18.9.09

COC amb FIGUES (22)

Ahir dijous em vaig retrobar amb els meus ex-companys de feina, aquells amb qui compartia els esmorzars pedagògics el curs passat i perquè no perdessin el bon gust de boca el vaig portar un coc de figues.
Figues acabades de collir i regalades...Un bon veí que cada vegada que va al mas em deleita amb alguna de les fruites que té i ara és època de figues, per tant coc de figues!
Per fer-lo necessitem:
-Figues, tantes com en volguem posar.
-4 ous
-200g de farina
-150g de sucre
-70cc d'oli d'oliva
- 1 sobre de llevat
La he fet amb la TCH
- Posem les pales.
- Posem els 4 ous amb el sucre al bol, a V2 durant dos minuts. Hi afegim l'oli i seguim a V2 1 minut més. Barregem la farina amb el llevat i a poc a poc ho anem posant pel forat de la tapa a la mateixa velocitat i ho deixem un parell de minuts més.
Mètode tradicional
En un bol posem els ous i el sucre i ho barregem amb la batedora de varetes. Hi afegim l'oli, i la farina barrejada amb el llevat fins que ens quedi una massa ben lligada.
Preparem un bol, untat amb oli i frina perquè no s'enganxi.
Hi posem una capa de massa del coc, damunt posem figues tallades en quatre talls i ho acabem de tapar amb la resta de la massa.
Tindrem el forn calent a 200º i hi posarem el motlle. El pastís estarà cuit uns 40 minuts més tard.

30 comentaris:

  1. aquesta coca té que ser deliciosa!!!
    Te molt bona pinta , et donan ganes de provar-la.

    ResponElimina
  2. Hola!
    Veig que tu també t'has dedicat a les figues.
    Ho provaré
    bloc pa amb oli i xocolata

    ResponElimina
  3. Menuda pinta tiene esa coca, y además me chiflan los higos, pero este año no he podido degustarlos casi. Te copio la receta para la proxíma vez que los tenga.
    Un beso.

    ResponElimina
  4. Quina delicia!!!
    i més si les figues son directes de l'arbre!!
    petonets

    ResponElimina
  5. És genial poder aconseguir fruita acaba de collir :)

    M'apunto la recepta per quan tinguem figues... crec que enguany ja no vorem més :)

    ResponElimina
  6. Que bó!! M'en alegro que hagis représ un altra vegada aquest esmorçars pedagògics...


    Núria

    ResponElimina
  7. Quin detallàs per part teva! Segur que aquest curs et trobaran molt a faltar! I els nous companys també els tractaràs tan bé? :)
    M'encanten les figues. Acabades de collir ben madures són tan dolces que empaleguen, oi? Una coca de figues ha de ser un dels millors esmorzars del món!

    ResponElimina
  8. Quina delícia, un coc de figues regalades i boníssimes!!! Quina sort tens tu amb el veí del mas, i quina sort ténen els que treballen amb tu, ets una companya genial. Molts petonets.

    ResponElimina
  9. Dolça, quin coc de figues!!!
    (fas algún curs enguany?)
    Ptnts

    ResponElimina
  10. Una delicia, seguro que lo disfrutasteis mucho....
    Un beso

    ResponElimina
  11. Que delicioses que són les figues i acabadetes de collir encara més, oi?. Segur que els teus companys enyoraven els esmorzars pedagògics!.

    Fins aviat

    ResponElimina
  12. M' encanten aquestes coques amb fruites de temporada... I ara toca figues. Quina sort que te'n regalin!
    ptns.

    ResponElimina
  13. Saps que te l'has copiat del meu!!!

    (Bé, jo el coc el vaig treure del teu blog).

    El meu em va sortir més o menys igual!

    Sergi Mohedano

    ResponElimina
  14. que rica tiene que estar!!!este año no me regalaron higos....mira que todos los años me los dan....esperaré a ver si me llegan.....jjje.
    Buen finde wapa

    ResponElimina
  15. Mmmm...Boníssim!. Una mossegada tendre amb un fons melós i cruixent de les llavors de les figues.
    Magnífic!!
    Mònica

    ResponElimina
  16. Bon coc, i a més dels que segur s’ha de repetir de lo bo que està.
    Ja he pres nota.
    Petons

    ResponElimina
  17. Seguro que estaba buenisima y disfrutaron con ella,ya me imagino su sabor¡me encantan los higos¡
    Besets.

    ResponElimina
  18. Dolça; Bon veí, bon coc -com a bona reusenca- i bona recepta¡, el que és pot arribar a fer amb les figues... ah¡ per cert si vols passar per el meu bloc, hi trobaràs una salseta de figues, bona de debó¡¡. Josepb -menja de bacallà-

    ResponElimina
  19. Dolça, una coca genial, quina sort tenen els teus companys...

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  20. Pero mira que estamos conectadas. Yo con un postre de higos y tu con esta tarta. Se ve divina, yo recién empiezo a indagar en el tema de los higos, no eran frecuentes en mi tierra, pero ha sido un gran descubrimiento.

    Un beso!

    ResponElimina
  21. Qué delicia DolÇa!! Aquí no estoy viendo muchos higos este año...

    Un besito!!

    ResponElimina
  22. Qué masa más sabrosa! Sin duda delicioso!

    ResponElimina
  23. Qué masa más sabrosa! Sin duda delicioso!

    ResponElimina
  24. Hola a tots i a totes,
    Gràcies pels vostres comentaris! Us puc dir un secret, a mi les figues no m'agraden gaire, les trobo massa dolces i m'embafen, només en menjo en alguna preparació barrejada amb salat o en algun postre, però només una miqueta. Ara, els meus ex-companys se'l van menjar en un tres i no res, el coc!!! Em sembla que m'enyoren, o si més no enyoren els esmorzars pedagògics, jejej

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  25. Quina pinta deliciosa que té aquest cóc amb figues. Besitos

    ResponElimina
  26. Glòria, que bé fer un "remember when..." dels esmorzars pedagògics! Els teus companys segur que et trobaran a faltar! ;)
    Aquest coc es veu super esponjós!! Això sí, jo substituiré les figues per alguna altra fruita perquè no m'agraden gens! :p
    Petons!

    ResponElimina
  27. Como adoro figos! E se forem de Coimbra ,ainda mais doces, juntando todos esses ingredientes mais a sua perícia e confeccionar, então temos um prato perfeito para um bagaço e um convívio a volta de uma fogueira com conversa de embalar e com histórias de encantar.
    batidasfotograficas.blogspot.com
    Abraço ,Manuel Luis

    ResponElimina
  28. Hola Dolca estoy en tu blog y me gusto como preparas tus cosas, te seguiré en tu blog José luis

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.