22.9.13

Magret d'ànec amb ceba confitada amb figues

Avui un plat de cap de setmana, d'aquells que agrada acompanyar amb una bona llesca de pa i una copa d'un bon vi negre de la Terra Alta, per exemple. Un plat d'aquells que cal menjar a poc a poc, amb previsió d'allargar la sobretaula per tant ha de ser un plat de cap de setmana, un plat per a un dia dels que no córrer.

Necessitem:
  • Un magret d'ànec per a cada dues persones, per tant dos magrets.
  • 4 cebes ben maques
  • Una culleradeta de melmelada de figues
  • 6 figues ben madures
  • Un gotet de moscatell Miró
  • Sal i oli.



Tallem les cebes en juliana i les posem, amb un raig d'oli a coure, a foc baixet fins que agafin un color daurat. Hi afegim el moscatell i la culleradeta de melmelada de figues i deixem que es redueixi a mesura que la ceba va agafant un color més torrat. Hi posem les figues tallades a quatre trossos i fem que es segueixi coent fins que es comencin a desfer. Tanquem el foc i ho deixem a la mateixa cassola.

Salem generosament el magret i a la graella ben calenta el marquem pels dos costats.. Quan el tinguem al punt que ens agradi el traiem, el tallem a talls de dos dits, el posem damunt la ceba i ho posem uns cinc minuts a foc ben baix perquè s'escalfi tot junt.

Emplatat i menjat... és o no un plat de cap de setmana???

18 comentaris:

  1. M.Glòria,
    Aquesta ceba caramel·litzada amb figues és un complement perfecte per a la carn del magret.
    Una combinació superba.

    ResponElimina
  2. Amb sembla un plat de festa major !!!
    Petonssss

    ResponElimina
  3. M'encanta el truco de la melmelada de figa, ha de quedar una salsa molt melosa i ben lligada. El magret combina super bé amb la ceba i la figa.

    ResponElimina
  4. Tu i la NAni el mateix post??? Es que sou tremendes!!!
    Ptns

    ResponElimina
  5. Em sembla d'una combinació exquisita!
    Segur que us vàreu llepar els dits!
    ; )

    ResponElimina
  6. Em sembla d'una combinació exquisita!
    Segur que us vàreu llepar els dits!
    ; )

    ResponElimina
  7. mmm! Glòria, fa salivera de la bona, aquesta recepta!!

    ResponElimina
  8. bonissim!! l'aspecte que te el plat ho diu tot! petons

    ResponElimina
  9. Nena, com diu la Marta ens hem posat d'acord! Una ceba ben confitada. M'agrada la teva versió.
    Nani

    ResponElimina
  10. El magret és un èxit assegurat!! i amb aquesta ceba confitada....

    petonets

    ResponElimina
  11. Dolça....la propera vegada que el preparis.....puc venir a dinar a casa teva??? Quina salivera!!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  12. Una de pomes i una de figues!! crec que no hi ha millor manera d'aprofitar la fruita de temporada, a casa l'ànec ens encanta i ben aviat caurà un bon magret... dissabte m'ho vaig passar molt bé noies ;-)

    ResponElimina
  13. Hola Gloria. El magret es una de las cosas que no me llaman mucho la atención pero te diré que acompañado de esta salsa que le has puesto no pondría reparos en comerme una ración porque esa cebolla con los higos y el toque de moscatel y mermelada tiene que estar sensacional.
    Saludos

    ResponElimina
  14. Quin color que té aquest magret! ha d'estar molt bo amb la melmelada de figa i la ceba confitada!

    ResponElimina
  15. Es un plat de cap de setmana de luxe!!! El coloret sonrosat del magret i el confitat de les cebes i figues es genial.
    Petons!

    ResponElimina
  16. El magret és una carn que t'assegura l'èxit, però si a sobre l'acompanyes amb ceba caramelitzada i figues!! Nyam!! Quina gana Dolça!!
    Nosaltres ben aviat també publicarem un magret amb fruita :P
    Petonets guapa! MAR, de EQNME

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.