Arròs negre amb romesco


A casa ens agrada molt el romesco i amb el peix  és un complement gairebé imprescindible. 
L'altra dia vam fer un arròs negre i el vam "rematar" amb una mica de salsa de romesco. 
Segur que esteu pensant... l'arròs negre s'acompanya amb allioli ... sí! però tasteu-lo amb romesco i ja em direu què us sembla!

Necessitem per a dues persones

  • Una sípia bruta (amb tinta i melsa) no massa grossa
  • 10 gambes 
  • Uns quants musclos
  • All
  • Ceba
  • Oove
  • Sal
  • Un gotet de vermut reserva
  • 2 mesures d'arròs  
  • Fumet 
  • Salsa de romesco








Comencem fent el fumet:

  • Caps i closques de les gambes
  • 1 porro
  • 300g d'aigua
  • oove
  • sal
  • julivert

Pelem les gambes i  amb els caps i les closques que les farem servir pel fumet.
Posem una miqueta d'oli en una cassola i sofregim bé les closques i els caps,  Quan estiguin ben daurades hi afegim el porro tallat a trossos i un bon manat de julivert. Ho fem bullir tot junt uns 20 minuts.
Ho triturem bé i ho colem amb un colador de malla fina.
El reservem.

Netegem els musclos i els obrim  en un dit d'aigua. Reservem.
En una paella amb unes gotes d'oli marquem les gambes i les reservem també.



Tallem la ceba ben petita i en una cassola la posem a sofregir amb una mica d'oli, foc ben baix, remenant continuament fins que comenci a agafar color de caramel, aquest procés ens pot portar una hora i mitja o potser una mica més. Aleshores hi afegim l'all tallat ben petit també i la sípia a talls no massa grossos . Seguim amb el foc ben baix i remenant de tant en tant fins que la sípia sigui cuita i la ceba tingui un color molt fosc que serà el que ens donarà el color a l'arròs.
Ara és el moment d'afegir la melsa, la tinta i el got de vermut i fer-ho coure tot junt fins que el vermut hagi evaporat l'alcohol i la melsa i la tinta s'hagin desfet i barrejat perfectament amb el sofregit.
Agafem les dues mesures d'arròs les afegim i les sofregim remenant bé fins que quedi tot del mateix color.
Mentrestant hem posat a escalfar el fumet al que hi hem afegit l'aigua d'obrir els musclos. Quan bulli l'afegim a l'arròs (tres mesures de líquid per cada mesura d'arròs), sacsegem una mica la cassola perquè quedi ben repartit i ho deixem bullir alegrement el temps que digui el paquet de l'arròs.
En el meu cas he fet servir Carnaroli de Molí de Rafelet i em recomana entre 16 i 18 minuts. 
Quan fa uns 14 minuts hi afegim els musclos i les gambes, una picada de julivert deixatada amb mitja tassa de fumet i ho deixem un parell de minuts que s'acabi de coure tot junt. 
Apaguem el foc, ho deixem reposar una mica, hi posem la salsa de romesco i ja ho podem portar a taula.


Comentaris

  1. Una recepta de festa, reunions familiars i d'amics. T'ha quedat fantàstic, un beset

    ResponSuprimeix
  2. El rei dels arrossos con la reina de les salses ;o)
    Bona setmana,
    Palmira

    ResponSuprimeix
  3. Ostres!!!! avui has fet un arròs BRUTAL!!!!!!! M'ha agradat molt. Petons!!!!

    ResponSuprimeix
  4. Soc la fan numero uno dels arrossos, i aquet te una pintassa que entren ganes de anar corren a casa teva a buscarne un platet !!!!

    ResponSuprimeix
  5. M'encanta l'arròs negre aquest deu estar boníssim

    ResponSuprimeix
  6. un arroz con un sabor de lo mas bueno ,no lo he probado con esa salsa ,pero lo haré
    bss

    ResponSuprimeix
  7. Un arròs de festa, sí senyora!! M'anoto lo del romesco...ho provaré! Jo no m'hi poso mai allioli, trobo que amaga el sabor de l'arròs o de la fideuà.
    Petonets i molt bona setmana,
    Olga

    ResponSuprimeix
  8. Muy rico Gloria!!
    Me encanta la salsa Romesco! Acompañada de unas simples sepias a la plancha también cambia el plato por completo.
    Bueno y el arroz es que lo veo y me lanzo a la pantalla. Delicioso!!

    Besos

    ResponSuprimeix
  9. Hola Gloria. Me encanta el arroz y precisamente mañana vamos a comer uno del señoret jj, así no tenemos que andar pelando las gambas jj. Pero de todos los arroces, el negro es el menos me atrae, no sé si es por el sabor de la tinta o por cualquier otra causa pero no me llama mucho.
    No obstante te diré que, viendo el aspecto que tiene y con ese caldo que has preparado y aunque no lleve alioli y sí romesco, daría buena cuenta de lo que me pusieras jj. Muy rico debe estar.
    Espero que te encuentres bien y que ya puedas hacer una vida lo más normal posible pero con cuidado que aún la cosa no se ha ido.
    Un abrazo y cuídate.

    ResponSuprimeix
  10. El arroz negro es uno de mis preferidos, y eso de darle tu toque personal con el romesco me ha fascinado

    Petons!!!!

    ResponSuprimeix

Publica un comentari

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides