26.9.13

Coc de figues, de cap per avall (68)

Mig seriosament mig en broma temps enrere un dia el Manel i jo ens vam posar el repte de a veure qui publicava més receptes de la seva especialitat. Ell, el mestre dels arrossos ja n'ha publicat 62 i una servidora, mestra de res, ja n' ha publicat 67 de cocs.
La setmana passada el Manel, a Manlleu, em va recordar aquesta juguesca. I ara  després de que va ser triada la seva recepta com a millor recepta saludable en el concurs de receptes que organitzava la revista  CUINA destinat a bloguers de cuina i gastronomia la veritat és que fa "més respecte " mantenir  aquesta juguesca amb ell, però com que no vull que em passi davant, encara que la veritat és que si mireu els seus 62 arrossos en té per treure's el barret!!!!, doncs això que avui us porto el 68è coc.  la
I
I com que ja hem entrat a la tardor i la figuera està carregada... un coc de figues, però el farem de cap per avall , a veure què us sembla!!!

Necessitem

  • 6 figues coll de dama  ben madures
  • 2 ous
  • 100g de sucre
  • 50g d'oli
  • 100g de nata
  • 150g de farina ( pot ser 100 de farina i 50 de maizena)
  • Mig sobret de llevat químic.
Preescalfem el forn a 200º.
Agafem un motlle de silicona de 25cm de diàmetre i hi espolsem una cullerada de sucre.
Tallem les figues a rodanxes fines i les col·loquem al fons del motlle, ben posades que el cobreixin bé.
Muntem els ous amb el sucre a punt de cinta ben fort i després. a poc a poc, intentant que no ens baixi la barreja hi anem afegint la nata, l'oli , la farina i el llevat.
Aboquem aquesta crema per damunt les figues i ho enfornem a 200º una mitja hora. Podeu punxar-lo amb una agulla per assegurar-vos que ja  està cuit.
El deixeu refredar una miqueta dins el motlle i el girem, amb cura que no se'ns desmunti, damunt la safata on el presentarem.
Esponjós, suau de gust i maquíssim de presència... aquí teniu el 68, espero que us agradi tant com ens ha agradat a nosaltres!!

23 comentaris:

  1. Quina passada de cóc!!! Moltes gràcies per compartir la teua recepta!!
    Me l'apunte, no cal dir-ho!!

    ResponElimina
  2. Espectacular!! aprofitaré les figues de casa i a veure que surt! una abraçada!

    ResponElimina
  3. Que tens la figuera a casa?
    Esborra la pregunta.. la pregunta real que et vull fer és: que encara en queda???

    ResponElimina
  4. Que pinta mas buena que tiene, da gusto solo de verla.Besossss

    ResponElimina
  5. aquest cóc de cap per avall, com si fos una tatin, té un aspecte d'allò més temptador. com és el desafiament que suposa!
    haurem de ´fixar un límit i posar un premi per a la guanyadora ;-)

    ResponElimina
  6. Ja ho diem nosaltres: ets la mestra dels cócs!!!
    Aquest ha de quedar sensacional, acasa les figues ens encanten i val la pena aprofitar que la seva temporada és tan curta...

    ResponElimina
  7. Em sembla perfecte aquesta proposta d'un cóc cap per avall, fet amb el sistema de la tatin. Aquest, amb el teu permís, queda apuntat a la secció dels de quatre estels. Petonets.

    ResponElimina
  8. Temporada de figues= temporada d'invencions amb figues. Aquesta coca m'atrau d'allò ´més!, crec que caurà a la que trobi unes bones figuetes... a reveure!

    ResponElimina
  9. Just ahir el meu pare em va portar les últimes figues de l'hort de casa i pensava, què puc fer, què puc fer... doncs un coc cap per avall!!!

    ResponElimina
  10. Delicios...ara que les figues estan en el millor moment....m'encanta la recepta.

    ResponElimina
  11. Què tendre que es veu! jo no sóc gaire amant de les figues però a casa sí...ja sé el que em toca.

    ResponElimina
  12. quina coca! les figues li donen el toc de gracia ! petons

    ResponElimina
  13. Ja ens agrada aquest repte que porteu amb el Manel... a la Bordeta ens encanten els cocs i els arrossos! Amb figues el trobo genial, jo també en vaig fer un fa poc
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  14. Ha quedat fantàstic i segur que molt gustos. Avui no he esmorzat així que ara mateix n'agafaria un bon troç.
    Petons!

    ResponElimina
  15. Nena,
    Si tornes a fer aquest coc que en siguin dos, i un que vingui cap a Tarragona! Jo poso el cafè.
    Nani

    ResponElimina
  16. Ets la reina del cóc!!!! Què bonic!!!!
    Petonets, Dolça!!!
    Olga

    ResponElimina
  17. Esta de lujo!Los higos me encantan y hay que aprovechar ahora que es la temporada.
    Besets.

    ResponElimina
  18. Si has fet 68 cocs si que ets una mestressa!! Guau!!!
    Mai había pensat a posar-hi figues...però si hi posem pomes.... El provarem!! Petonets guapa!! MAR, de EQNME

    ResponElimina
  19. Mare meva 67!!!! Deunidó!!! I el d'avui, quina delicia, ha de ser tan melós. Queden molt bons els cocs invertits...
    Petons

    ResponElimina
  20. M'encanten les figues! aquest coc invertit s'ha de provar, la pinta la té de ser mol bo!

    ResponElimina
  21. M'encanta que la teva especialitat siguin els cocs perque a dolça no em guanya ningú!!! Jajajja!!!
    Quina bona pinta...
    petonets!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.