Arròs fregit amb calçot i altres verdures i tomàquets secs
Avui teniem planejat dinar a fora i no tenia res preparat, al final, després d'anar a fer piscines ens hem quedat a casa. No tenia res descongelat i com que no era cosa d'anar a buscar un pollastre a l'ast m'he posat davant la nevera buscant l'inspiració. Aquesta ha arribat en forma d'arròs, acompanyat d'una amanida de tomàquet, ceba i tonyina, un dinar força bó i fet amb poques coses.
He bullit arròs bomba.
Mentrestant he rescatat del rebost un parell de calçots i un parell d'allets tendres, i de la nevera mig carabassó i unes quantes bajoques.
També he agafat un parell de tomàquets secs, conservats en oli, de la nevera.
He tallat en juliana els calçots i els allets tendres i els he posat a sofregir, en oli d'oliva, a foc baixet, quan han estat blancs hi he afegit les bajoques tallades ben petites i al final el carabassó en juliana. He esperat fins que estessin cuites les verdures, però no daurades. Hi he posat l'arròs, ben escorregut, i he aixecat una mica l'intensitat del foc, i ho he fet fregir una mica sense deixar de remenar en tota l'estona. Quan l'arròs trenca el seu color blanc ja és a punt. Abans de treure-ho del foc hi he posat els tomàquets secs talladets en juliana i hi he espolsat una mica de julivert picat i ho he remenat bé.
He bullit arròs bomba.
Mentrestant he rescatat del rebost un parell de calçots i un parell d'allets tendres, i de la nevera mig carabassó i unes quantes bajoques.
També he agafat un parell de tomàquets secs, conservats en oli, de la nevera.
He tallat en juliana els calçots i els allets tendres i els he posat a sofregir, en oli d'oliva, a foc baixet, quan han estat blancs hi he afegit les bajoques tallades ben petites i al final el carabassó en juliana. He esperat fins que estessin cuites les verdures, però no daurades. Hi he posat l'arròs, ben escorregut, i he aixecat una mica l'intensitat del foc, i ho he fet fregir una mica sense deixar de remenar en tota l'estona. Quan l'arròs trenca el seu color blanc ja és a punt. Abans de treure-ho del foc hi he posat els tomàquets secs talladets en juliana i hi he espolsat una mica de julivert picat i ho he remenat bé.
Xeta....sóc la primera???? a quines piscines vas? el meu nen neda als Ploms,en som socis,però a mi no m´han vist mai en calça curta en deu anys jejeje.
ResponEliminaAquest arrocet té una pinta espectacular , sembla que li pugui clavar la forquilla,mmm, m´estic aficionant a l´arròs .
petons
Això d’obrir la nevera i a veure que passa m’agrada molt, penso que és quan surten els millors plats . L’arròs, fantàstic.
ResponEliminapetons
La manera com has cuinat aquest arròs és com a mi m'agrada, així fregidet, amb els grans separats i verduretes! genial.
ResponEliminaDolça, quin arròs més sensacional!
ResponEliminaUn petó!
Beth
Deliciós, seguríssim, amb el gustet del calçot... que s'ha d'aprofitar la temporada i que sou de les terres dels calçots!
ResponEliminaBuenisimo arroz y de lo más sano, me ha encantado en serio.
ResponEliminaUn besazo Dolça y bon dia
Mai, jo també soc de Ploms, jo dec ser una d'aquelles que el teu fill et coment: hi ha unes "iaies" fent piscines que sembla que s'ofeguin!!!"
ResponEliminaL'arrosset sencillet, perquè porto uns dies que no tinc gaires ganes d'entretenir-me cuinant, deu ser l'astènia primaveral.
Dolorss, ultimament la imaginació de l'últim moment davant la nevera oberta és el nostre pa de cada dia.
Parella vermella, s'ha de mirar per la roba... que no minvi... i ara que s'acosta el canvi d'armari PÀNIC!!!
Beth, facilet, bo i sa.
Gemma, el calçot i el carabassó li donen un gustet dolcet i molt suau. I jo, ja ho deus haver notat, sempre que puc productes de la terra!!
Rosa, un besazo i un bon dia para ti también
PTNTS
Dolça
Mai, jo també soc de Ploms, jo dec ser una d'aquelles que el teu fill et coment: hi ha unes "iaies" fent piscines que sembla que s'ofeguin!!!"
ResponEliminaL'arrosset sencillet, perquè porto uns dies que no tinc gaires ganes d'entretenir-me cuinant, deu ser l'astènia primaveral.
Dolorss, ultimament la imaginació de l'últim moment davant la nevera oberta és el nostre pa de cada dia.
Parella vermella, s'ha de mirar per la roba... que no minvi... i ara que s'acosta el canvi d'armari PÀNIC!!!
Beth, facilet, bo i sa.
Gemma, el calçot i el carabassó li donen un gustet dolcet i molt suau. I jo, ja ho deus haver notat, sempre que puc productes de la terra!!
Rosa, un besazo i un bon dia para ti también
PTNTS
Dolça
L' altra dia vam fer una calçotada aquí al poble i comentàvem quines altres receptes es podrien fer amb calçots. La teva n' és una de fantàstica.
ResponEliminaptns.
Hola Dolça. Este arroz es todo un espectáculo. Copio tu receta porque debe estar para chuparse los dedos.
ResponEliminaSaludos
Muy bueno este arroz con verduritas. Me ha encantado tu manera de presentarlo
ResponEliminaBesos. Ana
Dolça, el proper diumenge aniré a fer piscines, a veure si així em ve una inspiració tan bona com la teva.
ResponEliminapetons
Dolça, quina sort poder obrir la nevera i fer aquest arròs amb calçots!!! ;) Genial la combinació!
ResponEliminaPetons!
Veritablement ha d'estar de rechupete aquest arròs, passa't pel meu blog que hi ha un regalet per a tu.
ResponEliminaPetons
Dolça, aquest arròs té una pinta fantàstica!
ResponEliminaLa fotografia t'ha quedat tan bé que sembla que el tingui aquí al davant i pugui agafar-ne una cullerada! Mmmm!
que rico parece este arroz,se vé una textura muy cremosa,seguro que está muy bueno.
ResponEliminaUN SALUDO
belen
La foto es tan chula que dan ganas de coger la cuchara y empezar a comerrrrr....
ResponEliminaBesos.
Esto tengo que probarlo, que maravilla de arroz Dolça!
ResponEliminaun besito!