Molls a baixa temperatura

Vas a Cambrils, passeges per les botigues de peix i tornes a casa amb quatre cosetes, uns pops de roca de mida mitjana, unes quantes galeres, per fer fumet , sardines i seitons...i uns molls. Ara tinc feina a escabetxar, confitar en vinagre... El primer que he fet és congelar els seitons i escabetxar les sardines.  Els pops envasats al buit i posats a coure a baixa temperatura.  Les galeres serviran per a un arròs. El fumet fet i congelat. Però... i els molls? Doncs a filets i a baixa temperatura...a veure que us semblen !

Agafem els molls i els fem a filets, i amb paciència traiem totes  les espines que puguem ( jo he agafat unes pinces i m'he entretingut...i encara me n'he deixat alguna)
Els envasem al buit, amb una mica de sal i els posem a coure a baixa temperatura a 50º durant cinc minuts.
Mentrestant posem una graella al foc perquè estigui ben calenta, tallem una mica de cibulet i si volen all tendre.

Traiem la bossa de l'aigua, l'obrim i amb cura agafem els filets de moll i els marquem a la graella pels dos costats. 
Els emplatem, hi posem una miqueta de cibulet i all tendre al damunt, escates de sal, un raget d 'oove i bon profit!

I aquesta recepta la presento al repte mensual @Color y Sabor de temporada que aquest mes té com a protagonista el cibulet.

Comentaris

  1. Em fas envegeta amb els teus passejos per Cambrils...si el tingués més a prop!
    Aquesta recepta que ens portes m'encanta! El meu pare també xalaria!
    Petonets i molt bon diumenge!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Puja quan vulguis i hi anem juntes! Cambrils s'ho val 😉
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. El roger és un peix delicadíssim amb un sabor que el fa únic, si a més el tenim al plat sense espines, esdevé una menja de déus.
    La presentació és impecable.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  3. El proper dia que ens veiem et diré un truco! Petonets! M'encanta aquesta recepta!

    ResponElimina
  4. Estoy seguro que con los buenos y delicados que son, de esta manera serán mucho mas gustosos.
    Bona diada de sant jordi
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt gustosos Miquel... i gairebé sense espines😉
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. Prenc nota de la teva recepta, que bo i aromátic, petonets :)

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides