24.3.09

ESPONGES


L'Estela m'ha passat aquesta recepta que és tipica d 'Alforja, que la va fer de postres per a una calçotada el cap de setmana passat.

Són ESPONGES i es fan fregides amb un motlle especial.
Necessitem:

-1 ou
-100g sucre
-200g farina
-1/4 d'aigua bullida amb celiandria
-ratlladura d'una llimona
-oli per fregir

Es barregen els ingredients, es suca el motlle a la barreja i es fregeix amb oli molt calent
en surten unes 20 però les últimes ja són menys maques.

22 comentaris:

  1. N' he menjat una vegada i són boníssimes. No sabia com es feien. Miraré si trobo un motlle d' aquests per provar de fer-les.
    ptns.

    ResponElimina
  2. Dolça, no he menjat mai esponges, es que no soc massa de dolços jijiji

    ptns

    ResponElimina
  3. Yo las conozco con otro nombre y hechas con otro molde, son flores, se hacen con un molde marecido a ese pero redondo y con forma de flor, tan muy buenas y estas tuyas han quedado muy bonitas.
    Un besito Dolça

    ResponElimina
  4. Dolça, tienen una forma muy peculiar, te han quedado muy majos. No los he probado pero por lo que veo tienen que estar muy ricos.
    Saludos

    ResponElimina
  5. Hola Dolça,
    Quin postre maco!
    No n'havia vist mai, el provaré molt aviat perquè m'agrada la seva forma.
    Avec toute mon amitié
    Henriette

    ResponElimina
  6. Dolça, no les he tastat mai!! Però tenen una pinta impressionant!! I com és el motlle especial que es necessita?
    Petons!

    ResponElimina
  7. Les trobo precioses, Dolça! i què bones, oi?

    ResponElimina
  8. Nunca hice este tipo de postre, pero tiene que estar buenísimo, y su presentación es una preciosidad.

    Un abrazo.

    ResponElimina
  9. Quina bona pinta que fan. Ma mare me'n feia de petit i sempre passava el mateix: en menjava tantes que acabava "enfitat" i ja no podia menjar res més. Salutacions

    ResponElimina
  10. Jo tampoc n'havia sentit a parlar, i són unes postres força originals. El motlle aquest és fàcil de trobar? Es compra a les ferreteries?
    Petonets.

    ResponElimina
  11. Te dejo mi dirección para que sepas qué Nieves te ha dejado el comentario, pues blogguer no me lo está dejando :-(

    http://nievesdq-dulceysalado.blogspot.com/

    ResponElimina
  12. Que boniques que t'han quedat, semblen les "flores de carnaval" que també són típiques d'alguns pobles...
    Què és la celiandria?
    A Alforja hi passem molt sovint, quan anem a esclar a la Serra de Prades (Arbolí, Siurana, Vilanova de Prades, la Musara...) però no hi hem menjat mai Esponges. Serà qüestió de provar-les el proper cop que hi anem :)

    ResponElimina
  13. Que forma más interesante tiene este postre, y además bueno, no??

    Un saludo
    Jorge
    http://pocohecho.wordpress.com/

    ResponElimina
  14. ostres que original aquesta recepta! És la primera vegada que en sento parlar! molt bé dolça!

    ResponElimina
  15. Que bones que estan, al costat de casa i ha una panadería que sempre en tenen, segur que les teves siguen cassolanes estan molt més bones...

    ResponElimina
  16. Tengo pendiente hacer este postre pues he encargado el molde, cuando lo reciba las haré pues dicen que son muy buenas. un abrazo.

    ResponElimina
  17. Estas esponjas son similares a las flores dulces verdad? veo que con otra moldura.
    Que aspecto mas delicioso Dolça tengo que probarlo!

    un besito!

    ResponElimina
  18. Doncs al meu poble, al costat mateix d´Alforja però per l´altre costat de la muntanya en diem orelletes de motllo o flors , interessantissim que els "del forge" n´hi diguin esponges doncs mai ho havia sentit i m´agradat .
    Maca com va? tot bé? fa dies que no ens diem res...la feian noia, la feina que "nos sorbe el seso".
    Petons ganxeta

    ResponElimina
  19. Holaaaaaaaaaa!!! Quan de temps i quantes receptes bones per casa teva. Aquesta que has fet jo tamé la faig però ambun motlle molt més rodó. A casa meva en diem flors, però és igual, duren molt poquet i no les deixem pansir-se. Jeje, Salut!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  20. Hola a tothom!!!!! Ja veig que d'això de que són típiques d'Alforja se n'hauria de parlar. I que molts de vosaltres les coneixeu com a flors. Bé un mateix postres amb molts noms, com sempre... Gràcies pels aclariments.

    Especial per a les ganxetes, olles t'enyoravem, no ens ho facis més això de deixar-nos tant de temps sense tu!!! Mai, efectivament la feina (estem a final de trimestre, hem tingut avaluacions, reuniones i d'altres xeringues...) Però bé, tot bé!

    PTNTS A TOTS I TOTES
    DOLÇA

    ResponElimina
  21. La celiandria crec que és el coriandre (el fruit sec) i el motlle és com el de cremar la crema però amb la forma que es veu. Per cert, el motlle s'ha de posar amb l'oli que es vagi acalentant abans de sucar-lo a la pasta (tot i així la primera sempre surt rara o s'enganxa una mica) i el motlle no s'ha de sucar completament sino no es desenganxarà la pasta.
    Ja havia contestat abans però amb aquest blog teu no sé mai si ha arribat el comentari o no.....ara per exemple em diu que la contrassenya és incorrecta, doncs amb anònim, apa!
    estela

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.