29.4.14

Panets de Viena amb massa mare

Ja sabeu que estic en plena febre de fer pa i a poder ser amb massa mare. No en faig tant sovint com m'agradaria ja que necessita temps llarg de llevat i moltes vegades no el tinc o em fa mandra posar-m'hi i tenir hipotecat  el temps lliure d'un parell de dies... però de tant en tant... i aquesta setmana passada vaig tornar a despertar la massa mare dijous i la vaig estar alimentant fins dissabte que em vaig animar a fer aquests panets de viena.

Necessitem:

  • 200g de massa mare (MM)
  • 10g de llevat de forner
  • 200g de llet
  • 20g d'oli d'oliva verge extra
  • 25g de sucre
  • 5g de sal
  • 400g de farina de força
En un bol ben gros desfem el llevat de forner amb la llet lleugerament tèbia i l'oli. 
Barregem la farina amb el sucre i la sal i ho incorporem a la barreja líquida anterior. Amassem fins tenir una massa ben lligada.  Fem una bola i un forat al mig on hi posem la MM i anem  amassant fins  que s'hagi incorporat totalment a la massa. 
La deixem dins del bol tapada amb un drap i lluny de corrents d'aire durant unes tres hores.  Cada mitja hora podem plegar-la ( dels costats cap al centre) i tornar-la a tapar.
Passades  les tres hores agafem la massa i la partim en porcions d'uns 50g i en fem  boletes que posarem damunt la safata que després posarem al forn i les deixarem reposar una hora més.
Preescalfem el forn al màxim i un  moment  abans de posar-hi els panets hi posem un bol amb aigua perquè generi vapor.
Hi posem els panets  i al cap d'un parell de minuts reduïm la temperatura a 180º. Els deixem acabar de coure, entre 8 - 10 minuts.
Quan els traiem del forn els posem a refredar damunt d'una reixeta, així aconseguirem que la crosta sigui una mica més cruixent.

Què me'n dieu? Veritat que, de tant en tant, val la pena entretenir-si?... però només de tant en tant... ;-)

12 comentaris:

  1. Ummmm, quina bona cara que fan! m'agrada molt fer pa però panets de viena no n'he fet, hauré de provar!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es

    ResponElimina
  2. Panarra!!! ha ha ha, molt bona feina, Dolça.

    ResponElimina
  3. Que no vull, que me fa mandra...i tu posant aquests panets i de Viena....no val!!!!Dolentota......
    Petons

    ResponElimina
  4. Que maravilla!!!!!!!!!!!!!!!
    Tan esponjosos, como apetecen.
    Besazos.

    ResponElimina
  5. Semblen deliciosos, molt tendres... M'encanten!
    Marta

    ResponElimina
  6. Jo encara no m'he atrevit amb la massa mare... de moment vaig fent cosetes i n'estic prou satisfeta, però aspiro al teu nivell ;-). Aquests panets fan molt de goig! un petó!

    ResponElimina
  7. Jo no sóc tan treballadora com tu.....la massa mare encara no la domino!!! En tinc a la nevera, està dormida.....a veure quan em va bé despertar-la!!!
    Encara em falta molt per aprendre!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  8. Quin luxe gaudir d'uns panets de Viena casolans com aquestos, realment val la pena el temps que s'hi dedica, veritat? Petons.

    ResponElimina
  9. Estan de lujo Dolça! Hacer pan engancha,cuando lo preparas por primera vez y ves el resultado, ya no lo sueltas...verdad?
    Besets.

    ResponElimina
  10. El resultat recompensa de sobres la dedicació i el temps que demana fer pa a casa. T'han quedat perfectes!

    ResponElimina
  11. L'espera entre llevada i llevada val la pena, i no hi ha cosa mes satisfactòria alimentar un llevat i veure amb el que s'acaba convertint gràcies a les teves mans i dedicació
    Salut!

    ResponElimina
  12. Quina delícia de panets!!! quan fas pa, porta feina, però i la satisfacció que tens quan veus el resultat??? no té preu!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.