9.12.09

Albergínies farcides d'avellanes

Com heu pogut veure he estat uns dies desconnectada del món blocaire, m'he pres un merescut descans abans d'engegar la recta final abans de les festes de Nadal. Ara, amb les piles recarregades, us vul obsequiar amb una recepta que porta avellanes.

Abans, però, us he d'explicar la història d'aquesta recepta. Fa uns dies vaig tenir un comentari de JosepB-menjadebacallà on em demanava el meu correu electrònic per fer-me una consulta. Quina sorpresa més grata vaig tenir quan vaig veure que la seva consulta era demanar-me permís per fer-me arribar una recepta d'unes albergínies farcides d'avellana que feia la seva mare per si les volia posar a l'apartat de la Recepta del mes. Ja us podeu imaginar quina va ser la meva resposta, veritat?

Doncs aquí teniu una adaptació particular de la recepta que ell em va fer arribar.

Moltíssimes gràcies JosepB-menja de bacallà.

Necessitem:
  • - Albergínies grosses
  • -1 ou
  • -1 ceba
  • -100g de barreja de bolets
  • -1 culleradeta de sàlvia
  • -100g d'avellanes
  • - 2 cullerades de pa ratllat
  • -1/2 got d'aigua i una miqueta de vi blanc
  • -Sal i pebre.

Pelarem i picarem la ceba finament. Rentarem els bolets i els picarem ben picats. Ho posarem en una paella amb una miqueta d'oli d'oliva, primer la ceba i quan estigui rosseta afegir-hi els bolets.

Mentrestant escalivar una miqueta les albergínies, partir-les per la meitat i treure la carn (fent una barqueta) tallar aquesta carn i afegir-la a la paella on hi ha els bolets i fer que es vagi coent. Posar-hi el pa ratllat, l'aigua i el vi i deixar-ho reduir una mica una mica.

Picar les avellanes, no massa petites, i barrejar-ho tot.

Rectificar de sal i pebre.

Omplir les barquetes amb la massa, posar-hi un bon tros de foie al damunt, espolsar-ho amb una mica de sàlvia picada i posar-ho al forn ( per sota) a 180º fins que vegeu que està cuit del tot.

27 comentaris:

  1. Ostres, quina recepta més original i bona!! quin homenatge més bonic a la teva preciosa terra i als seus aliments. molts petons.

    ResponElimina
  2. Pues es una receta estupenda, sin duda. Un gran descubrimiento. Tengo que probarla.
    Biquiños

    ResponElimina
  3. Hola tenen una pinta magnífica, segur que estan boníssimes, m'encanten les albergínies.
    Patonetss

    ResponElimina
  4. Pues tienen que ser una delicia, con todos esos ingredientes que llevan.
    A cual más bueno y la combinación estupenda.
    Me estoy imaginando ese contraste de sabores. Mmm!!!
    Un beso.

    ResponElimina
  5. Es que les avellanes que tenim per aquí....valen un imperi! I amb albergínia...me l'apunto!
    Ptnts

    ResponElimina
  6. Dolça, ens hem de conèixer no?
    m.jubert@hotmail.com

    ResponElimina
  7. Tot un detall el d’en JosepB-menja bacallà, aquesta recepta e veu d’allò mes bo, surt totalment de les que tenim acostumades , molt bona i penso tenir-la molt present.
    Gràcies als dos.
    Petons

    ResponElimina
  8. Hola,sàpigues que te copiare la recepte, jejej...
    Quan puguis passa pel meu bloc que tens una cosa.
    Petons!!!

    ResponElimina
  9. Que ricas!! una manera diferente de comer las berenjenas.. me gustan!

    Besos.

    ResponElimina
  10. Quina senyora recepta, ha d`estar magnifica, apuntada
    Petons

    ResponElimina
  11. Quina delicia d'albergínies!!!I farcidites amb avellanes, hummm!!

    Petonets maca,

    Vanesuky.

    ResponElimina
  12. Han de ser boníssimes, i amb el toc de les avellanes ben originals, me l' apunto!!

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  13. Bé Dolça, quedo jo, per dir-te que molt bé per haver-la penjat i la veritat t'ha quedat d'alló més i més bé... i de segur que bona, igual o més, de segur que més... Que vaigi de gust Dolça¡¡ Josepb.

    ResponElimina
  14. Que original¡con lo que me gustan las berengenas,y la pinta tan estupenda que tienen....tomo nota.
    Besets.

    ResponElimina
  15. ooooooooohhhhhhhhh Dolça!! que nostre, no?

    M'encantat vaig a imprimir-m'ho.

    ResponElimina
  16. M'encaten les alberginies, i aquestes les trobo superoriginals!!!

    M'apunto la recepta!!

    ResponElimina
  17. Genial la recepta, original i amb el foie, tot un luxe, i el toc de les avellanes es perfecte. Petons

    ResponElimina
  18. Una bona recepta que t'ha enviat Josep, les albergínies boníssimes i les avellanes no diguem :)

    ResponElimina
  19. Dolça, hola guapa,
    Quina receta més original! Deuen estar exquisites! Gràcies per compartir la recepta! ;)

    Petonets,
    Marina

    ResponElimina
  20. Hola Doça, asi me gusta cada vez que se pueda recetas con avellanas, un saludo.
    JUAN

    ResponElimina
  21. ben segur que estan boníssimes! una recepta ben original.
    pt!

    ResponElimina
  22. Bonjour Dolça,
    merci de ta gentille visite sur mon blog.
    M'agraden les teves receptes i aquesta de l'albergínia amb avellanes encara més ja que aquesta verdura és una de les meves preferides. El problema és que aquí en França les avellanes no són tan bones com en tu país i és una llàstima realitzar un plat tan gustos amb productes d'una qualitat mitjana.
    Bisous, à bientôt,
    Henriette

    ResponElimina
  23. Una receta estupenda y curiosa, pues nunca había probado esa combinación de productos, todos exquisitos y no dudo de que esté buenísima
    Un beso
    pamen

    ResponElimina
  24. Que bona aquesta recepta, i les avellanes deuen quedar molt bé amb les albergínies. Per cert, on has aconseguit la salvia, pq no la trobo enlloc...

    ResponElimina
  25. A tots gràcies pels vostres comentaris. Si us animeu un advertiment, el farciment queda una miqueta sec per tant cal posar-hi tota la polpa de l'albergínia i no fer que es faci massa, i després, si les feu amb foie, poseu-ne uns quants encenalls barrejadets per dins.

    Ruben, la salvia la compro a granel a la plaça, en una parada on venen tot tipus d'herbes i condiments.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  26. joli blog joyeux noël et bonne fête
    à bientôt

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.