Amanida de patates amb salsa d'anxoves
Fa molta calor, és normal, és estiu.
Si mirem la gràfica de les últimes 24 hores a Reus hem tingut de màxima 27.5, però la mínima ha estat de 22.5.
A més fa molta humitat, i això fa que hi hagi una gran sensació de xafogor.
La temperatura de xafogor és una mesura de la temperatura subjectiva que sent el nostre cos quan està exposat a l'acció conjunta de calor i humitat elevada.
L'home és de sang calenta i la manera que té mantenir-se a una temperatura raonablement constant en condicions de calor ambiental és a partir de la transpiració i la posterior evaporació de la suor.
Quan la humitat ambiental és elevada, aquesta funció és dificulta i, per tant, la sensació de xafogor és més elevada.
Tota aquesta lliçó (semblo el Tomàs Molina) és per dir-vos que cada dia em costa més posar-me a la cuina i que només busco coses faciletes i fresquetes per anar tirant, mentre tinc els ulls posats en les properes vacances, a la fresca, que ja s'acosten.
Avui us proposo una amanida de patates amb salsa d'anxova
Necessitem:
- - patates bullides amb pell
- - tomàquet escalivat
- - ou dur
- - una llauna d'anxoves, o si les feu servir salades agafeu-ne 6.
- - una llauna tonyina
- - olives farcides (opcional)
- - un gra d'all
- - sal, oli verge (en el meu cas DO Siurana) i vinagre
Bullim les patates amb pell i les deixem refredar, a temperatura ambient, no a la nevera ja que s'envidrieixen.
Bullim un parell d'ous, un el tallem a trossets i l'altre el reservem per a la salsa.
Netegem les anxoves, en reservem dues per a la salsa i la resta les tallem a trossets.
Preparem la salsa:- Posem un tomàquet escalivat, un gra d'all, un ou dur, les dues anxoves, una mica de sal, oli, una mica de vinagre i ho triturem bé a la batedora.
Mentrestant pelem les patates i les tallem a rodantxes, al damunt hi posem l'ou dur talladet, les anxoves a trossets, la tonyina esmicolada, les olives farcides tallades en quatre trossos cada una (jo no n'hi poso).
Es rega amb una bona quantitat de salsa i ja està a punt per menjar!
Si hi posem una bona aportació de tonyina i anxoves, junt amb l'ou dur queda perfecte com a plat únic.
Es pot fer en dues fases, i en arribar a casa, després de la feina o de la platja, muntar el plat amb la salsa fresqueta de la nevera.
Espero que us agradi i que us ajudi a portar millor la calor!
Molt bona la classe de meteorologia que fas avui en el teu apunt i molt bona pinta l'amanida.
ResponEliminaAquí quatre gotes al terra i humitat amb xafogor...
bloc pa amb oli i xocolata
Me encantan las ensaladas y esta está de chuparse los dedos.
ResponEliminaUn beso.
He de provar aquesta salsa d'anxoves... que pinta! En dos dies estaré per la zona, be més concretament a Tamarit i ja em vaig fent la idea de la calor que passaré!! Petons, Montse
ResponEliminaMadre mia, que ensalada!!!!
ResponEliminaYa me estoy tomando nota, pues nunca la tomado así y tiene que estar de muerte.
Gracias Dolça. Un beso.
Tiene una pinta estupenda, la salsa de anchoas debe estar de vicio. Te copio la idea.
ResponEliminaUn beso
em quedo amb la salsa, mai la he probat però segur que m'agradarà
ResponEliminaptns
Ummm me encanten aquestes amanides!!! amb aquesta calor no menjaria una altra cosa...queda apuntada...petonets!!
ResponEliminaM'ha agradat, sí, m'ha agradat!
ResponEliminaFresqueta, bona, amb ingredients que sempre tenim a casa...
Prenc nota de la salsa d'anxoves, que ha de ser boníssima!
Petons
Estic donant una volta pels blogs de Catalunya, i crec que a tot arreu això ha estat inaguantable. Haurem de fer un conjuro a vore si plou una mica, mos refresquem i s'apaguen tots els incendis.
ResponEliminaUna amanida molt fresqueta, genial :)
Una de las cosas buenas del verano son las ensaladas... la tuya tiene que estar riquísima
ResponEliminaBesos. Ana
Boníssimes aquestes patates amb salsa d' anxoves...mb aquesta calor només vénen de gust les coses fresquetes i que no et facin passar gaire estona a la cuina...
ResponEliminaptns.
Hacia tiempo que no pasaba por tu blog¡cuanto bueno me he perdido!aqui vengo a ponerme al dia y a llevarme esa ensaladita que tambien en el Sur hace un calor y un bochorno...
ResponEliminaUn plato muy apetitoso, para el calorcito este que no hay quien este viene de lujo, besos, pepa.
ResponEliminaUhmmm. hauré de provar aquesta recepta...sembla molt bona.
ResponEliminaTens raó amb lo de la xafugor...es insoportable!! Jo cada estiu ho passo pitjor...i no hi ha qui en separi de l'aire acondicionat....
Petons
Núria
boníssima, per quan tornes de la platja i a la nevera t'espera aquest bé de déu d'amanida!!! oooh, que bona. un petó enorme.
ResponEliminaDono fe. A casa ja ha caigut un parell o tres de cops i sempre ha estat MOOOOLLLLTTTT celebrada. Per llepar-se els dits, de les mans i si s'arriba, dels peus
ResponElimina