19.6.14

Conill amb romaní i raïm

Una carn sana, que admet moltes preparacions i que sempre queda bona. Us animeu?

 Necessitem:
  • - Un conill trossejat
  • - Una ceba
  • - Dos alls tendres
  • - Caldo suau de verdures (podeu aprofitat l'aigua de bullir les verdures de l'àpat anterior o el feu amb una ceba, una mica de porro, una pastanaga, una mica de xirivia...)
  • - raïm
  • -  romaní  acabat de baixar de la Mussara.
  • - Per fer la picada: un parell de carquinyolis o una llesqueta de pa fregit i mitja dotzena d'avellanes DOReus.
Salem el conill i el marquem el conill a la graella ,  el reservem.
En una cassola posem una miqueta d'oli d'oliva i hi posem la ceba ben petita i la posem a sofregir. Quan comenci a agafar color daurat hi posem els dos alls tendres i deixem que acabi d'agafar color. 
Incorporem el conill a la cassola, ho cobrim amb el brou suau de verdures. hi posem la branqueta de romaní i ho deixem fent xup-xup a foc baix fins que el conill sigui tendre.
Per lligar la salsa farem una picada amb mitja dotzena d'avellanes i una llesqueta de pa fregit o picarem un parell de carquinyolis que afegirem 10 minuts abans de donar el plat per acabat amb els grans de raïm, pelats i espinyolats.

                     
Ben calent i cap a taula, amb un bon pa perquè el suc s'ho mereix. 
Bon profit!!!!

16 comentaris:

  1. M'encanta incloure fruita fresca als guisats, i el raïm l'he provat amb vedella i és una delícia. No dubtaré a provar aquest conill, sembla boníssim! un petó!

    ResponElimina
  2. Me ha llamado la atención justo hoy he preparado conejo al horno pues me gusta mucho.
    Esta receta que has puesto estará muy buena y el toque de uva será buenísimo. Me la anoto.
    Saludos

    ResponElimina
  3. Ep! Que tinc de tot a la nevera, ahir vaig emportar-me un conill del mercat i no sabia ben bé com fer-lo. Fins i tot tinc romaní al jardí, ja tinc recepta per a demà :-)

    ResponElimina
  4. M'encanta la guarnició amb el raïm, ha de combinar molt bé amb el conill, i li ha de donar el suc que a vegades li falta. Idea apuntada!

    ResponElimina
  5. El romero le da un gustillo muy rico a la carne y las uvas intuyo la hacen muy jugosa.
    La guardo.
    Besazos.

    ResponElimina
  6. Un plato sencillo pero riquísimo..besitos y feliz día

    ResponElimina
  7. El conill és un dels meus plat preferits. El raïm és una bona aportació, en prenc nota.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  8. a Martorell, per la festa major és clàssic el pollastre amb raim!! segur que amb conill encara m'agradaria més! m'encanta escurar! ptons

    ResponElimina
  9. Mira que et dic......que igual el preparo pel dinar familiar del dia de St. Joan!!!! Què bo!!!!
    Petons,Dolça!!!
    Olga

    ResponElimina
  10. M'encanten els guisats amb conill, herbetes I picada. És una carn molt suau I sana, n'hauríem de menjar més. Petons.

    ResponElimina
  11. Una carn sanissima y molt bona,
    La teva recepta m'encanta

    ResponElimina
  12. Que bo que és el conill! aquesta recepta t'ha quedat d'escàndol! Un petó.

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  13. Queda apuntada! Bona revetlla, Glòria!

    ResponElimina
  14. Me encanta!!! el romaní es la meva herba favorita... i el conill així guisadet m'encanta...feliç verbena!

    ResponElimina
  15. Hola, mira quina casualitat dema volia fer conill i no sabia com, gracies per l’idea.
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. Hola Gloria:

    M'encanta el conill encara que no el faig molt sovint per les nenas. El teu te una pinta incríble. Felicitats i un petó!
    Elia

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.