Torró de festucs i xocolata blanca...salat ... dinar de Nadal a casa l'Olga

Ahir diumenge vam anar a Mora d'Ebre, a fer un dinar de blogueres del sud... ja ho sabeu, que més avall del peatge de Martorell hi ha vida 😏.
L'Olga volia fer una trobada per cuinar plegades i vam decidir fer-ho ahir...un cap de setmana intens, dissabte, convidades per la Revista CUINA cap a la Fira del Gall de Vilafranca ( fallida per culpa de la RENFE) que es va convertir en una passejada per Coolinari  Food Festival a Tarragona, a la nit inauguració de la Sala Puig, dimenge matí ( en tren una altra vegada) cap a Mora falta gent... aquesta vegada si...sense incidents 😅, dia de la Marató de TV3, Marató que afectava molt d'aprop a la Marta

Arribem, petons i abraçades, riures i complicitats, davantals i cap a la cuina a cuinar uns babà au rhum  i a acabar d'organitzar tot allò que havia portat cadascuna per que al final poguéssim gaudir d'un dinar excel·lent.

Una taula amb una presentació exquisida va acollir una crema d'espàrrecs amb escopinyes feta per la Gemma, les patates xips amb OOVE i pebre vermell de l'Olga i una crema de carxofes amb gambes.
De segon canelons de brandada de bacallà amb salsa de samfaina.

I un assortit de postres... cheesecake amb nabius, pastissets de Benifallet, els babà au rhum i uns torrons de xocolata negra i xocolata blanca fets per mi.

Avui volia penjar la recepta de la crema de carxofes, però a demanda de l'amfitiona he canviat l'ordre de les receptes a publicar i us poso el torró de xocolata blanca...un torró que el vaig fer sense pensar, a partir d'una fotografia que la Marta va compartir al facebook i que em va fer pensar que li faria gràcia... el resultat...aquí el teniu. 


Necessitem:

  • Una capsa de càpsules de cafè del Sr Clooney
  • Paper de forn
  • 250g de xocolata blanca de cobertura
  • 100g de festucs 
  • Escates de sal



Preparem la barqueta on deixarem refredar el torró, tallem la part de dalt de la capsa de càpsules, reforcem els costats amb cel·lo i la folrem amb paper de forn.
Traiem la closca als festucs 
En posem una capa dins la barqueta.
Mentrestant fonem la xocolata a menys de 35 º, la tirem damunt el taulell de cuina i amb una espàtula l'atemperem una mica. La posem dins una mànega pastissera i omplim la barqueta. Cobrim els festucs, posem una lleugera capa d'escates de sal i uns quans festucs més i així ho anem fent fins que ens quedi plena.
La deixem refredar fins l'endemà, posant-la en un lloc fresc, MAI A LA NEVERA. La traiem del motlle i la podem decorar com vulguem, en el meu cas ha estat dibuixant-hi unes ratlles de xocolata negra.


I aquí teniu uns moments del dinar:







Repetirem segur!


















Comentaris

  1. Quina entrada més bonica, Glòria! Va ser un dia de càrrega d'energia positiva a tope! Quina idea més bona vas tenir!
    Moltes gràcies per la recepta, per les teves paraules i....per ser-hi! Una de les millors coses que m'ha donat el bloc és poder conèixer-vos!
    Petonets,
    olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hem creat una família bloguera amb uns forts vincles d'amistat...m'encanta fillola bloguera!!!! 😍😍😍
      ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Realment el bloc ens dóna vida!Un dia genial, ple d'emocions, riures, molts riures i un àpat d'estrelles!! Quina complicitat, un 10!!
    Ho repetirem segur!! Ara vaig a fer els altres q vas dur!
    Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una gran idea aquesta de l'Olga de fer-nos baixar a cuinar juntes.
      S'ha de repetir i no deixar que això que tenim es refredi
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Ja veig que us ho vàreu passar molt bé...Seguiu així de còmplices!.

    ResponElimina
  4. Los momentos que se pasan entre compañeras blogueras son únicos y para recordar. Suelen estar bien nutridos de recetas, como corresponde por la ocasión y oficio, y se disfruta y aprende de todo. Del turrón que has preparado solo puedo decir que es una ricura de las buenas, para pecar sin remordimientos.
    Te deseo una Feliz Navidad, y aquí estaré para el Año Nuevo.
    Un beso.

    ResponElimina
  5. Me gusta que pasada la barrera de Martorell hacia el sur también existe un buen grupo de blogger que sois muy activas y con muchas ganas de pasarlo bien, compartir,comer,reír y disfrutar de este mundo de los blogs.Me alegro mucho por vosotras.Y viendo las fotos y la comida estoy seguro que lo repetiréis muchas mas veces disfrutando de este grupo muchas veces mas.
    Bones Festas Gloria
    Petons

    ResponElimina
  6. Gloria que día mas precioso, me encanta leer y ver la ilusión con la que lo habéis hecho, el menú cada uno de los platos elaborados mas rico, es que cuando se hacen estas reuniones se debe disfrutar tanto que la autoestima esta en las nubes, así no puede salir nada mal, pueden haber sus anécdotas y eso sirve para pasarlo mucho mejor y ponerle unas risas y el encanto, me alegro mucho y me ha gustado mucho tu entrada. Besosss y Felices Fiestas Navideñas.

    ResponElimina
  7. Hola Gloria. Pues claro que más abajo hay vida jj 😉, creo que en mayor o menor medida en todos los lugares hay vida aunque algunos quieran amargarla.
    Lo debisteis pasar a lo grande y por lo que he leído con unas recetas de esa que dan ganas de probar y saborear.
    Tengo ganas de ver la crema de alcachofas con gambas ya que la alcachofa me encanta. Espero darme cuenta de cuando la publiques.
    Una mesa puesta con mucho gusto y que va a tono con el resto de la sala, bonito árbol y preciosa cubertería. En resumen bonita casa y guapas comensales pero veo que faltan tres jj.
    Este turrón, teniendo en cuenta que los pistachos y el chocolate me encantan, puedes imaginar como me pondría, menos mal que sería el postre.
    Exquisito.
    Por si no nos vemos te deseo que pases unas muy felices fiestas de Navidad.
    ¡Ah! y recuerda que más al sur del sur también hay vida jj 😉
    Un abrazo.

    ResponElimina
  8. Nena, la vida és això: trobar-se, riure i divertir-se!!! :D I si a sobre ho feu amb aquests menús... quina passada!!! M'agrada molt laidea d'aquest torró i he rigut molt al llegir això del "sr. Clooney"! :)))))
    Seguiu així: gaudint a tope!
    Petons

    ResponElimina
  9. Que rico Gloria, tiene una pinta deliciosa.
    Me alegro de ese encuentro y que lo pasarais tan bien, son momentos unicos.
    Besitos.

    ResponElimina
  10. El torró es veu espectacular! vaja, que estava al nivell del festí que us vau menjar el diumenge, oi? bona teca i bona companyia, es respira que us ho vau passar d'allò més bé!! un petonàs i bones festes!!

    ResponElimina
  11. Així m'agrada vivint la vida plenament, cal gaudir-la; "carpe diem quam minimum credula postero”. Un beset

    ResponElimina
  12. Hola Gloria! El torró de festucs molt bo,però el dinaret que us vau preparar...de luxe. Estic coneixent el teu Blog i m'agrada molt. Felicitats maca. Bon Nadal. Petons.

    ResponElimina
  13. Hola! Quin goig tot!! el torró es una pasada!! m¡agrada molt ;)
    Bon Nadal !!! petnts.

    ResponElimina
  14. Això si que és un akelarre de fades de la cuina!!! I aquest torró haurem de provar de fer-lo...xocolata blanca, sal i festucs...quina combinació...mmmmm!!!!

    ResponElimina
  15. Opino lo mateix q la Mònica!!! Besets a tothom!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides