7.4.11

Panets de llet

Quan es té com a bloc de referència, entre d'altres el de la Mercè, cuina per a llaminers, passa que tens una pila de receptes a pendents i que no et poses mai al dia ja que les receptes que t'agraden i tens intenció de fer són més quantitat de la manya que una servidora té en fer-les. Deu ser per això que aquesta recepta és a la llista  des de fa més d'un any, i al final, aquest cap de setmana passat em vaig decidir a fer-la. El resultat 12 panets de llet suaus, tendres i no gaire dolços que ens han acompanyat uns quants dies per esmorzar.

Necessitem:
  • 500 g de farina de força
  • 250 ml de llet
  • 50 g de sucre
  • 50 g de mantega
  • 20 g de llevat fresc de forner
Preparació:
Desfem el llevat amb una mica de llet tèbia. Hi afegim la resta d'ingredients i ho amassem fins que ens quedi una massa ben llisa.
Fem una bola i ho deixem reposar durant una hora tapat amb un drap de cotó.
Passat aquest temps li donem un copet per treure-li l'aire.
Formem els panets, amb la forma que volem, i els pintem d'ou batut. 
Els tornem a deixar reposar fins que vegem que han doblat el seu volum.
Els enfornem, al forn calent a 200º, durant dos minuts. Després abaixem el forn a 180º fins que vegem que estan dauradets.

Els deixem refredar i ja els tenim  a punt per menjar!
Un consell, si no volem que es ressequin massa podem posar un recipient amb aigua dins del forn durant la cuita.

23 comentaris:

  1. Doncs noia, "manya" no te'n falta perquè es veuen deliciosos!!!!

    ResponElimina
  2. M'encanten els panets de llet tipus brioix i la Mercè els fa perfectes! Per esmorzar amb una mica de melmelada han de ser boníssims.

    ResponElimina
  3. Ummm quina delícia, aquest pa és el que m´agrada a mi...la Mercè mai falla ehh...petonetsss

    ResponElimina
  4. mmm...quina bona pinta! Es veuen tan tendres! Que bó..
    Salutacions.

    ResponElimina
  5. quines panets més bons! aquests són perfectes per esmorzar, per berenar, per sopar, per menjar amb solç i salat, per picar...
    pt!

    ResponElimina
  6. Ara per berenar, menjaria un parell. Un amb Nutella i un altre sol per saborejar la teva feina.
    Felicitats Dolça,

    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  7. Glòria, doncs au a fer-les totes que hi tens molta traça!! T'han quedat genials!! A mi tots aquests panets m'encanten tant per esmorzar com berenar! :)
    Petons!

    ResponElimina
  8. Uns quants dies per esmorzar? A casa dos dies ja seria molta supervivencia amb lo macos que han sortit...:D

    ResponElimina
  9. Dolça, no quiero repetir las virtudes de tu pán, pero en vez de ser en forma de bollitos, son alargados para hacer torrijas e´s fabuloso.......saludos paco

    ResponElimina
  10. Estic d'acord amb totes, de "manya" en tens i molta!! T'han quedat fantàstics!!
    Petonets maca
    Sandra

    ResponElimina
  11. Els panets donen molt de joc tant amb dolç com amb salat. Boníssims. t´han quedat molt bé.

    ResponElimina
  12. Catieu, "manya"? Però si amb les masses sóc molt poruga! El que passa és que la recepta és perfecta!

    Gemma, per esmorzar la meva teenager amb dos dits de Nutella... hauries de veure la cara de plaer que fa!

    MªJosé- ja ho dius ben bé, la Mercè mai falla.

    Mari, tendres i esponjosos... repetirem!

    *eva*, com que el panet no surt dolç permet perfectament la combinació amb dolç o salat, a gust del consumidor!

    Ester, amb Nutella, com la meva xiqueta!

    Mercè, no serà la darrera, m'estic animant amb això de les masses.

    Oscar, el "racionament" de l'esmorzar té trampa. El primer dia acabadets de fer, després cap al congelador i van sortint a poc a poc... què et penses? Amb el golafres que som a casa!

    paco, tens raó, allargadets i en llesquetes deuen sortir unes torradetes de santa teresa boníssimes.

    sandra, si la recepta és bona...

    Cristina, la veritat és que els he trobat boníssims.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  13. Els faré a casa, segur, i veient el resultat, no tardaré un any!

    ResponElimina
  14. Hola,
    Doncs t'han quedat genials! Aquest panets amb formatge i pernil són boníssims. Prenc nota de la recepta. Petonets

    ResponElimina
  15. A mi també em passa amb el bloc de la Mercè. En tinc receptes a "pendents" per a uns quants anys. T'han eixit uns panets boníssims

    ResponElimina
  16. T'han quedat fantàstics aquests panets!!! Fan molt bona pinta, ara ja els tinc jo també com a pendents, jejejeje.

    Petons!!!

    ResponElimina
  17. Se ven ven tan tiernecitos y esponjosos,que a cualquier hora del dia apetecen rico,rico!
    Besets.

    ResponElimina
  18. Es veu que sou molt fins a casa vostra i mengeu amb moderació!!!! A casa els faig i si em descuido me'n deixen sense!!!!!
    Jo també els tinc a la llista de pendent, i encara no els he fet.
    A veure si ara em decideixo!!!

    Bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  19. Hola Dolça, si que se ven muy bien estos panets, igual para la mañana como por la tarde para merendar, un saludo.
    JUAN

    ResponElimina
  20. Gràcies pels teus comentaris!! M'alegro molt que t'agradin els kanelbullar! Són la meva perdició!! Bon diumenge!!

    ResponElimina
  21. Hola Dolça. No sé como estarán los de Mercè pero estos tuyos tienen una pinta extraordinaria. De siempre me han gustado. Me comería un par de ellos.
    Saludos

    ResponElimina
  22. M'encanten quests panets per a esmorzar. Són com a panets de Viena, no?
    Hauré de provar de fer-ne.
    Petons.

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.