28.4.17

Escopinyes a la planxa

És tan típic que després d'una entrada al blog, compartida pel facebook i l'instagram a tota la gent de casa se'ns pregunti...i tot el que publica la Glòria us ho mengeu? ...així mengeu cada dia?...i la nostra resposta sempre és ...nooooooo, el dia a dia de casa és cuina sense complicacions, verdura i molta planxa!
I avui un plat, sense complicacions, ràpid i bo, dels que es fan mentre t'estàs menjant el primer plat, o dels que serveixen per sopar perquè són lleugers.


Per a dues persones necessitem:
- Mig quilo d'escopinyes
- Un all tendre
- Un grapadet de julivert
- OOVE
- Sal
- Pebre


Posem les escopinyes en aigua amb sal una hora llarga perquè llencin tota l'arena.
Piquem l'all i el julivert i el barregem amb una mica d'oove.
Posem una planxa al foc, traiem les escopinyes de l'aigua i les anem col•locant, una al costat de l'altra, damunt la planxa ben calenta.
S'aniran obrint, d'una en una, aleshores i tireu per sobre una mica d' oli amb all i julivert, les salpebreu lleugerament i ràpidament al plat perquè no s'han de coure massa.
(Si alguna no s'obre llenceu-la, pot no ser bona i us podria fer malbé el plat)
Amb un gotet de vi blanc fresquet...què me'n dieu, senzill, sense complicacions, bo i sa...

24 comentaris:

  1. Ideals! Si moltes vegades la gent pensa que mengem a diari el que publiquem, però imagina't si no hi haguès planxa entre cheesecake i brownie, no pasariem per les porte, oi?!
    Petons i bon cap de setmana amb extra!
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment Palmira no passaríem per les portes hehehe
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Jo en faig a casa a vegades, però en lloc de fer-les amb all i julivert, els tiro pebre i un raig de vinagre, queden boníssimes. I estic d'acord amb tu: com menys es coguin, més bones queden!

    ResponElimina
    Respostes
    1. caram Ruben han de ser molt bones fetes així, les tastaré.
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  3. Son divinas así, soy un fan de los berberechos frescos.
    Bon cap de setman-pont

    ResponElimina
    Respostes
    1. a casa som molt fans de les escopinyes també Miquel!!!!

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. JJjaajajajjaja!!! Molt bones les preguntes! A mi també me les fan! I també dono la mateixa resposta que tu!
    Aquestes escopinyes són una delícia....bones, no, boníssimes!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sembla que és la realitat dels bloguers Olga, justificar el que mengem i no mengem hehehe
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. Ohhhhh! molt bones, un plat senzill però bonissim. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Mj i molt faciletes de fer!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  6. A casa el que cuina el dia a dia és l'Albert, jejeje
    Jo les cremetes i experiments !!
    Molt bones les escopinyes fetes així, jo les cuino igual però sense el julivert!!!
    Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quina sort tenir algú que et faci la cuina del dia a dia, a casa meva això no passa mai.

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  7. En casa comemos también mucha cocina a la plancha y de vez en cuando, entre verdura y verdura, nos damos un buen homenaje jajaja

    Un plato sencillo pero de lo más rico

    Petons!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sort dels homenatges Javier, perquè només de verdura i planxa és força avorrit

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  8. Los platos sencillos y sabrosos como este son los mejores, es la cocina más práctica y aceptada que hay, tu plato es un buen ejemplo de ello, es exquisito.
    Un beso.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es la cocina de la mayoría de las casas Lola, cocina sana y sencilla.

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  9. Un platito, tan rico y sabroso que siempre apetece.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre venen de gust aquests plats lleugers i sans Lolines

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  10. Me encantan la cocina sana y sabrosa, como este rico plato que nos traes Gloria.
    Besitos.

    ResponElimina
  11. Ja, ja, esa pregunta creo que es la pregunta del millón, es cierto, todos piensan que en mi caso, que comemos dulces a diario o que comemos todo los días con las recetas saladas que publico en el blog, y nada de eso, a veces si, pero de normal, comida muy sana y no muy elaborada. Pero bueno, tus berberechos bien se merece repetir entre semana y hacerlos con asiduidad, porque ricos están un rato, además de fáciles y sanotes. A mi me encantan los berberechos y me has recordado que hace ya que no los como, así que voy a tener que ponerle remedio rápidamente. Besitos.

    ResponElimina
  12. Que ricos son los berberechos , me encantan y estos tuyos tienen una pinta buenisima
    besinos

    ResponElimina
  13. A vegades el més senzill és el més bo, veritat??

    ResponElimina
  14. Molt bones!!! A la meva carpeta de pendents 👏👏👏

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.