1.6.12

Barqueta de melva escabetxada

... o potser hauria de posar un títol més llarg: Barqueta de melva escabetxada en pa de vidre de Cal Llengüet.
La veritat és que l'inspiració va apareixer diumenge passat al matí quan "tapejavem" per Tarragona dins les I Jornades gastronòmiques del peix blau.
El programa de diumenge va ser d'allò més engrescador:
 Tres tapes a la plaça de Sant Magí, al Serrallo,
 tres més a la Rambla Nova,
 i a la bonica plaça del Rei les tres darreres,
 les nou ben acompanyades amb una INEDIT Estrella Damm.
Explicar les tapes seria repetir-me, ja que els blocaires Starbase, Marta, Gastronomia&Cia, la Juana Trujillo de Directo al Paladar i  El cocinero fiel ja ho han fet.

Doncs... a fer  una de les tapes, millor dit "versionar" una de les tapes. Ara toca triar... n'hi va haver dues que em van agradar especialment, la que ens va oferir Cal Joan del Serrallo "Barqueta de seitons de Tarragona en escabetx" i la de l 'AQRestaurant a la plaça del Rei "Sopa de romesco amb ravioli de cansalada ibèrica i sardina de Tarragona en escabetx". Les dues porten escabetx una tècnica que sovint faig amb seitons o verats.
La primera la veig possible, la segona... seria començar la casa per la teulada, i no cal!

M'he animat a escabetxar melva, ho he fet exactament igual que faig amb els  seitons...( és que feia mandra tornar a netejar seitons i la melva me l'han netejat).
 Posats els filets de melva a la nevera estaran a punt per fer-los servir al cap d'unes hores...(ja sabeu que l'escabetx amb el repòs millora)
Agafem un tall de pa de vidre i el tallem pel mig. Posem els filets de melva al damunt, ho reguem amb una miqueta de la salsa d'escabetx i ... BON PROFIT!
               l'original                                                             la  meva versió
                                
Ara només cal que vingueu. Tarragona està de Jornades Gastronòmiques des d'avui fins el 17 de juny. Animeu-vos a tastar el peix blau de Tarragona!                                                                   

8 comentaris:

  1. El peix blau de Tarragona es.......
    boniiiiiisim.

    ResponElimina
  2. Una de les tapetes més bones que varem tastar, i una de les més perilloses...(va marxar la taca???)
    Ptnts

    ResponElimina
  3. qué bueno y jugosito se ve!!!!besos

    ResponElimina
  4. Una versió sensacinoal!
    M'encanten els escabetx, sobretot ara a l'estiu. Un plat saborós i molt sa.

    ResponElimina
  5. Un plato molt bo, quina enveja amb les tapetes.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. I quina sort vam tenir de tastar-les. Estaven molt bones totes. Jo n'he fet cap. Aquesta la recordo molt bona. Molt bé Dolça! L'has calcat.
    Nani

    ResponElimina
  7. Hola Dolça. Ese pescado, la melva, lo tomo en aceite, enlatado, por supuesto, me gusta mucho. De la manera como lo has preparado, como los boquerones, que me encantan, tiene que estar fenomenal y encima de ese pan ya debe ser el no va más.
    Los boquerones, si mis hijas, los tuvieran delante iban a durar menos que un pastel en la puerta de un colegio.
    Saludos

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.