Coca d'ou

Tenia molt clar que per fer aquesta coca d'ou no la faria de brioix,  la massa havia de ser de coca de forner, qualsevol de les dues receptes que faig em servien.
El que no tenia clar era l'ou que havia de posar al damunt, rovells sols amb sucre, ous sencers amb sucre i canyella... L'altra dia el Manel d'irreductibles.cat sortia al Reus Digital amb la seva coca i jo li he agafat la manera de posar l'ou per sobre. Ha quedat perfecte, no massa dolça, tal i com ens agrada, amb la massa de forner; segur que amb brioix també ha d'estar bona, però nosaltres som de dolços no massa dolços.


Fem la massa de la coca que vulgueu ( coca de forner, coca de poble), la deixem reposar i l'estirem fent forma de barqueta, de manera que quan hi posarem l'ou no ens marxi.

Batem tres ous i  dues cullerades soperes de sucre i ho aboquem damunt la coca.
Posem la coca al forn a 200º durant uns 20 minuts. Quan faltin 5 minuts obrim el forn i ràpidament empolvorem per damunt la coca una cullerada de sucre, el tornem a tancar i deixem que agafi el color dauradet que tan ens agrada.

Una bona manera de berenar o esmorzar... encara que nosaltres ens la hem menjat avui per postres, un dia és un dia...

Comentaris

  1. Tambe te que estar molt bona, el fet del brioix o la coca de poble canvia nom'es la dolçor i de fet a mi tampoc m'agrada massa dolç

    ResponSuprimeix
  2. No conocía esta coca, pero tiene que estar muy rica.
    Besos

    ResponSuprimeix
  3. Te molt bona pinta, no l'he provada mai.
    Una abraçada

    ResponSuprimeix
  4. No havia vist mai aquesta coca. Té molt bona pinta!!!
    Petonets

    ResponSuprimeix
  5. vaja, no he vist mai una coca amb un ou pel damunt, i pel què expliques deu ser un clàssic de la cuina...me l'apunto!

    ResponSuprimeix
  6. Mai he fet una coca d'ou pero te molt bona pinta!!

    ResponSuprimeix
  7. bonissima per esmorzar, berenar o qualsevol moment

    ResponSuprimeix
  8. Em sembla fantastica aquesta coca, mai n'havia sentit a parlar!! petns

    ResponSuprimeix
  9. Una coca molt original que no la coneixem però que tastarem en breu perquè té una pinta boníssima!
    Besades!

    ResponSuprimeix
  10. Prepares unes coques boníssimes, aquesta no l'havia vist mai però el farcit ha de ser espectacular! Quin esmorzar més bo....

    ResponSuprimeix
  11. El Xavi va boig amb la coca d'ou!! Sempre me'n parla, de fet l'any passat la va provar de fer amb una recepta que va provar no sé on i va quedar un nyap! jajaja M'apunto la recepta!
    Petonets
    Sandra

    ResponSuprimeix
  12. Que curiosa aquesta coca, i quina bona pinta!! :D Molt bé aquesta filosofia, un dia és un dia, és clar que sí, i a gaudir!! ;)

    Un petonàs!!

    ResponSuprimeix
  13. Una coca ben original, tindrem que provar-la
    Petons

    ResponSuprimeix
  14. Això de posar-hi l´ou per sobre no ho havia vist mai.S' haurà de provar.

    ResponSuprimeix
  15. El problema de llegir posts a aquestes hores... és que feu venir gana!!! Ara mateix em cruspiria un tallet de la teva coca!
    A mi tampoc m'agraden els dolços massa dolços... ahir mateix vaig posar la meitat de sucre a la Crema de Sant Josep i la vaig trobar ben bona! ;)
    Gràcies per la recepta! Ets el lloc de referència de les coques i els còcs!

    Petons!

    ResponSuprimeix
  16. Ohhhhh quina bona fil·la que fa aquesta coca!! M'encanten aquestes coques i a tu sempre et queden espectaculars!!

    Un petó maca,

    Vanesuky.

    ResponSuprimeix
  17. No coneixia aquesta coca...un dia probaré a fer-la!! :D

    ResponSuprimeix
  18. No coneixia aquesta coca i segur que és extraordinària!!! Petons

    ResponSuprimeix
  19. Ostres, desconeixia aquesta coca! Jo seria de les que la prefereixen amb la base de brioix. ;)

    ResponSuprimeix
  20. No n'havia vist mai cap d'igual... una coca amb una truita dolça a sobre. Curiós :-)

    Jo, com la Mercè, sóc de dent dolça, tiraria cap al brioix!

    ResponSuprimeix
  21. Hola a tots,
    Em sobta veure que la majoria no la coneixeu. Per la zona del Baix Camp, i més cap al sud es pot trobar als forns i fleques de tots els pobles... i val la pena!
    Ptnts
    Dolça

    ResponSuprimeix
  22. Si no és un dolç massa dolç segur que m'encanta!!!
    Petonets

    ResponSuprimeix

Publica un comentari

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides