14.3.11

Panets d'olives negres

Anar a la "muntanya" vol dir baixar carregats. Carregats de viandes, és clar!
I què millor que uns panets acabadets de fer per acompanyar aquest bé de Déu de secallona, llonganissa seca i baiona.

Per fer-los necessitem:
  • -Un quart de litre d’aigua tèbia.
  • -4 o 5 culleradetes d’oli d’oliva.
  • -2 culleradetes de sucre.
  • -2 culleradetes de sal.
  • -450/500 de farina.
  • -1 sobre de llevat de pastisseria super ràpid o 25g de llevat fresc. 
  • -250g d'olives negres d'Aragó 
Desossem les olives i les piquem petites

S’amassen tots els ingredients fins aconseguir una massa no enganxosa i al final hi afegim les olives , ho posem en un bol i ho tapem amb un drap de cotó durant una hora perquè reposi i creixi.

Folrem una safata de forn amb paper vegetal i el pintem amb oli.

Una vegada la massa ha crescut en fem boletes de la mida que vulguem els panets i els posem  damunt el paper vegetal. 
Els pintem amb oli i els espolsem amb sal gruixuda.

Posem la safata , a 50/60º, al forn durant mitja hora i la traiem perquè es refredi.

Posem el forn a escalfar a 200º. 

Posem els panets  dins el forn ja calent uns 20 minuts o fins que tinguin un bonic color daurat.

Com que en van sortir molts  uns quants han fet cap al congelador i serviran d'entrepà per esmorzar a l'hora del pati, quan s'acabi la setmana blanca i tot torni a la normalitat.

22 comentaris:

  1. que bons els panets amb olives negres!!!! són dels meus preferits. Però vaja, aquest embotit per posar-lo a dins uhmmmm!!!.....

    ResponElimina
  2. Doncs la combinació panet i secallona la podem batejar com un "bé celestial"...Cada dia me´n menjaria un per esmorzar.
    T´han quedat d´allò més flonjos.

    ResponElimina
  3. Quina bona manera d'acompanyar aquests excel·lents embotits! Em sembla que em quedo amb tot! Petons

    ResponElimina
  4. Com tu ja has dit quin bé de déu!!

    ResponElimina
  5. Boníssims, i amb l´acompanyament que els hi has posat qui s´hi resistiria? a mi la llonganissa seca em perd , el que més.
    una abraçada

    ResponElimina
  6. M'encanten els panets d'olives, queden molt gustosos. Amb un bon oli d'oliva i la secaiona, tens un sopar deliciós!

    ResponElimina
  7. Uns panets fantàstics!! i amb bon embotit....MMMMM!
    Emma

    ResponElimina
  8. Mmmm quins oanets més bons, i acompanyats amb aquestes viandes encara més!!

    ResponElimina
  9. ostres, ho expliques que sembla molt fàcil fer aquests panets. no, si al final ho hauré de provar, perquè amb un bé de déu d'embotits com aquests, val la pena un pa de primera, i no sempre es troba als forns.

    ResponElimina
  10. uns panets molt bons,a veure si un dia m'animo,petons

    ResponElimina
  11. Quina gana que se m'ha obert, els panets d'olives em xiflen i si a sobre els hi posem embotits tan rebons, ja només li afegiria una copeta de vi ;)
    Mil petons!

    ResponElimina
  12. Jo també hi estic molt a favor, tot i que darrerament em fa mandra posar-me a pastar el pa. I això que tinc panificadora que com a minim em podria fer la mescla...

    Ara, que la proposta es fantàstica!!

    ResponElimina
  13. M'encanten els panets d'olives negres! Jo accepto encantada un entrepanet per l'hora del pati! jeje
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  14. Glòria, em semblen perfectes aquests panets per combinar amb aquests embotits tan bons!
    Petons!

    ResponElimina
  15. Si los he ehco alguna vez pero con otro formato ..son ideales para el fuet y jamon ..preciosos te han salido ..besos MARIMI

    ResponElimina
  16. Dolça; Aquets panets, són per sucar les mandonguilles que estàn fent el xup-xup...? ;-D

    ResponElimina
  17. una manera maravillosa de comerse los embutidos con este precioso pan.Me gusta
    peto
    miquel

    ResponElimina
  18. Quins panets i quins embutits, per posar-se les botes!!!!

    ResponElimina
  19. La crema catalana és molt bona però a mi se m'en van los ulls a estos panets tan bons.

    I amb els embotits que vau comprar ja no vull ni pensar-ho...

    Las recetas de Glutoniana

    ResponElimina
  20. A tots i totes, ( Manel) si jo faig pa és que es facilet de fer, per tan Òscar, fora mandra, i a més tens panificadora...
    Em sembla que us han agradat més les viandes que els panets, jejej!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  21. Hola Dolça, estimada i guapa tu

    anoto em permís aquesta meravellosa recepta de pa amb olives,...hummmm

    mil petonets Susanna

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.