20.4.16

Coc de clares o coc d'Àngel (91)

Dies enrere a casa n'hi va haver una que va bufar  espelmes. Volia fer-li un Àngel Food Cake però quan va ser el moment me'n vaig adonar que no tenia el motlle. Aquest és un motlle viatger, me'l va deixar la Glòria de Gourmenderies i , després de fer-lo servir unes quantes vegades li vaig passar a la Marta (amb el vist-i-plau de la Glòria és clar). Mandra és la paraula exacta del que vaig tenir quan vaig veure que no tenia el motlle... uffff, arregla't, surt, arribat a casa la Marta per agafar el motlle (total... vivim a menys de 300metres), què vaig fer... doncs buscar una alternativa que no s'allunyés massa de l'idea primera, i vet aquí que al blog de la Gemma "Caprofiti" vaig trobar aquesta corona d'àngel que versionada va ser un magnífic pastís per a una xifra tan bonica com el 21.

Necessitem:

  • 9 clares d'ou (pasteuritzades)
  • mitja culleradeta de cremor tàrtar
  • 200g de sucre
  • 150g de farina
  • 1 sobre de llevat químic
  • mitja cullerada d'essència de vainilla
  • una rajola de xocolata de cobertura
  • 50 g de mantega en pomada
Preescalfem el forn  a 180º
Muntem les clares a punt de neu ben fort, amb 100g de sucre i la culleradeta de cremor tàrtar.
Mentre s'estan muntant barregem la farina  amb el llevat  i el sucre i ho tamisem .
Afegim a les clares muntades l'essència de vainilla i després anem incorporant amb molta cura la barreja de farina, sucre i llevat, vigilant que no ens baixi.
Agafem un quart de la rajola de xocolata i la triturem, i aquesta pols de xocolata la incorporem, també, a la barreja.
Preparem un motlle de bundt cake o de corona ( per anar bé ha de tenir forat al mig) amb mantega i farina perquè no s'enganxi i hi aboquem la massa.
Ho posem al forn a 160º uns 30 minuts. Augmentem la temperatura del forn a 170º i ho deixem 10 minuts més. 
Apaguem el forn i deixem el pastís dins, amb la porta oberta, fins que es refredi una miqueta.
El traiem del motlle i el deixem damunt una reixeta que s'acabi de refredar.
Mentrestant desfem la resta de la rajola de xocolata amb la mantega i ho aboquem per damunt el coc. Només cal deixar que es solidifiqui la xocolata, i en el nostre cas posar-hi les espelmes i ja el tenim a punt!
I aquí el teniu tallat...no és un Àngel Food Cake però no té res a envejar, i com que és menys delicat de fer em sembla que l'anirem repetint de tant en tant, provant gustos i colors ...

I com que el pot de clares que vaig comprar era de 18 en vaig fer un altre, aquesta vegada de saliandria i matafaluga, per portar-lo a la feina... i quina va ser la meva sorpresa que quan vaig arribar per fer la foto em vaig trobar amb aixó!

Segur que va agradar força, no us sembla?

Aquesta és la meva proposta per a la convocatòria d'aquest mes d'abril de DEL BLOG AL PLAT, espero que us agradi tant com ens va agradar a nosaltres, sobretot als meus companys de feina heheheh




12 comentaris:

  1. És veu súper esponjós!!ja m'ho crec que va volar...! petons

    ResponElimina
  2. Una recepta molt ben triada!!! has aconsseguit un coc ben esponjat!! Petons,

    ResponElimina
  3. Està clar que et va quedar espectacular perquè a la foto no es veuen ni les engrunes....No hi ha coc que se't resisteixi! Un petonet!

    ResponElimina
  4. Ep, aquí veig la KA!!! Quina textura! Ideal! Bon coc! I veig que no va durar res!
    Ptnts

    ResponElimina
  5. Perfecte.. com en saps de buscar alternatives... i si et surten així de bé, no cal demanar res més. els teus companys de feina, encantats deuen estar!
    Ptns

    ResponElimina
  6. Ho provaré! A l'angel food cake no li acabo d'agafar el punt (em penso que em passo a l'hora de pujar les clares)!
    M'imagino que la Marta va tenir un bon dia d'aniversari amb aquest pastís!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  7. jo també el tinc pendent l'angel food!, t'ha quedat preciós i la darrera foto és molt oportuna!, jajaja. Merci guapa per participar.

    ResponElimina
  8. Doncs fantàstica la versió 'no vull sortir de casa' 😊 Un pastís genial! I vista la safata, tothom va quedar ben servit, oi? I segur que fer 21 amb aquest pastís és un gust!!
    Bon dia reina!!

    ResponElimina
  9. Hola M.Glòria.
    Gràcies per participar. L'Angel food es un encert de pastís. Queda molt suau i espongós. Al meu fill li encanta! I el que vas fer tu fa una pinta fantàstica i el de la feina, no cal ni dir-ho...jaja
    Petons

    ResponElimina
  10. Què esponjós que es veu! gran idea afegir-hi xocolata (sempre és una bona idea, oi?). Un petó!

    ResponElimina
  11. Super guai.... aquest coc d'Àngel.
    Una recepta fàcil i bona..
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. Una elección muy acertada y esta claro que tuyo un momento de gloria rapido visto y no visto a juzgar por lo que quedo en la plata.
    Bona diada dema
    peto

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.