Crema de carabassa i cigrons

La setmana dels barbuts és la que inclou els dies 15, 16 i 17 de gener.  Sant Pau l'Ermità,  Sant Maur Abat i St Antoni Abat són representats  a la iconografia lluint llargues barbes... d'aquí el nom de la setmana 😉.  També hi podem afegir St Fructuós (el dia 21) i St Vicenç martir el dia 22. 
I com estem cansats d'escoltar de boca dels homes del temps aquesta setmana  tradicionalment era considerada com la més freda de l'any.

I aquest any sembla que el que marca  la tradició es compleix... per tant que millor que una crema ben calenteta i contundent per a fer-nos passar el fred!

Jo he fet servir els cigrons del caldo, per tant puc dir que és una recepta d'aprofitament, però la podeu fer amb cigrons que tingueu cuits o , en el seu defecte, de conserva.

Necessitem:


  • Més o menys 100g de cigrons cuits.
  • Una carabassa cuita al forn
  • Caldo de pollastre o de verdures
  • All tendre
  • Oli
  • Sal
  • Una mica d'oli picant, en el meu cas és de La Masrojana
  • 2 o 3 talls ben prims de pernil 




 Agafem la carabassa cuita i la netegem bé de pell i pinyols.
En fem una crema, afegint-hi la meitat dels cigrons, de la textura que a nosaltres ens agrada, ajudant-nos amb caldo, amb la TMX  o la batedora. 
Agafem la resta de cigrons i en una paella amb una miqueta d'oli i l'allet tendre ben picat els saltegem. 
Posem el pernil a la paella a foc ben baixet i el fem cruixent. 

Emplatem! Posem al mig del plat un muntet de cigrons, al voltant la crema ben calenta. Tallem el cruixent de pernil i el repartim per damunt la crema.  Posem un parell o tres de gotes d'oli picant damunt els cigrons i ja ho podem portar a taula.

Aprofitament o no, un plat de cullera molt addient a les dates i les temperatures que estem tenint aquests dies. us animeu a fer-lo? Us agradarà segur!






Comentaris

  1. Hola Gloria. Aunque con retraso el frío ya se ha hecho notar. Lo cierto es que desde que resido aquí los meses más fríos son enero y febrero así que aún tenemos días para disfrutarlo 😂😂.
    Pero no importa que haga mucho o poco porque con una crema como la que nos propones poco efecto va a hacer el frío. Una crema deliciosa.
    Un abrazo.

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Una crema importante...y ya puede nevar! 🌬️🌧️🌪️

      Ptnts
      Glòria

      Suprimeix
  2. MMMm...una delícia!!!! Jo he fet una semblant i la combinació cigrons carabassa és boníssima!
    Ideal per als dies de fred intens que estem vivint i pels que ens esperen...
    Petonets,
    Olga

    ResponSuprimeix
  3. Cigrons i carabassa ingredients de luxe!!! La veritat que de tot allò que en puguem fer crema són ingredients de luxe (tot jejejeje)
    Bona aportació!
    Ptnts

    ResponSuprimeix
  4. Aquestes receptes d'aprofitament són les millors!
    Crec que encara no t'havia desitjat un molt bon any!
    Una abraçada ben forta!
    Palmira

    ResponSuprimeix
  5. Holaaaaa , que bo deu ser , amb els cigros que ens agraden tan !!!!!

    ResponSuprimeix

Publica un comentari

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides