Melmelada de taronja amarga


Tinc amics que tenen mas i cada any em donen taronges amargues, però fins avui no he trobat una recepta de melmelada que m'acabés de fer el pes. He agafat una recepta d'una revista que vaig veure aquest Nadal passat i la he adaptat a la meva manera. Ha quedat boníssima, per fi! Ara si...una mica entretinguda de fer si que ho és.



Necessitem:
  • Un quilo de taronges
  • 600g de sucre
  • Aigua per bullir les taronges.
Posem a bullir les taronges en aigua abundant, Les bullim un quart d'hora, les escorrem, les tornem a posar a l'olla amb aigua freda i les bullim un quart d'hora més. Les deixem refredar dins l'aigua.
Les traiem de l'aigua i en reservem mig litre.
Tallem les taronges pel mig, les buidem  i posem tot el seu interior en un colador. Pasem tota la polpa pel colador fins que només ens quedin les pells més gruixudes
Agafem la pell i la tallem a tires ben primetes..
Es deixa reposar la polpa colada de les taronges amb l'aigua de la cocció  i el sucre durant tota la nit.
L'endemà es posa a foc baixet i es deixa coure fins que agafa la consistència de  melmelada que a nosaltres ens agradi.
Hi barregem les tires de pell de taronja que tenim reservada i ja ho podem posar en pots.

Si en fem molta la podem conservar al bany maria, fent-los bullir uns 20 minuts. D'altra manera posant-los a la nevera ja n'hi ha prou.

I la hem tastat amb formatge blau, que és com la vaig veure a la revista que us he dit... què us sembla?

Comentaris

  1. Abans de fer melmelada de taronja amarga cassolana pensava que no m'agradava! Però tot i que és entretinguda, té un sabor fantàstic, a més amb taronges tan bones no tens cap excusa!
    Petons i bona setmana!
    Palmira

    ResponElimina
  2. Mira, no sé què m'agrada més: la melmelada de taronja amarga o el fet de combinar-la amb formatge blau!! Que bo! Per favor!! M'encanten els contrastos! :D
    Petons bonica! I bona setmana

    ResponElimina
  3. Sensacional recepta, Glòria! Mai han arribat a les meves mans taronges d'aquesta varietat. El meu sogre no tenia plantat cap arbre d'aquesta varietat. Si algun dia en tinc...ja sé com fer la melmelada!
    Moltíssims petonets,
    Olga

    ResponElimina
  4. Recepta ideal per a fer amb la taronja amarga, jo vaig fer la de la Montserrat Seguí que s'assembla bastant! (M'has fet pensar que no està pujada)
    Re-bona!!!! Ptnts

    ResponElimina
  5. Esta mermelada es una de mis preferidas siempre la hago con naranjas de los árbol de mi padre .
    Petonets

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades populars