Llimona confitada @color y sabor de temporada

Vaig tastar,, no fa massa un pollastre rostit que portava llimona confitada, un indispensable a la cuina marroquina.
Com que tinc llimones i tinc alumnes marroquines m'he decidit a fer-ne un pot. Després ja veuré com les faig servir.

Necessiem:

  • Llimones
  • Sal gruixuda
  • Un pot de vidre
Esterilitzem el pot de vidre.
Rentem les llimones.
Les tallenm en quatre trossos, però no hem d'arribar a tallar-les del tot, cal que per la part de dalt no les tallem.
Posem un parell de cullerades de sal gruixuda dins de cada llimona i les anem posant dins el pot de vidre. Ha de quedar el pot ple fins dalt. Acabem d'omplir el pot amb sal i una vegada ple hi aboquem aigua, que haurem bulli i refredat. Posem una mica de paper film al damunt i ho tapem. 



 Ho desem en un lloc fresc i sense llum durant un mes. Veurem que la sal es va desfent i a vegades, no sempre, pot passar que es faci un tel blanc al damunt, com passa amb les olives. El retirem quan obrim el pot i podem fer servir les llimones sense cap tipus de problema.

Ara només cal que passin uns quants dies més i em passin unes quantes receptes per poder-ne fer un bon us.

I com que aquest mes el repte @Color y Sabor de Temporada ens proposa que fem receptes amb llimones la meva proposta és aquesta. Espero que us agradi.

Comentaris

  1. Es estupendo saber como se confita el limón!!

    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es facilísimo. Ahora sólo falta esperar para poderlo usar.

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Un clásico que no debería faltar en ningún recetario. Me apunto tu receta que me apetece muy mucho probarla.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Será muy clásico Mabel, pero es la primera vez que me animo a hacerlo, y porqué prové una receta que estava hecha con este limón, que si no no tenía ni idea, heheh
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Segur que es bonissima aquesta llimona.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja t'ho explicaré quan la faci servir en algun plat, Lolines.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. M'ho apunto! Ho faré les llimones de l'hort de Benifallet!
    Per cert...enhorabona pel canvi de look!
    Petonets i bon cap de setmana!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Diuen les meves alumnes magribines que les seves mares ho fan servir molt, a veure jo què en faré 😉
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. Eo, quin look més elegant! M'agrada!
    I amb les llimones, tu sempre anant provant!!!
    ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Coses de l'informàtic de la família, Marta.
      Es veu més modernet 😉
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  6. fsencillamente perfecto, me encanta, alguna vez lo he hecho en casa y me aguanta mucho en la nevera, ahora lo que tengo es naranja confitada, buen reto, besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tienes recetas donde lo utilices?
      Miraré por ru blog.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  7. Respostes
    1. Segur que tu tens alguna recepta publicada amb aquestes llimones. Miraré el teu blog, Silvia.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  8. El primer és el primer: ho fem!! Llavors ja veurem de què en fem! Jo tinc la mateixa teòria i va força bé :D A més, unes llimones d'aquestes fins i tot fan bonic!! Petons!
    P.S - molt xula la nova plantilla! Bona setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo sóc així , Dolors...primer faig i després penso 😱
      Heheh
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  9. No conocía de esta receta, así me me voy feliz de verla y lo mejor es que resulta súper sencilla. Me gustaría ver el aspecto final de los limones, iré a buscar. Me interesa prepararla y a darle buen uso a tus limones.
    un beso

    ResponElimina
    Respostes
    1. A ver que uso les doy Natalia. Tengo un mes para pensarmelo.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides