Carxofes en romesco i una botiga de verdures de tota la vida: Ca l'Asunció

Si alguna cosa fem tots molt sovint, i a vegades tan sovint que ho fem cada dia, és anar a comprar menjar. També tinc molt clar que els que ens movem per aquest món dels blocs de cuina busquem aquells llocs on, més que comprar per la vista, trobem aquella qualitat que ens agrada.
Avui, a les ciutats es veuen tot de botigues amb el cartell de "botiga ecològica" on hi trobem verdura, fruita i altres productes que es venen sota aquesta etiqueta, però moltes vegades "piquen" una mica. I què més ecològic que la verdura i la fruita portades directament del mas a la botiga? Doncs això és el que trobes a les botigues de tota la vida, botigues on el botiguer és l'amo i per tu té un nom i tu tens un nom per a ell; que si no hi vas durant uns dies quan hi tornes et pregunta què t'ha passat, si t'has trobat malament...; on et treuen la capsa del magatzem si la verdura que vols no és tan maca com tu voldries...; i t'ho porten a casa facis molta o poca compra.

Us estic parlant de Ca l'Asunció, una botigueta de tota la vida que hi ha al carrer de Sant Lluís de Reus, botigueta que fins fa poc era de l'Asunción i ara ja jubilada la porten el Xavi i la seva dona, però ella encara ve de tant en tant a saludar i a interessar-se per les clientes.
A més de fruita i verdura podem trobar-hi els productes típics de casa nostra: olis de les cooperatives de la zona, avellanes i fruita seca DOPReus, llangonissa i botifarra de Cornudella, vermut Izaguirre i Miró.
Si sou de la zona us recomano que us hi passegeu ( i no tinc cap tipus de comissió, eh!)
I amb les carxofes i les patates de Ca l'Asunció he fet aquest plat:
Carxofes en romesco
Necessitem (per a 4 persones)
  • - 8 carxofes
  • - 4 patates
  • - 2 allets tendres i un gra d'all sec.
  • - 1 pebrot de fer romesco
  • -50g d'avellanes torrades DOP Reus
  • -Oli i sal
Feu un romesco amb la polpa del pebrot, els alls, les avellanes i una mica d'oli i sal i reserveu-lo
Netegem les carxofes, les tallem en quatre trossos i les fregim una miqueta.
En una cassola posem les patates tallades a trossos grossos les cobrim amb aigua bullint i les deixem coure, quan hagi reduit més de la meitat del líquid afegir-hi les carxofes i al cap d'un moment el romesco. Ho barregem bé i ho deixem acabar de coure, fins que vegem que no queda gairebé suc i que la miqueta que queda ja és prou espessa.
Ho podeu fer, amb tota tranquilitat, el dia abans ja que els romescos amb una mica de repòs milloren.
Espero que us agradi! Bon profit!




Comentaris

  1. Quin post més emotiu i bonic, quina alegria que homenatgem als nostres botiguers i botigueres, de fet són ells l'ànima del País.
    Per cert, ara em menjaria uns quants tirabecs de l'Asunció. Un petó.

    ResponElimina
  2. Això de tindre una botiga al costat de casa i que siga de qualitat i de les de tota la vida és un luxe. M'agrada molt aquesta recepta de carxofes. És una verdura que m'agrada moltíssim. Salutacions

    ResponElimina
  3. Molt, ens agrada molt. Ca l'Asunció i també la recepta.

    I a sobre, veig a la foto una caixa de menja blanc de Reus...que jo el tinc pendent a casa de fer i explicar-ho al blog..jeje.

    No crec que trigui gaire!

    ResponElimina
  4. Ja ho pots ben dir, és reconfortant comprar a un pesto que saps lo que tens a les mans, jo ara estic amb el tema de l' agricultura agrobiòtica i he de dir que es nota.

    Aquestes carxofes havien d'estar molt bones.

    Muas!

    ResponElimina
  5. Aquestes botigues no perdran mai els clients fidels de tota la vida... tenen un tracte exquisit!
    I pel que es veu, tenen un "gènero" de qualitat, aquesta carxofes parlen per si soles ;)

    ResponElimina
  6. Mil veces prefiero estas tiendas a los supermercados, son como de la familia! el trato y el género son exquisitos y tu receta de alcachofas pues que te voy a decir muy rica! y como a mí me gustan se pueden preparar y lastas para el día siguiente ñam ñam!

    Besitos

    ResponElimina
  7. Dolça; Riudoms,cooperatives dels voltants de Reus, avellanes de Reus... tot de la zona i a més a més directa a les teves mans... fabulós tot aixó... i amb la presentació d'aquestes carxofes amb romesco... que vagi de gust Dolça¡¡ :-D

    ResponElimina
  8. Dolça, te doy toda la razón, donde se ponga una de estas tiendas de toda la vida que se quiten las demás, pero por desgracia en las ciudades van quedando pocas, es una pena.
    Como también es una pena que la temporada de la alcachofa esté llegando a su fin. No me canso de comerla, me priva.
    Las que has preparado deben estar exquisitas. Tendré que intentar hacer salsa romesco porque es una de las que más me gustan. Así no las he probado. La guardo. Me han encantado
    Buen fin de semana
    Saludos

    ResponElimina
  9. Menos mal que a un quedan tiendas como estas don de el trato y la calidad no tienen comparacion....seguro que las alcachofas de ca l'asuncio estan buenisimas.
    Besets.

    ResponElimina
  10. muy ricas las alcachofas
    me encanta comprar en los sitios que me conocen y saben mis gustos¡¡
    un beso

    ResponElimina
  11. Jo, més que en una botiga, compro en una parada de la plaça, on també venen el que planten. I com saben que sóc una mica maniàtica, també em fan això de treure una altra caixa, a veure si m'agrada més!
    Aquesta recepta de carxofes i patates m'ha agradat molt, i la penso fer, que aviat s'acabarà la temporada de carxofes!
    Ah, també em menjaria un plat de tirabecs, d'aquests tan tendres que he vist a la botiga de Ca l'Asunció!
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. hola dolça, nó es necesario en muchisimas ocasiones que, pára hacer un buén plato haya que poner caviar irani ó otras clases de ingredientes super famosos y caros, una buena muestra de ello és el plato que tú has cocinado, espléndido dolça, y en cuant a les botigues que vóls que en digui, ió e naixcut al darrer de un mostrador, i puc afirmar que el tracte del botiguer als clients, és totalment diferent a altres tipus de com-mersos, .....paco

    ResponElimina
  13. Quina sort! tenir a prop i poder gaudir d'un servei com aquest de les botigues tradicionals. I quina sort que l'Asunció hagi plegat per l'edat i hagi trobat qui segueixi amb la botiga.
    Una abraçada

    ResponElimina
  14. Glòria, i és una pena que aquestes botigues es perdin!! Un post genial! I la recepta que ens proposes amb les carxofes de ca l'Asunció, una delícia!
    Petons!

    ResponElimina
  15. Ostres! nosaltres també anem a comprar a la botiga del poble que be a ser com "ca l'asunció". És com de la familia!! La botiguera fa una mica de tot (amiga, psicolega, veïna, germana etc...) però el millor de tot es l'extensa gama de productes que ens porta de pages i del pais que fan deli al nostre bon paladar.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  16. ...aquí és on m'has de dur...eh...que encara està pendent!!!
    Un petonàs!
    I carxofes...m'encanten!!!

    ResponElimina
  17. Malgrat no soc gaire llaminer de les carxofes te molt bona pinta!!

    ResponElimina
  18. Quina bona recepta!!Jo per aquest banda de Reus hi anava poc però hi ha una aquí a Vendrell que també és de l'estil i dona goig anar a comprar.

    Petonets maca,

    Vanesuky.

    ResponElimina
  19. aquestes són les millors botigues, on trobes els productes de qualitat per fer plats com els que ens presentes avui.
    pt!

    ResponElimina
  20. Hola Dolça, el otro dia pase por delante de la tienda, ya quedan pocas como esta y es una lastima que se pierdan, un saludo.
    JUAN

    ResponElimina
  21. Yo me quedo con la coca que las alcachofas no nos gustan en casa...
    Un besote

    ResponElimina
  22. Aquesta recepta de carxofes i patates m'ha agradat molt, i la penso fer, que aviat s'acabarà la temporada de carxofes! Jo sóc un entusiasta de les carxofes en general, cada setmana en menjo al menys quatre, les fem al forn amb tan sols oli pebre i sal.
    Aquest plat no el coneixia i és una molt bona idea ja que les patates m'agraden en bogeria i el romesco igualment.

    Salut i bona cuina.

    ResponElimina
  23. Quina sort tenir una d´aquestes botigues a l´abast. Aquí a Barcelona es fa molt dificil de trobar-ne. Quin plat mçes suculent. Prenc nota que ha de ser bonissim.
    Fins aviat!

    ResponElimina
  24. Me fascinan las alcachofas y esta receta se ve fantástica.
    Un abrazo desde Chile
    edith
    la brujita

    ResponElimina
  25. Aquesta molt bé el donar suport a les botigues de barri, a més que et ofereixen millors productes. I aquestes alcarchofas han d'estar delicioses.

    ResponElimina
  26. si mai baixo cap a Reus, mirare de trobar-la, i de pas em faré amb aquesta llonganissa de Cornudella... i de pas una mica de menjar blanc .. i de pas una ampolleta de Izaguirre i... ;-))
    Una abraçada

    ResponElimina
  27. Vermells, feia dies que em rondava pel cap fer aquesta entrada, i quan el Xavi em va donar permís... em sembla de justícia fer-los compliment ara que en queden pocs, i els costa sobreviure davant de tanta superfície comercial i cadenes de fruita i verdura.

    Francesc, molt al costat de casa no l a tinc però com que porta la compra cap problema!

    Starbase, espero que pengis el menjablanc, però no tardis massa que no és postres de calor!

    Gemma, no té de tot, però el que té és directe del mas, i això és nota!

    Gemma, me n'alegro de que t'hagin agradat les carxofes, per a una amant del romesco com jo és un plat que no pot faltar!

    Cuinera, jo també mil vegades la botiga abans que el super!

    Josepb, ja veus, una sempre que pot fa país!!!

    Juan, prueba la salsa de romesco casera, con las alcachofas riquísima, pero la puedes usar en mil y una recetas más!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  28. Mesilda, ja ho has dit bé, menys mal que de tant en tant encara en trobem alguna d'aquestes botiguetes!

    Isa, me alegro de que te haya gustado la receta.

    Margarida, tu com jo, anem amb les nostres manies a comprar!!! Deu ser l'edat?

    Paco, si com ens dius has nascut darrera el mostrador ja saps que a la gent ens agrada molt el tracte directe, molt més que la fredor del supermercat on només dius bon dia a la caixera, i amb prou feines!

    Josep, quan l'Asunció va anunciar que es jubilava a tots ens va venir l'ai! per si tancava, però amb el Xavi la feina, la bona feina continua!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  29. Mercè, m'agrada que t'hagi agradat el post!

    La vella Carmanyola, als pobles en trobes més de botiguetes com aquesta, on el gènere és bo i el tracte encara millor. Aprofiteu-ho!

    Marta, aquí és on t'he de dur... encara està pendent, quan vulguis t'hi acompanyo!

    Gurmet, igualeta amb pesols frescos, et ve més de gust?

    Vanesuky, me n'alegro de veure que per tot arreu hi ha ca l'Asunció i que hi anem a comprar!

    Eva, a vegades no hi trobem tot allò que volem, o no és tan maco a la vista, però la qualitat segur que és bona, d'altra manera el botiguer t'avisa.

    Juan el catalán, un altre dia que pasis pel davant hi entres i li dius al Xavi que vas de part meva. Ja em diràs com t'ha rebut!

    Lobby, a mi també em tornen boja les carxofes i sóc la fan núm1 del romesco, per tant aquesta recepta un èxit segur, però fes-la el dia abans i la trobaràs més confitada!

    Pilar, de ben segur que a Barna també n'hi ha de botiguetes com aquesta, però deuen estar a carrers secundaris.

    Edith, gracias por tu visita desde Chile!

    El oteador de los Mercados, quan algú s'ho mereix no ha de fer mandra i, al meu parer, ca l'Asunció s'ho mereix.

    Mar, si no gustan las alcachofas, epro si el romesco, prueba con guisantes tiernos, o con col.

    ST. Hilari, si baixes mai a Reus a fer tot això que dius, a més em truques i fem petar la xerrada, ok?

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides