Arròs de popets en romesco

I que millor que en diumenge fer un bon arròs...avui una mica més entretingut però el resultat es mereix el temps esmerçat.



Necessitem :


  • Mig quilo de popets
  • Dos pebrots de fer romesco
  • Una punta de bitxo
  • Un tomacó de sucar
  • Dues cebes
  • Un pebrot verd italià
  •  Alls tendres
  • Alls secs
  • Un grapat d'avellanes DOReus
  • Una copeta de vermut blanc Miró
  • Fumet de peix suau
  • Quatre mesures d'arròs bomba Molí de Rafelet
  • Dues mesures i mitja de fumet de peix per cada una d'arròs
  • Oove
  • Sal
  • Picada d'all i julivert (opcional)

Comencem fent els popets en romesco.
Posem els pebrots a hidratar en aigua, una mitja hora. Amb una cullereta en rasquem la polpa i la reservem.
En una cassola amb una mica d'oli posem a sofregir una ceba tallada petita, un parell d'alls tendres i un all sec, quan comenci a agafar color hi posem el tomacó sense pell i tallat petit, quan vegeu que està cuit es hora de posar-hi els popets junt amb un parell de cullerots de fumet de peix suau i els deixem coure, a foc ben baix, uns tres quarts d'hora.
En un morter o al got de la batedora posem un grapat (10-12) avellanes, la carn dels pebrots de fer romesco, el bitxo, una mica del fumet de peix suau i ho piquem bé.  Ho afegim als pops junt amb mitja copeta de vermut.  Ho fem coure uns 10 minuts més i ho reservem. Ha de quedar força sucós, si no ens hi queda hi posem una mica més de fumet.

A la paella o cassola on vulguem fer l'arròs hi sofregim, a foc molt lent,  l'altra ceba tallada petita junt amb el pebrot verd. Quan el sofregit estigui ben confitat, una hora llarga, hi afegim els popets, sense el suc, la resta del vermut i ho fem coure fins que aquest es redueixi abans de posar-hi l'arròs. 
L'arrossegem bé.
Mentrestant escalfem el fumet, l'hem de tenir bullint, i el romesco del qual hem tret els popets.
Afegim dues mesures i mitja per cada mesura d'arròs, sacsegem lleugerament la paella i ho deixem fent xup-xup alegrement uns cinc minuts, després ho abaixem a foc mitjà i ho deixem coure 10 minuts més. Aleshores hi aboquem el romesco calent, barrejat amb la picada d'all i julivert (si trobeu que pot ser massa fort d'all us podeu saltar aquest pas) i el deixem coure 3 minuts a foc mitjà. El retirem del foc i el deixem uns minuts tapats amb un eixugamà i ja el podem portar a taula.

Feu-lo i ja em direu. Nosaltres cada vegada som més entusiastes de l'arròs de pop, i aquesta variant amb romesco ens agrada moltíssim.


Comentaris

  1. Respostes
    1. Doncs si Lolines i com que ens està fent mal temps he tingut toooooot el temps del mon per fer-lo
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. I tant que val la pena el temps esmerçat, aquesta cuina no vol presses i el plat, i els comensals, ho agraeixen.
    Té una pinta fantàstica.

    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi ha plats que si no tenim el temps necessari no cal posar-s’hi .
      Celebro que t’agradi Manel
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Un arròs de festa major! Mare meva, Glòria....aquest arròs és impressinant! Vull venir a casa teva a dinar un diumenge!
    Molts petonets i molt bona setmana,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja saps que pots venir quan vulguis Olga! Encara que no sigui diumenge😉

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. Me encanta el arroz y este tiene una pinta buenísima. besinos

    ResponElimina
  5. De tot en fas romescada! Aquest arròs fa molt bona pinta!
    Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Feia temps que em rondava pel cap, però m'hagués agradat una mica més caldós. Seguirem practicant 😉

      Ptnts
      Glòria

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades populars