6.3.17

Coques d'oli

Vull fer unes postres típiques de Quaresma.  Ens encanten les orelletes però no em vull passar mig matí fregint perquè després durin menys que un parenostre...i el mateix passa amb els bunyols. A més el tema fregit cada vegada el fem servir menys a casa nostra. Per tant busco un dolç amb gustet a anís i matafaluga i  que no es fregeixi.
I remenant remenant he trobat moltes receptes de las Tortas de Aceite típiques d'Andalusia.  Les he versionat aconseguint unes coques una mica tendres del mig, cruixents per fora, amb un gustet d'anís que enamora.
No sé si és un dolç de Quaresma, el que si us puc dir és que són molt bones, de tenir-les a prop i no poder parar 😋



Necessitem:

  • 150ml d'oove
  • 50g d'anís dolç 
  • 200ml d'aigua tèbia
  • Un ou
  • 3 cullerades de sucre
  • Una culleradeta de matafaluga
  • Una culleradeta de canyella
  • Un polsim de sal
  • 25 g de llevat de forner
  • 500g de farina de força
Barregem bé els líquids i hi desfem el llevat.
Posem a la picadora el sucre, la matafaluga i la canyella i ho triturem fins que quedi pols i hi posem el polsim de sal.
Jo ho he fet amb la KA però ho podeu fer amb qualsevol amassadora o batedor amb el complement d'amassar.
Posem al bol la farina i al mig hi posem la barreja líquida i amb el ganxo a velocitat mitjana ho amassem uns 3 minuts.  Hi afegim la barreja de sucre, matafaluga, sal i canyella i ho seguim amassant 3 minuts més.  Hi incorporem l'ou i ho deixem 5 minuts fins que tinguem una massa estirosa i llisa.
Dins del mateix bol ho deixem reposar una hora llarga.
Preparem la safata del forn amb  paper sulfuritzat i fem unes coquetes d'uns 10 cm de diàmetre, primetes. Les tapem i les deixem reposar una hora més.
Encenem el forn a 200º, empolvorem la superfície de les coquetes amb sucre i hi posem un raget d'oove i quan el forn és calent les posem a coure uns 20 minuts.



Amb la massa d'un parell de coques  n'he fet una mida plat de postres. 


He tallat una poma reineta a rodanxes ben fines que he col·locat damunt la coca, empolvorant amb sucre i una mica d'oove abans d'enfornar... 
No sé quina de les dues ens ha agradat més!

16 comentaris:

  1. Estas tortas valen para todo, allí en Andalucía se hacen todo el año y de toda la vida, normalmente las hacían y hacen en las panaderías, pero tienes tu razón, al ser de aceite son aptas para semana santa también, a ti te han quedado de lujo, disfrútalas mucho. Besossss.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Las había visto muchas veces pero en casa nunca las había probado de hacer y realmente son riquísimas Juani.
      Las hemos disfrutado muchísimo, tanto que ya las hemos repetido heheh
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  2. Mmm coques d'oli amb poma!!! Que bones!!!
    Tradicions!!!
    Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tradicions i tradicions tunejades Marta...com sempre .
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  3. No sé si són d'aquest moment de l'any però l'important és que estiguin ben bones i bona pinta si que fan! Me n'emporto una!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb una no en tens prou Palmira, és un d'aquells dolços de començar i no parar!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. Són boníssimes! A nosaltres també ens agraden una mica tovetes per dins!
    El gustet a anís....genial!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siiiiii Olga, tovetes perºdins, dolcetes, amb gustet d'oli i anís... cosa bona!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. Se ven de lujo y seguro que están increíbles. Un besazo.

    ResponElimina
  6. Hola Gloria. Estas tortas no las he hecho pero si que las he probado y reconozco que están de rechupete jj.
    Veo que en los ingredientes figuran dos anises. ¿El primero es licor? y el segundo ¿es en grano?
    Deben estar como para chuparse los dedos.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Juan, el primero licor y el segundo en grano, en catalán matafaluga!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  7. Hola Gloria, has buscado una buena solución para evitar trabajo pero conseguir un aroma y sabor lo más parecido posible a las orelletas. Encuentro estas cocas muy buenas y apetecibles. petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Mj y han salido unas tortas muy ricas! Nos han encantado y sin tener que freir...perfectas1
      Las repetiremos seguro.
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  8. Unas buenas tortas Gloria y buenas sin duda alguna.
    petons

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.