15.3.13

Rosquilles d'oli

Les vaig veure aquí, al blog del Juan i em van recordar aquelles rosquilles que veia al forn quan de petita acompanyava la mare o l'àvia a buscar el pa. Poques vegades en compràvem, però quan ho fèiem tenien un gust especial... una pasta seca, però de cor una mica tendre, no gaire dolça... amb gust a pasta de forn no de pastisseria, i ja sabeu que aquestes són les que a mi m'agraden ;-)  Per tant, aquí les teniu:
Necessitem:
  • -3ous
  • -200g de sucre
  • -180g d'oli d'oliva, en el meu cas DOSiurana
  • - entre 600 i 700g de farina
  • -Una culleradeta de cafè de llevat químic
  • - Per a les enriquides: taronja confitada tallada a trossets i fideus de xocolata.

Posem els ous en un bol i els barregem amb el sucre fins que quedin a punt de cinta, és a dir una massa escumosa . Hi afegim l'oli a poc a poc i ho  seguim batent fins que quedi totalment incorporat. Barregem el llevat amb la farina i l'anem tirant a poc a poc, a mesura que anem amassant, fins que ens quedi una massa que no se'ns enganxi a les mans.
Una part de la massa l'enriquirem barrejant-la amb un parell de cullerades de fideus de xocolata i un parell de cullerades de dauets de  taronja confitada.
Posem la massa a la nevera i la deixem refredar.
Anem fent boles, no massa grans, les aplanem una miqueta i amb un dit fem un forat al mig donant la forma a la rosquilla.
Les anem posant a la safata , damunt paper de forn perquè no s'enganxin,  una miqueta separades ja que creixen una mica.

Amb el forn preescalfat a 200º les courem uns 20 minuts o fins que vegem que estan fetes per damunt i per sota.

I aquí teniu... unes rosquilles de les de sempre... perquè m'agradaran tant les coses tradicionals???

26 comentaris:

  1. No las coneixia però apareixen provarles

    ResponElimina
  2. Ja fa uns quants anys que estic intentant trobar una recepta de "rollets" que feia la meva iaia. He provat moltes receptes i encara no he trobat cap amb que quedin com els que menjava de petita. Ara provaré la teva. A veure que tal. Petons i bon dia.

    ResponElimina
  3. Hola Dolça. Muchas gracias por tu reseña. Eres muy amable.
    Los que yo hice, como mencionaba en la entrada fueron de una receta de un familiar de mi mujer. A mis hijas les gustaban mucho pero no sabía como hacerlos hasta que me decidí a preguntarle jj. Y salieron, los he hecho ya dos veces.
    Veo que tu le has hecho unas pequeñas modificaciones y además los has enriquecido jj. No dudo de que te habrán salido exquisitos porque la verdad es que lo son. Me habría gustado mucho poder probarlos porque tienen una pinta fabulosa.
    Gracias de nuevo y que pases un estupendo fin de semana.
    Saludos

    ResponElimina
  4. mmm...ara si que m'anirien bé, un platet d'aquestes rosqullles....mmmmm

    ResponElimina
  5. Amb aquets ingrediens tan naturals es imposible feru malament....superiors reina !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Tampoc les tastaré no? ja saps m'avises i les passem s recollir!!! fa un cafè algun dia??? ptnts

    ResponElimina
  7. Qué vistosas y ricas....me llevo un par para el café....feliz puente besitoss

    ResponElimina
  8. Amb aquests ingredients segur que és una recepta que no falla!! A més a més les has enriquit amb xocolata i taronja confitada!! Quina gana m'has fet venir!!
    Petonets guapa, i bon cap de setmana. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  9. Les enriquides, amb la xoco i la taronja, han de ser encara més bones!

    ResponElimina

  10. Dolça; Aquestes són les autèntiques, les de sempre... i l'oli amb D.O. encara més de més...¡¡
    Salutacions "ganxeta"¡¡

    ResponElimina
  11. Bones i aromàtiques, ideals per acompanyar el te. O el cafè, és clar! M'agraden molt, les pastes fetes amb oli, no mantega. Petons

    ResponElimina
  12. Dolça a casa fem un rotlles d´oli pareguts, però tu li fiques taronja confitada i xocolata, que son dos ingredients que li deuen aportar molt bon sabor.
    Els provaré a fer.
    Bona setmana

    ResponElimina
  13. uauu quina pinta! mai n'he fet i ara me n'han vingut unes ganes! de vici! petons

    ResponElimina
  14. Hola Dolça, hi ha algun problema amb la última entrada del braç de gitano i no la puc veure. Pot ser?. Ja aniré estant al cas. Petons.

    ResponElimina
  15. No és una llepòlia que en mengi sovint. Més aviat em conviden...però reconec que on siguin les d´oli les altres poden tremolar.

    ResponElimina
  16. Yo tambien adoro la tipica rosquilla de horno, y tu las has bordado tienen toda la pinta de estar deliciosas. Besicos

    ResponElimina
  17. Fer rosquilles a més ha de ser divertit, jo fa temps que en vull fer, a veure quan m'hi poso.

    ResponElimina
  18. Bueneisimas,las recetas tradicionales son las mejores,me encantan.
    Besets.

    ResponElimina
  19. Tenen molt bona pinta!
    Aquest records d'infantesa de menjar ens queden ben marcats, tant per bo com per dolent!
    ptns!

    ResponElimina
  20. Aquesta recepta me l'apunte de totes totes!!! Què bones!!! Gràcies per compartir-la.
    Salutacions

    ResponElimina
  21. Nena, tot allò que és de sempre no falla mai. Ai, jo que ja començo a enyorar tot el que és d'abans...
    Petonets tarragonins,
    Nani

    ResponElimina
  22. Aiiiiixxxx, amb lo que m'agraden les rosquilles!!! I aquestes, que estan fetes al forn.....mmmmm......
    Petons,Dolça!!
    Olga

    ResponElimina
  23. La meva avia sempre en feia per aquestes dates! Quins records...
    Petons

    ResponElimina
  24. l'aspecte és ompressionant, això s'ha de tastar

    petons

    ResponElimina
  25. Fa anys i panys que no en menjo! quins records! m'apunto la recepta! petó

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.