcies, de veritat.
    Una abraçada i fins la propera.

    ResponElimina
  26. Torno a ser aquí...
    vinc per desitjar-te
    Bon Nadal i un feliç 2011

    un petonet maca

    ResponElimina
  27. Nunca he preparado un bizcocho con kiwi y seguro que está buenísimo.
    Que paséis unas Felices Fiestas Navideñas y que tengáis un año 2011 repleto de cosas buenas.
    Un beso.

    ResponElimina
  28. Perdó, els rovells de l'ou on van?
    A la recepta no estan, però poses 4 ous (sencers)...
    Amb el puré de Kiwis, abans de la mantega?
    M'agradaria molt fer-ho.
    Gràcies,
    Àngels

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Àngels,
      Kiwis i sucre, després rovells i mantega, a poc a poc la farina i al final les clares a punt de neu
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
    2. Hola Àngels,
      Kiwis i sucre, després rovells i mantega, a poc a poc la farina i al final les clares a punt de neu
      Ptnts
      Dolça

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides