Melindros @Montserrat Seguí, la cuinera

Sempre he volgut fer melindros i sempre m'ha fet mandra. Ara que els he fet no entenc perquè, ja que són senzillíssims de fer i surten molt bons. 
La recepta sempre la he tingut molt clara, la del llibre Cuinar és senzill de la Montserrat Seguí, llibre de capçalera a casa la meva mare, llibre que ara tinc jo, i que sempre que he fet alguna recepta ha sortit perfecte. 
I quan la Cristina ens va proposar de fer una publicació d'aquest llibre ho vaig tenir clar, fora mandra i a fer melindros. 
I avui a Reus neva (poquet però neva), com a la resta de Catalunya. i ve de gust estar-se a casa i engegar el forn...



Necessitem: 
  • 75 g de sucre
  • 75 g de farina
  • 3ous
  • 1/2 cullerada de llevat químic en pols 
  • sucre glaç




Separem les clares dels rovells. 
Batem els rovells amb el sucre fins que quedi una pasta espessa i blanquinosa.
Batem les clares a punt de merenga.
Afegim a poc a poc la farina tamisada a la barreja dels rovells i el sucre, després hi afegim  les clares muntades i ho barregem suaument.
Col·loquem la massa en una màniga pastissera amb broquet llis. 
Posem un full de paper de forn en una safata i formem  tires d'uns 5 cm de llarg i 2 cm d'ample. 
Els empolvorem amb sucre glaç i els posem a coure al forn a 200ºC  durant 10 minuts.

Amb aquestes quantitats m'han sortit uns 25 melindros, prou per a un bon berenar amb xocolata desfeta per a una tarda tan freda com la d'ahir, 

Comentaris

  1. Bona tria! De fet qualsevol recepta del llibre val la pena!
    Que fàcils no? A veure si m'animo (el problema és que els melindros m'agraden molt!!!)
    ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi tb, Marta! M'agraden massa😉
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Glòria, has fet una bona elecció amb aquesta recepta.
    Senzilla i fàcil! Tal i com és la cuina de la Montserrat Seguí.
    No he fet mai melindros i sempre m'han cridat l'atenció.
    Segons les teves anotacions, i pel que he pogut comprovar, són fàcils de fer. Així que prenc bona nota de la recepta i de ben segur que els fare. Pnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi em passava el mateix Montse, ganes de fer-ne però no m'acabava d'engrescar. I la Cristina m'ho ha facilitat!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Ohh! deliciosos! Un clàssic que sempre té l'èxit assegurat i, si és amb una recepta Seguí encara més. Li anirien molt bé a la meva copa Núria. :-D Gràcies per participar Glòria!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A tu per proposar-nos-ho Cristina.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. Te han quedado perfectos. Muy ricos seguro. Un besazo.

    ResponElimina
  5. Glòria....t'han quedat perfectes! Espectaculars! Preciosos! M'has fet venir moltes ganes de fer-los!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja tardes Olga. Rapidets de fer, facilets i molt bons

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  6. Qué ricos! Y vaya peligro! ...imposible comer uno y no desear más. Un fuerte abrazo, Clara

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades populars